what's up?

jag har missat saker.
till exempel att det är valborg ihelg och att det varit kungligt bröllop i england. inte för att jag bryr mig sådär väldigt mycket.
saker jag däremot inte missat är alla jobbannonser.
söker jobb hejvilt och har även varit på en intervjuv, får se hur det går.  ska jag köpa en till häst måste jag ju ha ett jobb

longerade kajsa idag i 10 minuter. sen jagade jag runt henne lite i ridhuset ett par minuter till och hon hostade inte en endaste liten gång! yey!
på trailträningen idag hjälpte jag en tjej som var med första gången. när jag gjorde det så insåg jag hur sjukt opedagogisk jag är, men det gick bättre och bättre för tjejen så det verkar som att hon förstog lite vad jag försökte säga iaf.

nästa helg åker vi kanske till falkenberg. eller jonas åker garanterat, jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men jag tror nog jag följer med. hans pappa fyller år och så är jag lite sugen på ullared också

nu har också resultatet från hp kommit. blev 1.3 för mitt lag.


up and away

det tar sig. gjorde andra matteprovet och klarade det! med alldeles lagom marginal. nu är det bara ett kvar!

har även börjat söka jobb. söker hejvilt.

ska även planera för hemresa igen i slutet på maj. tråkig anledning, dock

trippin'

så. hemkommen alltså.
var hur skönt som hellst att vara hemma i norr och bara vila och chilla. åka lite snowboard och längdskidor samt bada en hel massa bastu

resan upp och ner gick bra. var lite segt att sitta i ca 16 timmar men iom att jag är bäst på att sova gick det rätt bra. stannade till i umeå på vägen upp och fick lite mad hos fia och stellan, även jocke var där. var väldigt trevligt att träffa dom. på väg ner plockades mina cyklar upp, den ena hos filip som jag hann träffa lite, och den andra hos anders. på den var bakdäcket trashat totalt. mindre bra!

kort sammanfattning;
kom hem 6 timmar tidigare än mor och far trodde på lördagen. åkte till stugan på söndagen. snowboard måndag tisdag, sjukgymnast onsdag, längdskidor (sjuuuukt snabbt) torsdag fredag och inte så mycket på lördag.

var lite skönt att komma hem igen till min ponnyfis. ska ringa vet imorgon igen iom att hon inte slutat hosta än.
var i stallet nästan hela dagen idag, och det syns speciellt på mina axlar. grisrosa hud, here I come!



home, sweet home



kasvis ja kebabhamburilainen



syster åker gondol



mor åker gondol



jag glassar i solen



far, storebror och sambo



världens snyggaste och SNABBASTE längdskidåkare



världens bästa sambo i en riktigt snabb outfit



fjällstuga, sweet fjällstuga





back

så. tillbaks i dalsland igen.

kommer mer senare, nu är jag trött

I see the light

ja jag erkänner. jag är sjukt dålig på att ta bilder och trycka upp här. ska försöka bli bättre. grejen är ju den att jag inte gör något som är värt att ta bilder på om dagarna. sitter mest och glor på dataskärmen eller i mina skolböcker.
fast bilder på kajsa kan man ju iof inte ha för mycket av.

nå nu har jag gjort sista kemiuppdraget och skickat in. dom två sista var helt i min smak, mer biologi än kemi kändes det som, inte så mycket räkning alltså. gillas.

ska äta lite och sen åka till stallet. måste även packa för hemresan lite senare och fixa iordning hemmet så det inte ser ut som skit när vi kommer tillbaks.

new shoes

hästefisen fick nya skor idag
stog som ett litet ljus som vanligt



snart bär det av till skolan för lite matte. sen tillbaks till stallet för kvällens bestyr

oh happyday

det blir inget kortison eller ventipulmin! (luftrörsvidgande)
åh vad bra det känns. hon har hostat betydligt mindre sen jag började ge slemlösande så vet tyckte inte att det var nödvändigt med det andra. åh vad bra det känns. jag har bävat och varit orolig!
ska snart åka ut till stallet för hovis kommer idag

don't

att sitta och kolla på hästannonser kan vara riktigt farligt. bäst jag låter bli



one more

just det.
ingen ridning på minst 10 hostfria dagar. kunde ta ut och promenera eller longera henne tidigare för att se hur hon reagerar

och tävlingen den 7e kan jag mest troligt glömma. men huvudsaken hon blir kry. jag har ju trots allt inte henne för att tävla, utan jag tävlar för att jag har henne

