Wash

Så var det mesta klart för imorgon. Bilen är nästan färdigpackad och lite senare får jag åka in och pumpa däcken på transporten och tanka.
Jonas kommer om typ en timme och då blir det skrittur i skogen och sen nån trevlig middag.


My boys

Jonas är på jobbet och jag och Bobby samlar kraft för att gå ut och vara lite aktiva. Vi ska ta en ridtur ikväll när Jonas kommer, men nu under dagen kan jag i alla fall mocka och fixa klart allt, klippa bobbys klor, tvätta Pajens svans och kanske luggen också och packa bilen så färdigt jag kan.

Ska bara vänta på att telefonen laddar fullt, 10% to go


Playdate

 

Hade lekdag med Bobby och Dalton när vi var i Falkenberg.


My little fireflyes

Vansinnigt skönt med påsklov!

Ridturen med Pajen gick rätt bra, fattningarna sitter där dom ska och hon har verkligen börjat hitta och orka hålla formen. Är ju så typiskt att allt funkar super när man är hemma ensam och ingen ser hur bra det går.
Fattningarna idag fick ok, blev lite hopp och spark just i bytena, men jag brydde mig inte om det utan lätt henne skutta lite.
Kom att tänka på idag när jag stog och gjorde iordning henne att hon har ju faktiskt musklat på sig rätt så bra! Bogarna och halsen har blivit rejält mycket kraftigare och likaså rumpan. Det går verkligen åt rätt håll!

Haha, just det, den gamla tant Kajsa agerade smådjävul idag! När jag skulle ge dom middag gick jag med hö i påsar och Kajsa knallade lugnt efter så som hon brukar. Helt plötsligt gör hon ett utfall, kastar sig fram över ena påsen, tar en jättetuss hö och springer bort ett par meter där hon ställer sig och äter det med vansinnigt nöjd blick! Jag garvade ihjäl mig lite


Nu är Jonas på väg hit så dom borde vara framme om nån timme. Han ska sitta på Skövdekontoret imorgon så då kunde han komma hit redan ikväll

Give me a breake

Så hade man påsklov till tisdag om två veckor. Rätt skönt. Och knappt något att plugga under tiden heller så jag kan bara leka med mina fina djur.
Ikväll kommer ju Jonas och Bobby och det ska bli så sjukt mysigt! Saknar dom båda jättemycket

Nå nu ska jag nog bege mig ut och ta itu med den lille Pajen innan jag fastnar helt här på soffan


True colors

Jonas har tvättat och tvagat Bobby idag så han blev ren och fin. Ska klippa honom när han kommer hit och det är så mycket lättare att göra det om han inte är full med grus.
Och så måste jag komma ihåg att låta Jonas göra det där färgtestet också. Ska bli kul att se om jag har rätt och känner honom så bra som jag tro hehe

image description

Röd blir rödare.. Men jag jobbar på det

Here it is

Just det, som utlovat!

När jag tvättat och klippt svansen fick den äran att bosätta sig i den vackraste svanspåsen av dom alla



Tyckte den passade Pajen rätt bra höhöhö

Where did you sleep last night

Nu ger jag mig för idag. Har gjort alla ändringar och det enda som saknas är en fördel och en nackdel i reproduktionsdelen. Dom jag hade med var tydligen inte tillräckligt fokuserade på morfologin, suck. Men resten är klart.

Ridningen idag gick superbra! Har ju inte ridit ordentligt på ett par dagar eftersom jag varit borta och när jag kom hem red vi bara ut en sväng, men hon gick jättefint. Så sjukt arbetsvillig häst jag hittat mig! Galoppen gick så fint och lätt och inga problem med att öka eller minska volterna. Även bytena funkade, dock blev det ett litet hopp åt ena hållet men det gör inte så mycket, hon bytte i alla fall.

Efter ridningen tvättade jag svansen på henne. Får nog göra det på fredag också för att den ska bli riktigt fin tills på lördag.
Blev i alla fall mycket bättre kan jag meddela. Klippte även av en dryg dm på den då jag märkte att den faktiskt gick i backen



Medans jag pillade på stog Pajen och sov. Var lite halvtrist väder idag, men jag lyckades som tur var pricka in ridningen mellan dom små regnskurarna.



Nyklippt


So far so good

* göra klart ändringarna i PA helt klart Halvklart
* PBL Halvklart
* byta däck på transporten
* mocka hage Det regnade :/
* rida
* städa och diska Gör det imorgon
* renbädda Gör det imorgon
* tvätta svans på Pajen
* avhåra diverse gula bestar i hagen Det regnade
* rulla in höbal i stallet
* försöka möblera ihop sängarna på sovloftet så jag och Jonas kan sova något så när normalt. Två pers på mindre än 80cm är aningens tight, även för mig.. Gör det imorgon

Nu ska jag laga lite mat, lutar åt stuvade makaroner, och så ska jag även roa mig med att betala räkningar.

Add

Kom på lite mer...

* göra klart ändringarna i PA helt klart
* PBL
* byta däck på transporten
* mocka hage
* rida
* städa och diska
* renbädda
* tvätta svans på Pajen
* avhåra diverse gula bestar i hagen
* rulla in höbal i stallet
* försöka möblera ihop sängarna på sovloftet så jag och Jonas kan sova något så när normalt. Två pers på mindre än 80cm är aningens tight, även för mig..


Så det var nog allt nu


Things to do

Det jag har på min to do-lista är:

* göra klart ändringarna i PA helt klart
* PBL

* byta däck på transporten
* mocka hage
* rida
* städa och diska
* renbädda
* tvätta svans på Pajen
* avhåra diverse gula bestar i hagen

Har inga lektioner imorgon så jag har hela dagen på mig. Sweet!
Så jag borde verkligen hinna klart allt i alla fall tills på torsdag när Jonas och Bobby kommer hit.


Not alone

Blev inte mycket gjort idag. Var och handlade efter skolan och var hemma runt 17. Gav hästarna mat och när jag själv hade ätit blev jag helt plötsligt sjukt trött där jag satt på soffan. Masade mig i alla fall ut och mockade och gjorde klart stallet. Lossade även på bultarna på dom två däcken jag inte fick loss igår.
Har fått tillbaks våra PA i djurs systematik form och funktion idag och av hela klassen var det två eller tre som fick godkänt direkt och inte behöver backa på något. Jag fick endel backning så jag bestämde mig för att försöka göra klart allt ikväll. Så min tanke var alltså, gör all tråkig skola idag så har jag hela långa dagen imorgon till att göra roliga hästsaker.
Har ändrat det mesta så jag hinner nog med allt ikväll och kan skicka in den igen. Eller så skulle jag kunna ändra endel och nöja mig med en 3a eller 4a, men jag jobbar inte så..

