complicated

kemi b är jättekrångligt. och för att inte tala om hur tråkigt det är! tappade helt min kemimotivation när surgubben snålade på betyget i a kursen. nåväl. det räcker ju med g egentligen, men ändå

jonas föräldrar var ju här i helg som sagt med en redig present åt honom. han fick en ny frys till alla sina döda mörtar och boilies så vi kan ha mat i den andra frysen istället. jättebra! och han blev glad och nöjd.

imorgon är det dags att flytta kajsa. måste köpa mig en cykel!
något jag har köpt mig är en ny telefon. eller ny och ny, den var begagnad. min gamla tyckte det var lämpligt att vissa knappar inte funkade oavsett hur mycket man tryckte på dom. kan bli lite knepigt att ringa/skriva sms när den var på det humöret.
blev iaf en iphone. har dock inte fyllt den med massa "livsviktiga" appar utan endast nöjt mig med att lära mig ringa och skriva sms hittills.

nå nu ska jag nog ge mig ut på stadens gator och torg för att än en gång leta reda på agarplattor och låta hunden urinera. ska även se om det finns någon guldsmed där jag kan lämna in mitt fina silverarmband jag fick av mor och far när dom vart i mexico. det har som trasslat lite på ett ställe och jag är rädd att det kan gå av om det inte fixas och det vill jag ju inte.



where did you go?

hmm. jag har starka minnen av att jag skrev ett inlägg igår. undra vars det tog vägen. kommer dock inte riktigt ihåg vad jag skrev men nått om någonting.

snart kommer jonas mor och far hit för att fira hans födelsedag lite i efterskott.
jag känner mig sjutk trött fast jag inte borde vara det. men jag vaknade iof vid 9 i morse och for till stallet. gick bra att rida och på slutet plockade jag bort tränset och lallade runt lite och kajsa lydde så fint. min lille älsklingsponnie.

trött är vad jag är. kanske ligga på soffan en kladd innan dom är här

alone

ensam hemma ikväll. jonas är på nån kurs nånstans och kommer först imorgon kväll. jag roar mig med att träna på lite gamla hpprov. gjorde ett tidigare idag och när jag var nästan klar lyckades jag klicka ner fönstret. något irriterande... så nu snabbgjorde jag en och sket i hela läsbiten på svenska och chansade lite på den engelska men fick ändå 1.1 inte så illa för att inte gjort alla delar. nå mer måste tränas ändå..

känner mig lite trött

jonas fyllde ju år igår. det firade vi med att gå en lång promenad med vilddjuret bobby och inte så mycket mer. tänkte äta marängswiss, men det blev aldrig av. på lördag kommer jonas mor och far för att fira lite, det blir nog trevligt

move on

så. snart klar men första biologiuppdraget. dock måste jag göra en bakterieodling i ett par dagar, men det finns ju inte agaragar i hela byn! får väl se vad jag hittar på för någet istället..

imorgon ska min lille bil till verkstaden. det skulle inte vara så dyrt att fixa det som fixas behövdes utan skulle gå på under 2000 vilket lät mysigt i mina öron. hade intalat migsjälv att det skulle gå på minst 5000 bara för att så nu känns det ju riktigt billigt!
även att min spolarvätska funkar  ypperligt! helt sjukt bra jag är på att meka

nästa vecka är det hästflytt. ska bli kul det.

offline

idag har jag lekt mekaniker. min spolarvätskeslang hade lossnat så istället för att få rena fina rutor på bilen rann allt rakt ut under bilen istället. där gör det inte mycket nytta.
jag skruvade isär lite av framdelen på min käre bil och pillade. lyckades även skrapa upp min arm lite smått.
men jag lyckades väl med min biloperation och nu har jag en finfin ruta igen. ser fram emot när jag ska göra den stora skönhetsoperationen byta-ut-den-semitrasiga-bakplåtsgrejdelen-mot-en-ny-hel-och-fin-så-min-bil-blir-snyggast-i-stan-hell-yeah!!! men det blir i sommar nångång när vädret är fint

i lördags var vi och fiskade jag och jonas. fick ett par gäddor som jag tyckte var rediga på runt 2-3 kg och lite betesfisk också. idag var vi i stallet och tanken var att jonas skulle rida lite. dock var det för en gångs skull mycket folk i stallet och ridhuset var upptaget så vi får skjuta på det. men han fick iaf borsta lite. han gör väldiga framsteg och kommer nog bli en rejäl cowboy tillslut höhö

imorgon börjar en ny vecka och det är plugg som gäller.

