a good day

idag var en bra dag. trailtränade och det gick väldigt väldigt bra. tror jag ska börja med varannandagsprincipen igen. kajsa funkar bäst på det. har även bestämt vilken tid vi vill ha som "vår" i ridhuset. lördagar kl 14 passar nog finfint så från och med den 19 mars drar lördagsträningarna igång. yeah.


homesick

ibland har man dagar då allt funkar precis som man vill. igår hade jag en sådan dag.
ridningen gick supermega bra! är så fantastiskt att när jag gör rätt, gör min underbara häst exakt det jag vill! hon är så duktig!

idag var dock inte riktigt en sån dag. för det första var nästan hela hennes box pisseblöt när jag kom dit i morse. vattenkoppen (som inte ens används) har fyllt sig själv och läckt ut överallt. samma sak i boxen brevid, men inte alls lika mycket. busters box längst in hade klarat sig helt.
när jag sedan skulle rida var jag så irriterad över allt vatten så det gick inte alls så bra som jag hoppades. men imorgon är en ny dag och då ska vi traila igen.

pratade med mami nyss. ska bli fantastiskt kul att åka hem över påsk och besöka min fjällstuga igen!

let's talk about it

jag kom på den briljanta iden att börja läsa lite engelska bloggar till högskoleprovet. tänkte att perez hilton borde väl vara lagom roande så igår la jag till honom på min stalkerlista. det skulle jag inte gjort. 72 fucking nya inlägg idag!
nåväl. bit ihop och läs allt om kändiselitens liv

ride on

höhö!

var på årks årsmöte nyss och fick till en stående tid i ridhuset då vi får bygga upp en trailbana eller göra vad vi vill. yeah!
ska bara kolla upp en passande tid, typ lördag eftermiddag. moahaha!


har även en backup plan för mitt liv om jag inte kommer in på skolan.
en bra dag idag

what's new?

trailtränade idag. jag och carina byggde upp en liten bana. känns jättekul att komma igång med ordentlig träning och dessutom ha någon att träna med!
bokade ridhuset nästa måndag igen, ska försöka få till det lite regelbundet.
det gick väldigt bra faktiskt. tror båda hästarna tyckte det var roligt. mer sånt helt enkelt

same same but different

kan det vara samma...?









dock med ett litet namnbyte

work it

idag ska det bli träning! jag och carina (min nya ridkompis) har bokat lilla ridhuset och ska lägga upp en trail bana. sist vi skulle göra det gick det ju måttligt bra iom att det var hinder i ridhuset. fast då hade vi iof inte bokat så..
ska leta fram lite banor att bygga.

håller även på att försöka sälja bort lite gammalt jag inte använder. typ en ridhjälm jag köpte i somras som inte passade, den gamla rundsydda paden som bara legat och drällt och lite sånt. ska se vad mer jag hittar i mina lådor och skåp


och just det, mer skola idag också


och för alla er som undrat, det blev inte glass i lördags (jag hittade chips hemma)
vilken cliffhanger va?

home alone

jonas är i karlstad med johan och fiskar. jag har vart i stallet och tog en ridtur i solen och det var hur skönt som hellst. kajsa tyckte det var väldigt kul att vara ute lite.

kom hem och tog ett bad med min nkbok. ska ta en promenad med hunden till stallet om en stund och ta in hästarna. fram till det sitter jag och dreglar över lite saker jag skulle köpt mig om jag sket pengar..





skulle blinga till mitt enöras träns med lite silver




skulle även ta bort dom där jävla läder-leda-bort-vattnet-om-man-är-ute-i-ösregn-remmarna som är på sadeln och istället sätta på silverconchos


(allt finns på MT's hästsport om någon vill bjuda mig, där finns också bob avila bettet jag vill ha)



ikväll är det schlager. frågan är om jag ska feta till det med lite glass eller inte... hmm. den som lever får se

my sweet honeybee

fredag igen. jag känner mig opepp på ännu en dags pluggande. men men.
nästa vecka blir det 2 eventuellt 3 prov. nk prov 2 kemi uppdrag 2 och matte prov 1. om jag inte fegar lite och tar matten veckan efter istället. får väl se hur mycket jag hinner under helgen. på lördag ska jonas till karlstad och fiska med johan så jag och bobby blir ensama. kan ju passa på att köra lite extra nk och biologi då eftersom jag är så dåligt på att läsa det på veckorna, iom att det just ska läsas. får göra som jag brukar, ta ett långt badth efter stallet med lite undervisning.