no fun at all

så har veterinären varit ute.
han lyssnade på lungorna och luftvägarna. kajsa fick andas i en påse, han fick henne att hosta lite. berömde hennes tarmaktivitet (världens mest fisande häst) och temprament.
det han kom fram till var att hon är allergisk mot något och hostar pga det. hon har fått slemlösande som hon ska få i 28 dagar. 15 brustabletter om dan. många brustabletter blir det. det ska förhoppningsvis räcka!
hon blir aldrig helt frisk, men hon kan bli symptom(host)fri. ska ringa tillbaks på torsdag och förhoppningsvis har allt gått så pass bra så hon inte behöver få kortison och luftrörsvidgande som han pratade om. håller alla tummar och tår att hon ska slippa det!
det jag som matte kan göra för att hennes livsmiljö ska bli så bra som möjligt är:
byta till torv
blöta höet
ha henne ute så mycket som möjligt
inte sopa, mocka eller damma när hon är inne
ge henne så mycket kärlek det bara går

så imorgon bär det av och köpa torv


varför ska det alltid hända saker när jag ska åka hem?

damn

blä.

tydligen så har kajsat hostat riktigt ordentligt idag sa personalen. ska ringa vet imorgon och höra vad dom säger.
hon har ju som sagt ingen feber och är pigg och glad som vanligt....

har räknat lite mer matte, men nu är det vila som gäller

summertime

försöker lära mig den här dumma matten, men det är fan inte lätt.

ska givetvis ta med böckerna till pajko så min käre bror får trycka in allt i skallen på mig
eller för att citera honom
"Och i byn ska vi räkna mest hela tiden. Sitta ute i en snödriva, sola och bli mattekunnig"
låter som en fin ide

nu ger jag upp för stunden och tar en promenad till stallet. kajsa ska få stå resten av veckan så hon blir av med den där hostan. är ju inte alls länge kvar tills första tävlingen och då måste hon vara pigg och kry.
och varje meter min bil inte behöver köras är ju bara bra. längtar till min cykel!

måste ju börja packa snart också. snart bär det av hem!

hmm..kanske ska diska lite innan jag går..

come on baby

kajsa hostar lite fortfarande. ingen feber, inge snorig, pigg glad och matglad som vanligt. så var hon hostfri i tre dagar så jag tänkte i lördags att jag skulle prova rida, but no. efter en stund hostade hon igen.
så nu har jag bestämt att hon får stå hela veckan, även fast hon inte hostar en endaste liten gång!

städade min bil igår. det var verkligen på tiden, den var mer lik ett stall än en bil. fullt med hö, spån och hår, men nu är han ren och fin. tvättade utsidan idag, både min och jonas så nu står dom och blänker ikapp på gården.
när bilen är nystädad vill man knappt sätta sig i den för man vet att det går bara utför direkt.

provade även nytränset för nån dag sen, och det satt som det skulle



hade morgon i stallet imorse och passade på att mocka hagen. var väldigt trevligt väder och efter ett tag kom jonas och hjälpte till, så nu är båda hagarna mockade och fina. har torkat upp väldigt snabbt må jag säga



igår fick jag blommor av jonas till frukosten. han är allt bra söt ibland.





fool me

var i karlstad igår och hade möte med laget. är ännu mer peppad på att komma  igång och tävla nu!
dock har min kära häst vart lite hostig sen i onsdags, och fick vila igår. blir nog vila idag också. ingen feber har hon men lite snorig. är nog vädret iom att det vart så fram och tillbaks och regnat rätt mycket.
ikväll ska vi mocka ur den andra hagen och flytta dit dom så den vanliga får torka upp lite. den ska också mockas men kanske inte idag.
fick även veta att wwr kommer stå för alla startavgifter, det vi tävlar för laget alltså, och eventuellt kan vi få lite av resekostnaderna betalda också. hade ju vart guld med tanke på att alla deltävlingar utom en ligger runt 30 mil härifrån...

kom även på den briljanta iden att plocka med mina cyklar från umeå när vi kör hem. att jag inte tänkt på det tidigare är ju lite konstigt. men nu vill jag verkligen ha en cykel så jag inte behöver ta bilen eller gå när jag ska till skolan/stallet. bensinen är ju inte gratis och dessutom tar det inte många minuter att cykla dit jag ska heller. ska även försöka lära bobby att följa med på cykelturer. tror han kan tycka det kan vara ganska trevligt bara han kommer på att cykel inte är = springa järnet, skälla och stressa upp sig till max.

måste även skicka in en ansökan till universitetet inom en snar framtid. 15e är ju sista dagen. hade ju vart lite surt att missa det...
ska ta med betygen till skolan idag och kopiera dom så det är gjort.