get going

pugh.
har suttit med matten hela dagen och har delvist knäckt cosinus och sinus tjafset. dock är min hjärna lite trött nu

har även kollat att jag ligger bra till tidsmässigt i matten och naturkunskapen. biologin däremot är lite efter iom att jag inte fått min ruttna bok än, men den kommer nog snart och jag har ändå till nångång i februari på mig med första uppdraget. och nästa vecka hjälper kära syster mig med kemin
skulle om jag ville kunna göra klart hela nkn rätt fort. tydligen finns det ingen mintid på hur länge man måste lägga ner på kurserna bara max och det är ju skönt.

stallfridag idag. då blir det långpromenad ikväll

pimp my ride

bläk jag blir galen på kemin. fattar inget av det dumma jämnviktskonstantsskitet!
Akursen var så mycket enklare...
och inte har min biologibok kommit än heller. ringde och frågade vars den höll hus och dom trodde att jag mest troligt skulle ha den innan slutet på nästa vecka. tack för den..




igår var vi och skulle fiska lite lake. jonas hade till och med köpt ett eget spö åt mig som jag fixade fiskeklart alldeles själv. knöt knutar och hade mig

vi var på laxsjöisen nedanför hans jobb och det var fullmåne och inte alls så kallt. riktigt mysigt faktiskt
fram tills att isen började explodera! det smällde till lite här och var och lät som att den skulle spricka när som hellst. jonas sa att det dock inte var någon fara utan att den bara smällde när den frös.
allt gick vägen fram tills det smällde alldels under oss och det blev en fet spricka precis där jonas stog och hela isen skakade. då for vi hem, fisklösa men vid liv!
hoppas på bättre lycka nästa gång istället!

även att jag pimpat min bil lite med denna vackra muff



snart är det dags för dagens andra lektion, matte denna gång

hole in my head

idag kunde vart en bättre dag.

hade besiktning på bilen i morse, och nej, han klarade sig inte. var nån rör nånstans som var rostigt och måste bytas. kul. härligt. äntligen får jag kasta pengar!

sen till skolan och lite kemi. min biologibok har inte kommit än fast jag beställde den för hundra år sedan. skitförlag!
och i kemi b är det tydligen 5(!) uppdrag som ska in, inte måttliga 3 som det var i kemi a.
bläk


har ingen lust med någonting alls idag överhuvudtaget

Don't know much trigonometry....

har kommit  igång lite smått med matten för sesongen. hittills går det faktiskt rätt bra. är inne på trigonometri som första kapitel. peppar peppar att det inte blir svårare.

även naturkunskapen går i ett huj. har jobbat mig fram till vecka 10 enligt planeringen. bara en labb som ska göras, men det vet jag inte vad det är så det får vänta. och så ett prov också som var planerat till v 7..

jonas var med till stallet igår och filmade lite när jag red. har såna problem att få till bytena ordentligt. går bra på två händer men på en hand skiter det sig totalt. även ett par bilder togs som jag eventuellt bjuder på lite senare..


ihelg hade vi riktigt mysigt. lördagkvällen bestog av trerätters. ostmuffins till förrätt, som dock inte riktigt blev som jag hade tänkt, men var ätbara ändå.
huvudrätten var svamprisotto som jonas gjorde. jättegod!
och efterrätten blev hallonpannacotta variant LCHF. även den lite lätt misslyckad, men äh. den gick också ner

(har för länge sedan insett att det är jonas som är mästerkocken i vårt hem)

my love

jag har funderat lite.
har dom senaste dagarna fått höra ett par gånger av nya människor att jag har en sån fin häst, att hon verkar så trevlig att rida osv osv. eftersom jag är väldigt partisk kan jag ju inte annat än att hålla med, men samtidigt undrar jag om jag inte har det lite väl enkelt eller hur man ska uttrycka det. iom att folk överlag (tyvärr) inte brukar vänta sig så mycket av en fjording  å kan jag tänka mig att när dom då ser en som jobbar lite, blir väldigt positivt överaskade.
men hade jag haft en quarter/paint/arab hade det inte blivit samma reaktioner för då hade förväntningarna vara något helt annat.
var bara en tanke som dök upp när jag körde hem från stallet idag. för övrigt gick det väldigt bra att rida idag. börjar få till galoppen mer och mer. jonas har lovat att följa med någon dag och filma lite så jag får se själv vad det är jag gör fel när jag inte riktigt sätter bytena helt.



men som sagt, jag är ju partisk och i mina ögon är kajsa den bästa av dom alla.




and so it goes on and on and on and on....