Nå förhoppningsvis hinner jag med lite PBL ikväll också så det är gjort.

Imorgon ska jag i alla fall vara ute hela dagen lång med mina fina gula

Sweet


Tails

Kan meddela att svanspåsen blev crazysnygg haha! Men bild får ni vänta på tills imorgon, nu ska jag ta in hästarna och gå och lägga mig.

Ska nog tvätta igenom Pajens svans också imorgon. Får börja jobba redan nu för att den ska se någorlunda ren ut på lördag. Det var så himla skönt med Kajsa. Hon hade ju i och för sig lite vitt i svansen också, men det var bara högst upp och var inte alls lika drygt att få ren eftersom det var så mycket svarta, guldiga och röda strån i hennes svans också.
Men som sagt, sova.nu



Ok ok ett litet smakprov...


Tomato tomato

Idag fick vi frukost i skolan. Det var både oväntat och gott. Och sjukt behövligt, hade föreläsning om proteiner och halva klassen inkl mig, såg helt miserabel ut och halvsov. Hade sjukt svårt att hålla mig vaken!

Nu läser jag om enzymer och cellandning inför imorgon.. Tål att upprepas, biokemin är icket min tekopp


Köpte lite tyg för någon dag sen som jag tänkte omvandla till en svanspåse. Förhoppningsvis hinner jag med det ikväll och kan trycka upp en bild på skapelsen lite senare

Can't keep my hands off you

Haha, kunde ju inte hålla mig så det blev en ridtur ändå.

Lasttränade lite först och det gick superbra, hon sprang in i transporten själv utan problem medans jag stog bredvid och sa "varsågod"
Stängde bara bommen bak men inte luckan men hon brydde sig inte alls om det. Får fortsätta imorgon och avancera lite och testa med luckan också. Började byta däck på transporten också och fick loss och bytt hela högersidan men vänster ville inte alls vara med. Får låna Mandas supergrej som jag fick låna i vintras också och hoppas jag får bort dom med hjälp av den.

Blev som sagt en liten tripp ändå, skrittade bara ut ner till byn en sväng, var ett tag sen sist. Ett av mina mål för året är att hon ska bli tryggare ute. Idag gick det sådär, hon bestämde sig för att vara rädd för gula bussar och hoppade och studsade en bit. Fick dock fason på henne och det gick rätt bra ändå.

Kommer nog inte att behöva köpa mer strö förän till hösten. Öppnade precis en bal och har två eller tre till ute i ladan så jag har mitt på det torra. Inte nu för att dom är dyra precis, men det är ju ändå skönt att slippa fara och hämta.
Såg även att min elkostnad för nästa månad kommer ligga på ett mer humant pris, typ en fjärdedel mot vad jag får betala nu för februari. SWEET!





You are killing me

Åh vad det är synd om mig. Har vansinnigt ont i ryggen trots mina kära retardpiller. Blir nog inte mycket till ridning idag är jag rädd.
Hämtat hem transporten så jag kanske kan lastträna Pajen istället. Fick lite tips av Ida på vad jag kan försöka med för att få henne att sluta hoppa i transporten.
Borde byta däck på den också så den inte står med tre vinter och ett sommar..


Summerdress

Såg att Pajen tappat mycket päls under helgen. Skönt att hennes fina sommarfärg börjar komma fram lite mer.
Kajsa har ännu endel kvar att släppa, min lille hårboll



Sommarpäls

Smart or not

 

"Endel är för dumma för att ha ångest. Det är smart"

 

 



Have a nice trip

Sådär. Eftersom jag varit ute i det riktiga livet och varit sjukt social med människor IRL så har jag inte hunnit blogga. Har bara haft mobilen med mig också och den är ju lite segare att blogga med.

Har som sagt varit i Göteborg, blev klippt dryga dm och det var sjukt skönt. Kul att träffa alla där också, blir ju tyvärr lite för sällan

Så var det Falkenberg resten av helgen. Sjukt uppstyrt kalas igår och det var väldigt trevligt. Kan inte komma ihåg när jag var i Falkenberg sist så det var verkligen på tiden att jag åkte dig. Var som sagt kul och självklart jättemysigt att träffa Jonas igen.
Tyvärr hade jag fruktansvärt ont i ryggen hela helgen och hade glömt mina ryggpiller här i Skara, så det var lite jobbigt.

På väg hem stannade vi i Tvååker hos Ida och Alexander och hälsade på. Det blir verkligen jättefint hennes stall och jag är inte alls avis

När jag kom hem och gick ut till hagen för att hälsa på hästarna kom båda fram och var jätteglada över att jag kommit hem. Dom är så söta mina små raringar!

Nu ska jag äta lite och sen läsa klart om proteiner till seminariet imorgon


To fast

Haha glömde ju bilden


Plenty of fish in the sea

tog en rejäl sovmorgon idag och vaknade precis. Jonas for och fiskade en sväng med Martin och jag ska kliva upp så jag hinner med allt.
Var och fiskade en snabbis igår också och fick en liten rackare.


Flowers in the window

Är i Falkenberg nu. Kommer inte ihåg när jag var här sist men det var länge sen. Jätteskönt att träffa Jonas igen, och den sötisen hade med sig lite blommor till mig bara spontant sådär

Tack Babe


Citylife

Sitter hos Carro och Andreas och väntar på att Mats ska hämta mig.

Var jättekul att träffa Carro igen, ar ju typ ett år sen sist så. Igårkväll kom Sofia och Agnes hit och så gick vi ut och drack lite öl. Jättekul att vara ute bland folk igen! Är alltid så roligt att åka hit och leva lite stadsliv ett par dagar, det är ju inte mer än att man blir lite sugen på att flytta hit, men den tanken försvinner alltid när man kommer hem igen.

Arsenik och Katla


Hair

Så var Göran klippt och klar, medans jag klippte honom berättade han lite om vad han gjort när han jobbade, lite om några forskningsprojekt och så. Han känner ju typ alla inom veterinärvärlden, sjukt intressant!

Nu skulle jag verkligen behöva börja packa men jag fastnade framför Kalla Fakta.. Bäst att ta mig i kragen så jag slipper gå naken ihelg.
Ska sova hos Carro och Andreas imorgon och så ska jag även klippa mig! Var runt ett år sen jag gjorde det ordentligt och det behövs verkligen!
Lät min käre bror Marcus klippa lite i julas, typ 3-4cm på längden bara men det behöver verkligen en ordentlig genomgång! Ska bli så skönt!!!
När vi var på Tjärnö kollade jag på ett par hårstrån i stereolupp, det fick mig inte att älska håret om man säger så..


Perfect day

Vilken dag! Den blev bara bättre och bättre ju längre tiden gick!