supergood

så var det en ny vecka igen. jonas är som sagt borta så jag och bobby styr och ställer.
idag har jag försökt plugga lite matte, men det är sååååååå trååååååkigt. har tyvärr hittat det fantastiskt (egentligen rätt tråkiga) beroendeframkallande spelet pocket frogs på telefonen.



det går ut på att man ska avla fram olika färgade grodor. enformigt och lite tjatigt, men som sagt, väldigt beroendeframkallande och sjukt mycket roligare än matte.

har även klippt bobbys flickvän ronja idag. hennes matte susanne tycker att bobby var så fin i pälsen och frågade om inte jag kunde fixa ronja också, och snäll som jag är gjorde jag det.


planen för veckan i övrigt är
tisdag: göra klart kemiuppdraget och skicka in den, har iof till den 9e på mig, men lika att få det gjort
onsdag: funderar på att ev byta däck på bilen. ska till karlstad på eftermiddagen och ha westernallsvenskalagsmöte. tänkte att jag skulle åka tåg dit först så jag slapp leta parkering osv. har ju inte vart sådär allt för många gånger i karlstad, men iom att jonas inte är hemma måste ju bob med = bil
torsdag: mocka ut den andra hagen och flytta hästarna till den så deras vanliga får torka upp innan den blir en alldeles total lervälling. på kvällen kommer ju även jonas hem igen
fredag lördag söndag: inget speciellt. plugga den där matten kanske...



nu måste jag fortsätta försöka få fram en black bruna clunicula-groda

done and done

så var det gjort och över. blev aldrig nervös, kände mig bara trött och less mest hela dagen. den enda del som kändes bra var ord delen. när jag kom till 8e ordet skrattade jag rakt ut (true story)
ordet var nämnligen "fjording" och med det visste jag att jag hade minst ett rätt iaf höhö.
enligt förra årets normeringstabell och förutsagt att vi rättat rätt, ligger jag på 1.3 alltså mycket mycket bättre än vad det kändes som.
även att jag tydligen är en jävel på engelska. yey!
när jag pratade med min käre mor igår lurade jag i henne att jag fått 0.7
"men det är ju jättebra" var hennes första reaktion och när jag sa att man behövde 1.2 förra hösten för att komma in på skolan fortsatte hon med "men det är ingen fara, vi löser dethär"
min söte positiva mami.


hade tänkt att jag skulle mocka hagen idag nu när det inte är fruset längre, men när jag vaknade och for till stallet för att kasta ut dom i morse ösregnade det. tar nog det en annan dag, även att jag måste köpa ett par stövlar nu när det är lersesong

ikväll åker jonas iväg till växjö på jobb och kommer hem på torsdag kväll igen så jag och bobbsan får sköta oss själva. på onsdag ska jag ev till karlstad för möte med walaget.

nu är det dock dags att åka till stallet igen och ge dom små liven mat. busters ägare är i italien på semester sen i torsdags så jag har haft hand om allt själv under helgen. tror jag ska låta mig få en liten sovmorgon imorgon faktiskt...

I only go with you

i onsdags var vi ut på isen en sväng efter jonas kommit hem från jobbet. det är ju ljust så länge nuförtiden om kvällarna. var riktigt skönt ute




på väg tillbaks till bilen lyckades jag ramla lite ocoolt och smällde i knäna ordentligt, precis när ett tåg körde förbi. som tur var bara ett godståg, tänk så de hade skrattat ombord annars. hade iaf jag gjort


mina grejer kom igår! tyckte dock att lädret på stigbyglarna var lite väl ljust mot resten av utrustningen så jag färgade det lite med olja. blev mycket bättre



ska ta en bild på kajsa iklädd sitt nya fina blingträns också här nån dag. det måste bara få en rejäl genomsmörjning först. nytt läder är ju alltid måttligt mjukt och mysigt..

imorse halvvaknade jag till 4 ggr innan jag masade mig upp, och min första tanke var alltid "nu kommer jag försent till högskoleprovet" följt av "äh skit samma, men jag måste ändå kliva upp och släppa ut hästarna"

just nu känns det faktiskt som skit samma hur det går, om jag kommer in på skolan eller inte. (om man bortser från att jag inte gillar att misslyckas) är bara lite trött på att försöka pressa in mer i skallen

fick skattebeskedet idag. hoppas att det är ett aprilskämt för tydligen måste jag betala tillbaks.. desvärre tror jag nog att det är sant 1 april eller inte.

RSS 2.0