fortsatte jobba med övergångar igår. börjar få till galoppen mycket mycket bättre. är hon ordentligt varm så går det riktigt bra, så jag får lära mig att inte kräva för mycket i början på passen utan värma upp riktigt rejält för att få bästa resultat. har även anmält oss till wwrs westernallsvenskelag. hoppas det blir något bara! som sagt, aspepp på tävlingsesongen -11


quiet as a mouse



kajsa med tillhörande kompis buster

såg att han gick och nafsade på hennes täcke lite för någon dag sen. ska kleta in lite äckel på det så kanske han lägger ner.



har jobbat lite med nkn idag. siktar på att göra nästa prov nästa vecka tror jag. det blir nog bra.


jonas skrev ut lite hp prov åt mig som jag satte mig med idag. först ord biten, sen gick jag på nog delen, alltså diagram och sånt. 50 min hade man på sig på den, oj tänkte jag när jag var klar efter 14 minuter. han hade visst råkat missa lite frågor och diagram, hade fått 6 av 20 frågor, inte konstigt det gick fort. nåväl.

nu bulle och kaffe

poor me

har börjat få sådan nedrig huvudvärk samt ryggont. jag lider och lider.
jonas har träningsvärk från igår höhö

har bråkat lite kemi idag. det är fruktansvärt drygt.

även less på kylan, det var ju nästan sommar förbövelen!!!

I love you man

så var det alla hjärtans dag. det har vi firat med att äta lite middag


jonas är på fotbollsträning. han tog sig ikragen och ringde tränaren för vilketlagdetnuvar och första träningen var ikväll så han for dit. hoppas det går bra och att han får många vänner.


har lämnat mina benskydd på lagning. symaskinen jag fick låna från annika orkade inte riktigt igenom det. men det ska bli skönt att få dom lagade och fina igen så jag kan använda dom.

dogfight

igår var det lekdag för bobby och ronja. susann visste om en gammal skola/dagis nere i stan som var inhängnad och lagom stor så vi gick dit och släppte vildarna.
försökte få lite bilder när dom lekte men det var lite svårt för det går så fort















så var det måndag och jag bör ta itu med mina böcker igen. noll pepp för det

good

igår var världens längsta dag. vaknade strax efter 7 och for till stallet. det var iskallt så jag och kajsa tog en trevlig liten skrittur  isolen och förfrös fejan lite när vi försökte trava.
var hemma runt 10 och då hade jonas också kommit hem. han for samtidigt som jag och skulle fiska lite, men det var lite kallt för det.
vi tog en promenad på stadens gator och torg, städade lite, bakade bröd och bullar, lagade god mat och kollade sedan på schlager. tycker det var dåligt startfält igår.
kvällen avslutades med att jonas somnade på soffan medans jag kollade dreamgirls.

idag ska vi gå och leka med ronja. på tiden att bobby får busa av sig rejält.
så har jag kvällen i stallet också.

har även en medryttare på g.

all I want is you

äntligen var det rättat. MVG med 47/53
lite nöjd. nu ska jag ta ett badt!

or is it yourself

sitter och kollar lite jackor. hittade ju ingen när vi var i finland vid jul. eller jag hittade en, men så fanns den ju självklart inte i min storlek. ruttet!

kanske den eller den

äh..det lär väl bli så att jag ännu denna säsong får åka i min gamla jacka jag köpte i åttan. blir billigt när man inte växer något och fortfarande kan ha barnkläder höhöhö

nu bör jag ta itu med matten. ska till stallet om en timme och få nya skor till besten och det är snöstorm även idag. kul!

nåväl. skönt med lite fredag iaf

one

gårdagens hpträning gick sådär. 1.2 med endast ett ruttet poäng från 1.3
det ta sig iaf...

just nu: matten är stört tråkigt

always

blev hastigt sjukt trött. även smärta i ryggen kom lite akut. bläk.

blev inte mycket till trailträning  igår. det var visst hinder i hela ridhuset + 2 andra så det kändes måttligt snällt att dra ut fler bommar som tog plats för dom andra. nåväl, får väl bli en annan dag. det gick iaf super ändå att rida. kajsa var fenomenal på slutet. fast hon har fått lite av en racermotor sen vi flyttade. vet inte riktigt vad det beror på, men tror det kan vara nått i höt. glad är hon iaf..

juno

såg juno igår på tv. väldigt bra soundtrack till den filmen må jag säga. själva filmen är inte heller så dålig


please don't leave me

sjukt svårt ska det vara att få ett prov rättat. väntar fortfarande på NKresultatet....