så var första naturkunskapslektionen gjord.
skulle även haft matte på eftermiddagen men det blev inget för rune skulle ha nå möte eller whatever så. har inte någon nk bok eftersom att han sa att han hade att låna ut = linnea köper ingen för dyra pengar
men idag menar han på att han inte alls har någon att låna ut = linnea MÅSTE köpa en för dyra pengar. damn.
men nu fram till tisdag fick jag låna en av en annan som också läser men som tydligen skulle bort och inte behövde den = linnea psykpluggar lite iförväg.
dessutom handlar det första mest om kemi som jag faktiskt har lite koll på så det går rätt bra. även att jag har 2 veckor mindre på mig än vad planeringen är lagt på iom att jag bara läser 350 p iår alltså inte heltid så det är bara bli klar till den 6 maj om de ska bli nå av!

har även kirrat transport till kajsas flytt i februari. lite typiskt att flytta nu då det kommit 2 nya hästar till stallet för ett par månader som båda rids western. nåväl, jag får glädja mig att jag inte behöver lägga ut drygt 2000 slantar i månaden i transport. måste skaffa mig en cykel!

goodbye christmas

plockade undan julen idag. lite sent, men har helt enkelt inte orkat ihelg.



mina fina tomtar jag gjort när jag var 4 år eller liknande. gillar skarpt ögonen på båda

och så mommos fina tomtar hon gjort



man ser knappt någon skillnad på vem som gjort vilka...




gick till skolan idag för lite kemi och biologi. dock var de nå problem med systemet så jag hade inte blivit inskriven än så det fanns inte så mycket att göra. städade lite när jag kom hem istället.
tänkte att jag eventuellt ska uppbåda lite ork till att börja med matten, har ju hela Dkursen framför mig.

y o u

så börjar allvaret igen. imorgon blir det skola första gången iår. har inte köpt nya böcker än, men jag har en gammal kemibok som jag hoppas kan funka, och så ska jag beställa en biologibok också, har bara inte riktigt fått tummen ur än. ska även sätta upp en fin lapp på skolan och sälja bort mina matte och fysikböcker.

vart på långpromenad till stallet här i åmål  idag med bobbsan. var helt sjukt halt ute och hade jag vart en åldring hade jag aldrig vågat mig ut. lårbenshalsarna hade krasat hejvilt.
ska bli skönt att flytta hit min lille älskling.

vi badade även hunden igår. han har ju haft en mindre trevlig odör den sista tiden som spritt sig runt om i lägenheten, men vi köpte ett finfint schampo och balsam åt honom och han blev väldigt ren och fin, utan att pälsen tovat sig något. så luktar han mycket mycket trevligare också!



bild på min fjällstuga från i julas. första gången jag såg den sen den blivit målad. snart är den nästan helt klar också. tänka sig



min väldigt stabila fammo i jul när vi var och godjulade henne på julafton. hon var väldigt på g



just nu känner jag att det skulle kunna bli sommar.

daily

i måndags var jag rätt trött. somnade på soffan runt 21 och fortsatte sova fram till halv 12 dagen efter. det var skönt.

idag fick kajsa sin årliga vaccination. skönt att ha den gjord. när jag ridit i måndags ville hon inte äta all sitt lunchö. sen åt hon inte all kvällshö och inte all frukosthö dagen efter heller. lite oroväckande med tanke på att det är kajsa vi pratar om. tanken att hon blivit mätt efter 18 år slog mig, men det kunde ju inte stämma. dock var hon som vanligt matglad vid lunch och åt allt hon kom över, och när jag var där var hon precis om vanligt, så jag tror nog att hon bara blev lite väl trött av ridturen.

är även bestämt att det blir att flytta henne som sagt. ska bli skönt att ha henne lite närmare.

nu är det ju trettondagsafton imorgon eller nått så jonas är ledig från jobbet. det firar han med att åka och fiska 2 dagar med jonas och anders som kommer hit ikväll. elisa kommer också så jag blir inte helt ensam.

min skola börjar först på måndag, eller tisdag kanske det är. kommer iaf bara ha lektion två dagar i veckan iom att min matte och naturkunskap båda är på torsdagar.
längtar väldans tills det är slut på allt den 6 maj.

11

så. första bloggen iår. är lite skönt att vara hemma igen efter jul och nyår. julen var ju som sagt väldigt trevlig, och nyår likaså. blir middag med god mat hos robban och emma. dagen efter åkte vi tillbaks hit till åmål igen. var skönt att få träffa min lille ponny igen.
nu ska jag borsta tänderna och sen åka till henne igen.
även att det är klart, det blir flytt i februari. ska bli skönt att ha henne lite närmare.

RSS 2.0