Började med litteraturseminarium i morse. På väg in i skolan lyckades jag fippla kaffe över mig, mindre bra..
Resten av skolan flöt på utan några spektakulära händelser. Är sjukt peppad på utfodringskursen vi ska läsa nästa år, vill läsa den nu i stället för biokemin!

Kom hem och skulle åka med transporten till verkstad, när jag började köra märkte jag att det trasiga hjulet hade bestämt sig för att snurra så jag stannade och bytte till det hela sommardäcket. Kände att det var onödigt att ha sönder hela fälgen och kanske stänkskärmarna på transporten också eftersom det var en lös flärp på däcket som smällde runt.
Kom smärtfritt fram till verkstaden och han trodde att det ev var nått bromsbelägg som gått sönder men skulle ringa när han öppnat och kollat.

Kom hem och tog  ut Pajen på en tur. Hon kändes riktigt fin, var dock lite tung i höger bak så vi jobbade mycket uppmjukande, flytta undan baken och trampa under sig ordentligt. Gick riktigt bra. Galoppen funkade också så jag tänkte att jag får väl lov att testa ett byte, och vad gör hästen? Jo hon gör ett klockrent byte i det varv jag trott att hon skulle ha svårare i!
Jag öste beröm över henne och hoppade av, gick ju inte att toppa det!

Efteråt flätade jag om manen på henne och gullade en stund. Hon är så sjukt tillgiven och vill bara stå med huvudet i famnen hela dagen

image description

image description

När hon var klar och ute i hagen igen bestämde jag mig för att byta till sommardäcken på bilen. Nu har det varit varmt så länge och dom har lovat varmt så länge man kan se så nu bestämde jag att det var sommar.

Och som ni alla minns var det ju ett smärre helvete att byta däck i höstas, tog typ 3 dagar och ett X antal förstörda bultar innan det var gjort



Men idag gick det som det ska! 5 minuter per däck och sen var allt kirrat och klart.
Hade köpt rostlösning som jag sprayade på innan jag skruvade på sommardäcken också och kände mig extra snäll och hjärtlig mot min bil
Märkte dock att den inte var så mysig bakom däcken... Allt bakom däcken är inpackade i ett ungefär 4 cm tjockt lerlager, sweet..

image description

Precis när jag bytt det sista däcket ringer verkstadsgubben och meddelar att han nu plockat isär transporten och inget var trasigt! Det hade bara lossnat och behövde oljas men annars såg det fint ut och skulle hålla ett bra antal år till. Blir inte gratis att hämta ut den, men bra mycket billigare än om något skulle vara paj. Yey!

Nu ska jag gå in och klippa Göran och sen ska jag packa för helgen



Nice day

Så var transporten inlämnad. När jag började köra dit behagade de trasiga däcket att faktiskt rulla så jag bestämde mig för att byta däck ändå så inte fälgen skulle gå sönder. Förhoppningsvis blir det inte allt för katastrofalt dyrt.. Den som lever får se.

Har köpt WD40 och ska först göra stallet och rida och sen är det dags att byta till sommardäcken på bilen


Lovely day

Sitter och äter frukost ska snart in till skolan. Det verkar bli riktigt bra väder idag, termometern står på runt 15 (i och för sig i solen...) och klockan är inte ens åtta


Early morning

Är trött. Hela den här kursen börjar vi tidigt, 0815 imorgon bläk!
Tyckte det var bättre i systematikkursen när vi hade längre dagar och mer sällan och inte som det är nu, korta pass varje dag

FML

Blev inte mycket till ridhus idag.
Kom hem från skolan, packade bilen, hämtade hästen och började köra. Efter typ 5 m tyckte jag transporten kändes konstig så jag gick ut och kollade. Möttes av denna glada syn



Damn.


Ut med hästen, på med grejerna och så blev det att rida hemma istället. Gick sådär, både hon och jag var lite okoncentrerade så jag gjorde inget avancerat..

När jag släppt ut henne i hagen igen plockade jag av däcket och kollade lite närmare..



Hello pacman

Själva grejen som däcket sitter på har helt enkelt låst sig och vägrar snurra. Bakåt går det bra men icket fram
Men jag ringde verkstad och får fara och lämna den imorgon. Tur att det hände nu här hemma på gården istället för någon annan stans när hästen dessutom var med!
Har ju tänkt att jag ska lämna in den och fixa påskjutsbromsen nu under april men jag väntade tydligen lite för länge.. Attans otur att det kostade mig ett däck, det var ju lite onödigt

Sist jag körde tyckte jag den kändes lite konstig på väg till ridhuset men Pajen stog lugnt och jag såg inget konstigt när jag kom fram. Måste hänt på hemvägen alltså.. Nåväl, får det fixat innan tävlingen den 31a och så är det ju dags att byta till sommardäcken också. Får bara komma ihåg att köpa ett nytt vinterdäck innan nästa säsong..


If I could be anything

PBLat klart för idag. Nu är det dags för att äta lite lunch och göra mig klar för skolan.
Vill hellre åka till ridhuset direkt och rida hela långa dagen, men det går icket för sig.
Den dagen jag vinner på lotto ska jag bara göra saker som är roliga och aldrig något tråkigt! Inte nu för att det är så jättettrist med skola, men att välja mellan det eller rida så vinner ju rida lätt. Det gör det i och för sig mot (nästan) allt annat också...


Morning glory

Stallet färdigmockat och alla höpåsar gjorda för idag. Är så skönt att ha det klart direkt från morgonen, så hinner golvet torka rätt bra också så det hålls trevligare längre. Pratade med Birgitta ihelg när hon var här hos Göran och hon sa också att det luktar helt annat i stallet nu är när dom hade hästar där. Den där urinlukten var helt borta.
När man fyllt på strö i boxarna luktar det kontor. Det sticker i näsan lite när man står i stallet, men den lukten släpper också rätt fort, heller lite kontor än kiss.

Har två timmar skola idag och efter det tänkte jag åka till ridhuset. Får bli lite mera bytesträning idag så håll tummarna att jag inte gör fel och skapar onödiga hinder för oss.


Love my pony


Sweets




Plans

Jag är så sjukt sugen på något gott! Så blir det alltid de dagar som jag inte rider. Eftersom vi slutade så sent idag bestämde jag att hästarna fick vila, har suttit och skrivit skolarbeten istället. Och nu när jag är nästan klar kan jag inte tänka på något annat än socker i valfri form!

På torsdag åker jag till Göteborg. Emma fyller år och ska ha kalas i Falkenberg på lördag så vi åker dit. Det passar perfekt eftersom Jonas ska vara i Varberg från och med onsdag och jag är ledig på fredag. Jag sover hos Carro och åker med Jonas mamma och pappa som gjort nått med nån bil i Lerum så då slipper jag åka tåg till Falkenberg.
Ska bli jättekul att åka till Fbg igen, har inte varit där på sjukt länge!

Nå åter tillbaks till mitt godissug och PBLande

Searching for the one

Sitter och söker lite sommarjobb. Finns inte så många som är relevanta för min utbildning men jag söker lite annat också.. Hittade bland annat en salong som sökte en sommarvikarierande frisör.. En fördel med det är ju att det är väldigt bra betalt, men en rätt fet nackdel är ju att jag får ont i ryggen av det.. Nåväl.. Något jobb måste jag ju ha ändå

Not my cup of tea

Har börjat en ny kurs idag. Biokemi. Som tur är är den bara tre veckor lång för det är inte direkt mitt ämne om man säger så.. Blev en hardcore start på kursen med en fyra timmar lång lab nu på eftermiddagen. Inte den bästa laben jag gjort och inte heller den mest intressanta men den var obligatorisk så då är det ju bara glatt göra den..

Ska äta lite nu och sen göra PBL till imorgon och om jag ids även skriva den labrapporten efter dagens övning..


Lose it

Blir att dra Pajens vargtand i april. Cissi skulle få hit någon tandläkare som jag inte kommer ihåg vad han hette nu, och då kan jag åka dit med henne och få det fixat. Hon tuggar så frenetiskt bitvis på bettet så jag tror att den stör henne rätt bra. Har velat vänta på att den bryter igenom tandköttet innan jag kollar upp den och nu har den näääästan gjort det så i april borde det gå att dra den utan större svårigheter.


Notification day

Har sökt höstens kurser nu. Vore ju lite snopet om man glömde göra det så har man inget att göra. Fast det hade säkert gått att lösa ändå, SLU är så snälla.


Och så var anmälan till RiS inskickad och betalt. Blir tre klasser för oss, två på torsdag och en på fredag.
Ska bli kul det! Och Evalill kommer och groomar, yey!

Kanske ska försöka sig på någon form av nät på Pajen då... Om jag har tid och nerverna i styr det vill säga.
En vanlig fläta funkar ju alltid annars också så slipper jag trassla in tyglarna i manen mitt under ritterna


image description

A hard days work

Sovmorgon idag som sagt, det var riktigt skönt. När jag vaknat gick jag ut och hämtade Pajen. Hon fick ju stå igår eftersom det var tråkigt väder och vi var hemma så sent. Nu har det i alla fall torkat upp såpass på ängen så det går att galoppera. Tycker galoppen funkar så himla bra så idag började vi känna lite på byten. Ska vi tävla western riding och reining så är det ju en rätt bra fördel om hon kan byten..
Började med att gå ner i trav mellan bytena och fattningarna sitter till 100% så det känns inte som att bytena sitter så långt inne. Gäller bara att plocka fram på dom rätt sätt!

Blev rätt mycket galoppjobb och efteråt var hon riktigt trött, men väldigt duktig!

image description




Spiderfangs

Hittade en läskig spindel i stallet idag. Eller inte idag, för två dagar sen men den har suttit på samma ställe hela tiden.. Den var sjukt stor och enligt ryktet är det en kärrspindel.



image description

Zzz

Blev lite sovmorgon idag. Släppte ut hästarna och gick och la mig igen och vaknade runt kvart i 12. Skönt att sova ut! Nu ska jag dra mig upp och gå ut till hästarna idag skall här ridas!


Wanna go for a ride

Var på kickoff idag. Var trevligt men tyvärr inte så jättemycket folk eller super väder. Som tur var var vi inomhus där det var varmt och tryggt. Tog även en tur ner till Pers sadelkammare och dregglade över allt som fanns där..
När jag blir rik ska jag också ha en så välutrustad sadelkammare!
Blev i alla fall en heldag där borta och jag var hemma igen runt 18. Eftersom vädret var så tråkigt så fick hästarna vila idag, så nu är jag sjuuuuukt ridsugen och ännu mer tävlingspepp efter att pratat tävlingar och ridning hela långa dagen.
Men imorgon är en ny dag. Blir inte att åka till Gnosjö så då kan jag roa mig med de gula istället

 

 


Pink

image description

Tadaa. Rosa flickfärg

Let's ride

Eftersom jag inte kan åka hem till mitt Pajaland över påsk får jag hitta på något annat att roa mig med här i Skara. Och vad är då bättre än att tävla?
Nu har äntligen mönstrena till RiS kommit upp som går här på Axevalla under påskhelgen. Finns här. Är inte riktigt helt säker på vilka klasser jag ska anmäla mig till, men jag har en liten tanke i alla fall.

Får se till att anmäla mig innan den 20e så jag slipper förseningsavgiften



You know what I mean

Ännu en ensam fredagkväll. Börjar bli lite less på det. Saknar min Jonas och min Bobbs.
Bara två år kvar, det är väl bara bita ihop och ta det. Sen kan vi börja leva på riktigt.
Brukar sitta och kolla på gårdar på hemnet ibland. Finns ett par fina ute nu som jag inte skulle ha något emot att bo på men hela min familj.



Blöta i Amsterdam

Walk on by

Idag fick Pajen en vilodag från träningen. Istället skrittade vi ut och tittade på världen. Hon är lite osäker när man rider ut, måste promt titta på ALLT som finns. Rider man i skogen går det bättre och hon slappnar av mer, men är man längst med vägen så är det för mycket att se, typ hus, bilar, träd, buskar, asfalt och sin egen skugga. Men idag gick det rätt så bra. Hon trippade lite på hemvägen, men slutade rätt fort när hon märkte att det var rätt okej att skritta istället för att trippa.

image description

 

Imorgon blir det att åka till Tidaholm och Per för kick off med klubben. Blir säkert trevligt!







Girlie

Just det. Jag köpte ju ett bytt grimmskaft också. Ett rosa flickfärgat givetvis hehe.


Teach me tiger

Så var det fredag igen. Idag har vi haft redovisningar för klassen. Vår grupp har jobbat med det specifika immunförsvaret och redovisningen gick bra trots den smärre paniken som uppstod igår. Är dock väldigt svårt att göra ett arbete som ska redovisas på 15 minuter när man är 7 personer. Blir som så lite tycker jag. Jag har ju som sagt problem med att prata långsamt och fick verkligen anstränga mig idag så det kändes som att det fick lite till överdrift. Men dom andra var jätte duktiga och nu är det gjort!

Har klippt Tobias och Lina efter skolan och på hemvägen hämtade jag upp lite foder till hästarna.
Ska ta mig något och äta och sen bege mig ut på en liten tur med Pajen. Får bli något ytterst oseriöst idag så hon får lite träningsfritt. Gick ju så bra igår. Hade som tur var ställt mig precis framför kameran igår när jag gjorde spinövningarna. Är så kul att se att hon faktiskt kliver precis som hon ska och matar på med rätt bakben! Formen får vi ta allt eftersom.

Men som sagt, nu lite mat, sen lite stall


Progress

Igår red jag hemma på stora ängen och det var första gången på riktigt länge jag kunnat galoppera utan att det blir stora gyttjehål efter varje hov. Var så skönt väder, soligt och varmt! Sånt gillas. Innan jag red masserade jag henne ute i solen medans hon stod och sov, och när Pajen var klar för dagen fick Kajsa samma behandling. Hon sov inte helt oväntat, ännu djupare än Pajen. Kan tillägga att hela gårdsplanen var täckt av ett lager Kajsahår som lossnade under massagen. Även jag hade fått päls.


Idag var vi till ridhuset. Pajen gick så fint på transporten och stog riktigt lugnt hela vägen. Hörde bara en spark på hela vägen. Framsteg!

Väl framme och uppe på hästryggen gick det... hmm... Rätt bra ändå. Uppvärmningen gick super, hon var mjuk fin och följsam! Sen hände något i mitten där hon inte alls ville vara med längre, huvuet var uppe i taket och allt var sjukligt intressant. Allt utom jag det vill säga.... Fick verkligen jobba på för att få hennes koncentration och uppmärksamhet igen, men efter ca 10-15 minuter insåg hon att jag faktiskt ville något där jag satt på ryggen och då gick det riktigt bra igen.
Har börjat mer och mer med spinträning och idag gick det väldigt bra! Hittills har hon ju inte riktigt velat flytta undan ordentligt åt höger utan svänger lite med alla ben åt olika håll samtidigt, men idag trampade hon rätt och höll baken centrerad! Åt båda hållen dessutom! Jag blev så stolt och även överaskad och förvånad.
Kan det ha något med att göra att jag börjat massera henne månne, ger så lite effekt så fort? Hmm, nå den som lever får se. Har i alla fall tänkt göra det ett par gånger i veckan.

Försökte även filma lite men eftersom filmkameran på min käre telefon inte är den bästa så blev resultatet inget att hänga i julegranen eller ens i en björk ute på gården.


Green day

Pubkväll igår. Det var St Patrick's day-tema. Inte så jättemycket folk men alla var gröna, så även vi i baren. Kom hem runt halv 3 då det var en av gästerna som tydligen inte fixat sjuts hem. Han bor dryga milen utanför Skara och det är ju så måttligt spännande att gå mitt i natten. Trött var jag när jag kom hem kan jag lova.



I morse ringde min kära syster och väckte mig för att säga hejdå. Hon flyttar till USA idag för ett par månader och ska lära sig bland annant plastikirurgi. Spännande värre. Kan komma till användning när man är gammal och hängig haha


Late night

Äntligen hemma från puben. Börjar tio imorgon så det blir liiite sovmorgon! Nice. Nu ska jag försöka somna så fort jag bara kan


Sightseeing

Eftersom det var så skönt väder idag gick vi på en liten sightseeing i Skarastad. Hann med Ica och domkyrkan. Ytterst turistigt av oss

image description


Fight

Var iväg på äventyr nu ikväll. For till Lidköping och hälsade på Marie och kollade bandy. Hon och hennes kille hade en jättefin lägenhet. Han spelar i Villa Lidköping och det var hemmamatch mot Bollnäs. Lyckligt nog vann VL och alla var glada och nöjda. Första gången jag såg en bandymatch så det var något nytt.
Var dock lite svårt att hålla reda på bollen eftersom den var lite svår att se bitvis, men det var bara följa med strömmen och tjoa när alla andra tjoade

image description

Dom hade en riktigt fin arena i alla fall. Skönt att det var inomhus


Raspberry

Idag fick jag tårta i skolan. Har ju fika varje PBL och Anna-Marja hade bakat en finfin tårta till mig eftersom jag fyllde år igår. Den var god kan jag lova!

image description


And I miss you

Läser om immunförsvaret. Det är lite tjatigt tycker jag, men då gör jag något vettigt i alla fall.

Saknar Jonas och Bobbyfisen jättemycket, men det är bara två år kvar sen kan vi börja på riktigt. Det ska bli så sjukt skönt! Bara vetskapen om att nästa gång vi flyttar så är det for life typ. Kunna slappna av ordentligt och verkligen lära känna stället och satsa på det. Och framför allt ha ett eget hus som vi får göra vad vi vill i utan att tänka på vad som händer när vi flyttar ut och om vi måste spackla igen alla spikhål eller om just den repan i golvet fanns när vi flyttade in eller inte.








You're getting old

Börjar först kl 1315 idag. Har gjort klart stallet och tänkte att jag skulle rida också men så helt plötsligt tappade jag all ork. Måste vara åldern..


Ikväll ska jag till Lidköping och hälsa på Marie. Vi ska gå och kolla bandy och det ska bli trevligt. Var länge sen jag kollade på någon form av sport som inte har med hästar att göra. Live alltså.


Let's make a choise

Gick lite bättre att fota tränset idag. Vet ännu inte riktigt om jag tycker det passar på Pajen... Tror ändå jag ska vänta tills hon tappat all vinterpäls och är sådär härligt guldig igen innan jag bestämmer mig

image description



Paj i träns

 

Kajsa i träns










Wake up it's your birthday

Så var min födelsedag snart slut. Gick ut hårt med att forsova mig, vaknade 15 min innan jag skulle vara i skolan. Typiskt.
Hann dit så jag bara var typ 10 min sen och då hade dom inte riktigt kommit igång än så jag missade inget. Lyssnade på en föreläsning om immunförsvaret men var så sjukt trött första halvan eftersom jag inte druckit något morgonkaffe. Efter pausen blev det lite bättre.

När jag kom hem tog jag en tur med Pajen. Hon hade premiärrullat för iår men var inte så hemskt grisig ändå. Är fortfarande så blött överallt och jag tror hon hade lite träningsvärk från igår för hon kändes lite stel i början. Blev bara lite skrittjobb på gården. Jobbade mycket mjukgörande och flyttade bog och bak. Gick bra, och det var sjukt skönt väder. Efteråt stog vi och mös en stund i solen och jag flätade manen på henne

image description

image description

Nu verkar hon förstå att det går att stå brevid transporten utan att den äter upp en. Hon stog och sov medans jag pillade och fortsatte sova fast jag gick in i stallet för att hämta grejer.


Sedan var det dags för Kajsa att skos. Var ju veckan innan jul sist men hennes hovar växer så sakta och ännu långsammare på vintern. Är så synd att hon har så mjuka hovar, annars hade jag plockat bort skorna på henne och låtit henne gå barfota nu när hon inte rids så mycket. Men det tror jag inte skulle vara så mysigt för henne med hennes sockerkakor till hovar.

Efter hon var klar gjorde jag färdigt stallet och gick in och har suttit på soffan sen dess. Pratat lite med min familj som ringt och grattat. Visst är det kul att fylla år, men det vore ju roligare om ens favoritmänniskor hade varit här. Tror det är första gången jag inte har en tårta på min födelsedag...


Har även bestämt mig för att fylla 20 igen. Känner att jag behöver ett par år till på mig för att hinna med allt jag vill göra.


What's wrong?

Det är extremt jobbigt att det är så blött överallt. Går inte att rida någonstans. Försökte mig på någon form av träning på ängen med Pajen, men det var så blött och soggigt så det blev bara skräp av allt. Dessutom blir ju marken förstörd också... Om jag ändå hade haft råd att åka till ridhuset varje dag, eller ännu hellre, haft en egen ridbana på gården eller på ridavstånd hade det ju varit guld! Nåväl, fick till ett någotsånär pass på grusplan i alla fall. Tränade på flytta bogarna, går jättebra i vänster varv, men åt höger ville hon inte alls idag. Istället tyckte hon det var lämpligt att hoppa runt och stegra varje gång jag bad henne flytta. Tillslut förstod hon grejen och flyttade rätt, bad inte om många steg utan nöjde mig med 1-2

Efteråt stog vi och mös i solen. Har börjat borsta och göra iordning henne vid transporten så hon ska vänja sig vid den och inse att den inte är farlig på några sätt. Har gjort det i tre dagar och idag stod hon verkligen och sov medans jag borstade henne. Stretchade henne lite också och masserade lite medans hon sov. Var riktigt skönt väder!

Testade rida med Kajsas showträns idag för att se hur det passade, satt väl rätt ok, men var lite stort över öronen. Tog bild på henne med det men det verkar ha försvunnit från min telefon. Wierd...

Oldie but goldie

Blev inget ridhus idag. Det var bokat till 14 och så var det sjukt trevligt väder. Började med en tur i skogen med Kajsa. Sen hon fått pensionera sig har jag släppt alla ridkrav på henne. Vill att hon bara ska ha det gött och trevligt och inte behöva känna någon stress eller press. Det verkar hon trivas med för bland annat galoppombytena funkar extremt bra nu för tiden. Red barbacka med grimma och testade ett par byten, alla satt som en smäck, behövde bara vinkla höften och flytta ytterskänkel lite så bytte hon. Min lille söte gris

image description

I början var hon lite seg, men mot slutet fick hon upp en rejäl fart så jag fick bromsa henne en del, händer typ aldrig



Wake me up

Frågan är om man skulle åka till ridhuset idag. Här hemma går det ju inte att rida ordentligt och vi har en hel del att träna på...

Kanske ska börja med att kliva upp i alla fall och sen se vad mer man ska göra under dagen


Comb

Efter en kaffepaus var det dags för Kajsa att bli avhårad. Eller försök till.... Håret tog ALDRIG slut. Försökte få bort det med piggborste men fick rensta borsten var 10e sekund, skojar inte.. Det slutade med att jag stog med rycktskrapan och skrapade bort hår och högen på golvet växte och växte, men Kajsa stog bara och njöt och tyckte att det var skönt. Ett par dagar till så borde hennes sommarpäls vara framme



Blev endel hår..


Efteråt lekte jag lite med hennes man och sen gick vi och hämtade posten hon och jag.











Fix up

Har groomat Pajen lite. Tränade lite på att göra nät i manen på henne, tänkte att det kan vara bra att testa om vi ska ha det på tävling.. Tvättade svansen också och den blev renare än vad jag trodde.. Nu fick hon gå ut med svanspåsen på, hoppas bara den sitter kvar ikväll.


It keeps on getting better

Ska snart ut och ta tag i dagen. Känns konstigt att inte ha något skolarbete att göra. I den här kursen kommer vi ha flera små arbeten som ska redovisas varje vecka istället för ett stort PA. Mikrobiologi och parasitologi. Mysigt!

Blev aldrig runt +12 igår men idag ser det ut att bli lite bättre.


Feeding frenzy

Filmade Kajsa en snutt när hon åt för nån dag sen. Missade precis när hon pressade hönätet mot sig själv för att kunna äta lättare. Söt



Att hänga upp näten såhär gör att maten räcker väldigt mycket längre så hästarna har nått att pilla med en längre tid. Sånt gillas

Ranchgirls

Jag hann klart allt med hela 4 minuters marginal!
Hon bankade lite som vanligt precis när jag lastat på henne, men stog sen snällt medans jag gick in och bytte skor. Hon stog även väldigt fint hela vägen till ridhuset, bara nån smäll kände jag av.
Själva ridningen gick ok. Hon kändes lite stressig i traven, men hon hade ju stått i två dagar också. Galoppen däremot funkar väldigt bra, lite oförtjänt bra känns det som men jag tackar och tar emot!
Fick jobba mycket med att få loss bogarna, speciellt den högra kändes som att hon gick och hängde på.

Nu sitter jag inne hos Göran och kollar tv. Han har åkt bort över helgen så nu är vi bara girlies här på ranchen. Jo jag ska börja kalla det för ranch nu. Eller kanske inte... Passar i alla fall på att låna hans tv eftersom den är större och har fler kanaler än min. Och dessutom bor ju Tessan här också som just nu ligger och spinner på mina fötter. Myskatt

Timelimit

Klockan är nu 1412. Bestämt mig för att senast 1500 ska Pajen stå i transporten redo att åka till ridhuset. Innan det ska jag dricka kaffe, packa bilen och rulla in en höbal i ladan. De ä lugnt!


Snowed in

Blev inget ridhus idag. Tappade orken efter att jag varit och hämtat hö och fastnat med bilen. Tyckte det räckte med spänning för dagen och var mindre sugen på att riskera att fastna någonstans med häst i transporten. Så idag fick dom små liven vila, och det var nog lika bra. Eftersom det snöat typ hela dagen var båda ändå blöta och jävliga i pälsen.
Kajsa fäller extremt, hon har ju en helt annan vinterpäls än Pajen också så det är inte så konstigt att det märks mer på henne. Imorgon har dom i alla fall lovat att det ska bli varmt runt +12 så då tänkte jag avhåra henne rejält!
Och åka till ridhuset med Pajen också, när all snö smält.

Istället för att rida följde jag med Maria och hälsade på hennes fölis. Som i och för sig inte är så mycket fölis längre utan börjar bli riktigt stor. Hon var så jättesöt. Blåa ögon med svart eyeliner runt båda. Jättemysig liten häst!

image description

Maria och Pärlan

Long lost penpal

Märkte att det tydligen inte går att kommentera dom inlägg jag skriver från mobilen.. Ett gigantiskt problem eftersom alla käcka kommentarer strömmar in!
Nå nu har jag i alla fall uppdaterat appen så det kanske funkar bättre nu

Hello winterland

Har hämtat hö och insåg att det inte är länge kvar tills hästarna klarar sig enbart på bete. Yey. Ska snart ut till stallet och fixa. Hade tänkt åka till ridhuset, men nu blev jag lite skeptisk. Eftersom det SNÖAT hela natten är det rätt halt. Och jag som fantiserat om att byta till sommardäck...
Får se om jag åker idag eller väntar till imorgon, då ska det tydligen bli runt +12


A new day is dawning

Imorgon ska jag hämta hö och sen blir det nog att åka till ridhuset. Längtar tills det går att galoppera här hemma också! Första tävlingen för iår är ju mindre än en månad bort. Måste komma ihåg att betala in startavgiften till den bara..

Nå nu ska jag ringa Jonas och sen ta in hästarna. Börjar bli rätt trött

Empty house

Hmm.. Blir lite fundersam när man ser bilder på hemsidor, bloggar, forum osv på folk som rider unghästar. Väldigt många rider utan hjälm?!
Är det en ny trend eller blir folk bara liiiite dummare?
Jag har ALLTID hjälm när jag rider Pajen. Hon är ung, kan sprätta till, bli rädd eller få för sig att hon inte riktigt vill vara med och jobba en dag. Eller så kan det helt enkelt vara så att jag själv av någon anledning tappar balansen och trillar av. Ok det händer inte så ofta, men man vet ju aldrig... Att ha hjälm är ju inte sådär väldigt ansträngande heller. Nåväl, folk får väl göra som dom vill, men som min kloke far brukar säga, "Tomma lador behöver inget tak"





Jag och min fulla lada skyddar oss i alla fall. Jag gillar att kunna tänka

Color the world

Haft SDI dag idag. Kort sagt kan man säga att det innebar att vi gjorde typ presonlighetstester och fick sedan fick man pricka ut på en karta vars man hamnar och på så sätt ta reda på vad man är för typ av människa, och vad man motiveras av..

Blåa personer motiveras av: osjälvisk-vårdande
Gröna: Analytisk-självständig
Röda: Resultatorienterade-styrande

Jag hamnade, inte ett dugg oväntat, på det röda området...

image description

Där pilen börjar är jag som "vanligt" och just vid pilspetsen är jag vid konflikter, alltså blir jag ännu rödare om någon bråkar med mig. Inte så oväntat det heller kanske...

Det som var intressant var att det bara vad jag och en till som var helröda, och den absoluta majoriteten i klassen blev nav, alltså i mitten, och väldigt många låg på grön grön/blå.

Nåväl, var en intressant dag och jag har fått många bra tips på vad man ska tänka på när man jobbar med människor som är av en annan färg än jag själv.

Ska få Jonas att göra testet nästa gång vi ses också, men jag har kraftiga aningar om vars han kommer hamna haha

Strangers

Blev en ridtur på stora ängen idag. Var lite knöggligt där också så det verkar inte finnas någonstans här hemma jag kan galoppera. Men skit samma, får ju verkligen träna på grunderna och det verkar ju löna sig.
Och även idag gick det riktigt bra, skritt och travjobbet sitter nästan helt 100 nu. Kul! Hon har fortfarande lite svårare för högervarv där hon vill slänga ut mig på ytterbog och släpa lite på inner, men vi jobbar på det.
Den enda nackdelen med att det gått så bra som det gjort på sista tiden är att jag börjat vänta på att något riktigt kissigt ska hända. Men än så länge verkar universum vilja att vi ska gå framåt så det är bara tacka och ta emot!

Hade Bobby ute på lina medans jag red, tidigare har han börjat skälla som en tok när jag hoppat upp på någon häst, men nu var han cool och roade sig på sitt håll och brydde sig inte att jag satte mig på en livsfarlig Paj. Nu ligger han och gnussar bredvid mig här i soffan och är allmänt söt.

Väntar på att Jonas ska komma hem. Han har jobbat sjukt länge idag, men tydligen var datasystemet nere så inget funkade som det skulle. Stackaren. Men han kommer hem med pizza och det ska bli sjukt gott, är galet hungrig

Taking one step forward, two steps back

Angående lastningen.
I lördags var det lastträning igen, var ett par dagar sen sist så nu var det dags. Det tyckte inte Pajen var någon god ide alls utan stog och smällde som hon ALDRIG smällt förut. Jag blev riktigt nervös ett tag att hon skulle fastna eller skada sig.. Det gjorde hon inte, men däremot lyckades hon på något sätt peta ut fönstret, det som sitter högt uppe ovanför skötardörren. Det tippade hon helt enkelt ut.
Drygt en timme senare hade hon lugnat ner sig och fick komma ut igen.
Dagen efter lyckades jag efter ett par om och men få tillbaks rutan i transporten, man är ju en händig kvinna. In med hästen igen och då tog det 2 min sen stod hon som ett litet ljus.
Igår samma sak, nån smäll i början sen lugn och fin.
Och även idag, precis samma sak, smäller i början, sen lugn och snäll. Idag lät jag henne stå något längre fast hon var lugn bara för att vänja henne lite extra. Absolut inga problem med det tyckte Pajen utan stog så fint.
Hittills har jag ju gått in i huset medans jag väntat ut henne, men nu när hon gillar läget så fort får nästa steg bli att gå runt ute på gården och fixa i stallet. Se om hon klarar av att vänta fast jag springer runt.

Något knäpp häst

Film me


Monday morning

Inte mycket bloggande under helgen som sagt. Men kan ju dra det vi roat oss med lite snabbt ändå.
På fredag kom alltså Jonas och Bobby. Vi åkte in till stan och kollade film hos Tezz, blev Mimic och Fritt vilt som fö var väldigt roande. Film tre som var The Human Centipede var den film jag helst ville sen, men tills den hade Bobby blivit lagomt gnällig, Jonas bra trött och hästarna ville in så vi åkte hem. Får ta den en annan gång.
Men det var kul att vara lite social för en gångs skull

På lördagen gjorde vi inte så mycket. Kollade skidskytte och var ute och gick. På kvällen lagade vi sjukt god mat! Båda blev förvånade över hur gott och enkelt det var, så vi åt och kollade schlager.
Under söndagen blev det typ samma sak. Jonas behövde ju inte åka hem eftersom han skulle till Jönköping i måndags och det var riktigt skönt. Jag red en sväng och han fotade lite som sagt, men det var rätt kallt ute så något mer ansträngande blev det inte..

Igår var ju tanken att han skulle kört tillbaks till dalsland efter Jönköping, men så kom han på att det var ju rätt onödigt eftersom han ska tillbaks till Jönköping på onsdag, så istället kom han tillbaks hit på kvällen och har idag suttig på kontoret i Skövde och jobbat. Skönt för honom att slippa massa körande och få lite extra tid tillsammans.

Idag har jag vart på kursintro för Mikrobiologi och Parasitologi. Blir nog en väldigt kul och äcklig kurs. Efter det var det mitterminssamtal. Tycker det är drygt att utvärdera sigsjälv och komma med mål för vad man ska bli bättre på. Nåväl, nu är det gjort för iår i alla fall.

Hade tänkt ta en lång promenad med Matilda och hennes hund Boris efter skolan, men så fick jag mensvärken från helvetet så jag åkte hem och vilade en stund istället.

Picture me






 

Jonas var snäll och fotade lite igår. Var dock inte det ultimata underlaget så det blev bara skritt och lite trav. En kort film kommer senare.. Efter att ha sett bilderna kan jag konstatera att jag behöver någon som konstant vrålar:

Titta upp!!

Bak med skänklarna!!

 

Någon frivillig? Ser även att filten under padden åkt lite snett så ignorera det


Slowfeed vol. 2

Kom på att jag inte behöver vänta tills det går att banka stolpar i backen för att hänga  upp näten på ett annat sätt.. Gjorde det så pass simpelt att jag hängde upp näten i balsnören istället så dom snurrar lite mer.



Hästarna verkar gilla att ha lite att pilla med och inte få höet så lätt

The new car smell



Jonas nya bil. Var sjukt skön att åka i och luktade sådär nytt och trevligt. Stor skillnad från min kan jag lova. Så skönt för honom att nu ha en helt sprittans ny bil som om det händer något, han bara behöver köra in på verkstad så fixar Södra resten.

What we were made for

Proppen till SWRs första tävling har kommit ut! Blir nog reining, horsemanship och westernriding för mig och Pajen. 31a mars är det dags, ska bli skitkul att komma igång med säsongen!


No time for us

Dåligt med uppdatering nu under helgen jag vet, men Jonas och Bobby är ju här så jag har helt enkelt mycket bättre saker för mig än att sitta här!


Summertime

Så var projektarbetet inskickat. Skönt!
Slutade på 4900 ord varav referenslistan låg på 1300. Något överarbeted kan man tycka eftersom vi bara behövde två vetenskapliga referenser till varje system... 40 referenser istället för 6. Grattis Linnea. Nå bättre för många än för få höhö.

Nu tar jag helg och ger mig ut i solen till mina finaste hästar och göra något roligt.





Shaved

Just det, tog en gång för alla och klippte av manen på Pajen klippte inte så långt, men det blev ändå en hel del hår på golvet!
Blir nog bättre att ha det snaggat vid manken ändå

image description

What a horse!

Alltså vilken liten häst jag hittat mig! Var till ridhuset som sagt och hade det för oss själva. En kvinna kom in och tränade sin hund i 10 min men bortsett från det var vi helt ensamma. Hon kollade liiiite på dörrarna men släppte det väldigt fort, så allt jobb vi gjorde förra gången har verkligen gett resultat!
La upp en box och tänkte leka lite med den, men det kom lite i andra hand. När jag började galoppera tappade jag hakan andra gången på den här veckan. Hon gick som en gul liten dröm! Galoppen satt som en smäck i båda varven från skritt och trav, kunde öka och minska farten bara med sätet. Stora och små volter var absolut inga problem. Har inte galopperat så mycket eftersom underlaget här inte har varit det bästa, så att hon bara flöt fram gjorde mig än en gång misstänksam över att någon varit och bytt ut henne! Och formen bara satt där, hon var rund och fin i kropp och steg. Har dock fortfarande lite svårt i vänster varv där hon vill tippa in, men det är mycket bättre än i vintras.

Eftersom det gick så vansinnigt bra tänkte jag ta tillfället i akt och testa något nytt, så vi testade lite förvänd galopp på stora Zat. Gick hur fint som helst. Hon bytte galopp nån gång, men orkade ändå ta sig runt ett par gånger i varje varv. Min lilla stjärna! Hon imponerar mig så mycket den lilla hästen.

Som avslutning travade jag runt i boxen från olika håll och kanter. Hon var så mjuk och följsam och jag satt på långa tyglar och styrde henne enbart med sätet. Att trava 90gradiga svängar var inga problem för henne.

När jag ridit klart var hon bra trött. Släppte henne medans jag plockade undan bommarna, men som vanligt följde hon bara efter mig som en stor gul hund. Typ övervuxen golden eller nått.

Ska snart åka in till stan och hämta mitt träns som jag glömde när vi var hos Hokkanen och tränade. Sara tog med det snäll som hon är och hennes kille spelar innebandy här på SLU varje torsdag. Skönt att slippa åka ända dit och hämta det. Tänkte faktiskt passa på att köpa lite godis också när jag ändå är inne i stan höhö.

image description



Weekend

Sådär ja. Då var man nästan klar med DFSS kursen. Väntar bara på kommentarer från min kritiske vän på PAt sen är det bara skicka in. Skönt med en helg mellan kurser då man får vara helt ledig och inte bara fakeledig med jobb man egentligen borde göra.
Ska ta och äta lite lunch och sen åka iväg till ridhuset tänkte jag. Brukar vara lite folk på dagarna så förhoppningsvis är jag ensam.


image description

Imorgon är det fredag och då har vi inget schemalagt. Så det blir att rida på dagen. Yey. Sen kommer Jonas och Bobby på kvällen också. Jonas ska få sin nya företagsbil på fredag också så den hämtar han upp innan han kommer. En sprillans Subaru! Och eftersom han och jag är skrivna på samma adress får jag också köra den om jag vill. Tyvärr är de så att mitt släp är reggat till typ 10kg för mycket för att jag ska få dra det. Fruktansvärd otur eftersom Subarus är riktigt bra dragbilar! Men förr eller senare ska jag ju ta det där sketna BE-kortet och då är det bara dra vad jag vill. Typ.

Jonas åker hem på söndag men lille Bobbyfisen får stanna här hos mig en vecka. Ska bli jättemysigt att ha honom här hos mig så länge!

Dress me up

Våra SLU tröjor kom idag. Älskar nya tröjor när dom fortfarande är sådär mjuka och mysiga på insidan. Rätt ok färg iår också, förra året var dom turkosa...

image description

Quite a pair

Mysigt att komma hem från puben och mötas av världens gladaste två hästar!


RSS 2.0