fick även meddelande från csn att dom stoppat mina utbetalningar. varför det kan man ju fråga sig. jo min skola har ju inte registrerat att jag går där. tack min skola, vad fint av er. får ta tag i det imorgon när jag har lektion

igår var jag riktigt hurtig. först ett par timmar kemi och biologi på fm. sedan promenad med bestenbobby till stallet, uteritt med kajsa, följt av promenad hem med en lite tröttare bobbybest. har bestämt mig för att han ska lära sig att kunna vara i stallet och stanna i en box när jag rider. när jag mockar och fixar och så får han springa på långlina och det funkar bra. men så fort jag går in i hagen får han lite panik och tror att hästarna ska äta upp mig så han måste kalla på hjälp genom att halvyla,  pipa och gny. men han gillar kajsa, blir alltid helt till sig när han ser henne
dock tycker han det är lite läskigt ännu när jag går och ska hämta hö och så i andra stallet och han blir HELT ENSAM i lilla. är jag inne i lilla stallet är allt helt frid och fröjd fast han inte ser mig, men så fort han vet att jag är borta blir det lite panik. nå det tar väl ett par dagar, men gör man likadant hela tiden borde det bli fint.
han har ju absolut inga problem att vara ensam om dagarna så det är bara en vanesak.
har även börjat hårdträna på att han ska kunna bli lämnad av jonas, vilket inte alls är lika kul som när jag går. men men..


nu borde jag ta itu med dagens skoleri. har dock så ont i huvudet idag igen. bläk

inside

så var det måndag igen. oväntat nog
helgen gick åt till att vara i borås fredag-lördag
var jättekul att äntligen få se anders och elisas hus och jag längtar sjukt mycket tills tiden är inne för oss att skaffa ett riktigt hem och inte bara en tråkig lägenhet.
jonas och anders skulle fiska (även det, oväntat va) på lördag. iom att jag flyttat kajsa nu har jag ju pass på helgerna så därför blev det bara en kortis. elisa har ju en katt. och vi en hund. dessutom en väldigt väldigt trög hund som inte förstår att en katt som morrar fräser och reser ragg faktiskt inte vill leka med honom. katten smet ner till pannrummet där den satt och tryckte bakom en trygg stängd dörr och hunden kunde slappna av något. dock skulle vi ha bobby i vårt rum när vi skulle sova så katten fick vara ute, vilket resulterade i att bobby låg och gnällde EXAKT hela natten med nosen tryckt mot dörren och suktade efter katten, vilket i sig resulterade i att jag inte kunde sova en sekund. han gnällde och gnällde och gnällde och gnällde, och sa man åt honom var han tyst i 5 min och just precis som man höll på att somna drog han igång igen. efter 5 timmar blev jag less och gick och la mig på soffan.
kan ju tilläggas att jonas sov som en liten gris och märkte inte av gnället något..

på dagen for jag och elisa in till staden och träffade upp magnus som är hemma på praktik. vi letade fik hur länge som hellst kändes det som, och tillslut fick vi varsin stol på viskan där jag valde att äta en bakad potatis med tzatsiki som var mer tzatsiki än potatis.

var något trött i lördags när vi kom hem och i söndags fick man inte sova något heller för jag hade morgon i stallet. men eftersom det bara är två små hästar går det fort. dock blev det lite drygt när jag skulle rida för det var hoppkurs i storaridhuset, och tydligen hade kennelklubben bokat lilla ridhuset (fast det hade ÅRK glömt att skriva upp någonstans) så jag hann inte mer än värma upp innan jag fick gå in igen. fast jag tycker mer synd om en kvinna som kört från ånimskog för att rida så var det upptaget överallt.

väntar ännu på att rune ska rätta mitt nk prov jag gjorde i torsdags...

har försökt laga kajsas benskydd här, men det går inte så bra. får inte till vanlig sicksack söm på symaskinen och så verkar den vara lite trött..
tror jag ger upp för idag och åker till stallet istället..


to the shores

så var bakterieodlingen i full gång. har haft skålarna på elementet här i köket och det tar sig verkligen. kanske inte syns sådär allt för tydligt, men på nära håll ser man att under bobbys tassar fanns det någon form av äcklig bakterie som blivit små gula prickar. läskigt. i övrigt så är det insidan av kajsas benskydd som växt mest.. (den högst upp till höger)



när vi vaknade imorse såg det ut såhär  wtf?! det var ju nästintill snöfritt igår jue.
tycker gott att snön kan hålla sig borta till nästa vinter.

ska snart fara och besiktiga bilen igen. om den inte går igenom fäller jag nog en tår.
har vart en dyr månad iom att den kostade sin lilla sland att fixa + två stallhyror iom att årk ska ha betalt i förskott.. men men. nu är allt klart och betalt för denhär månaden. hoppas jag iaf.

var ju på en guldsmedsbutik för nån dag sen. tänkte kolla om mitt fina armband gick att fixa. fick ett underbart vänligt bemötande av kärringen (jo hon var en rejäl kärring) som menade på att "jag nog använt klart det där armbandet" och att hon "inte tar emot saker som kostar mer att laga än vad dom är värda"
vad vet hon vad det är värt för mig? och hade jag då ansett att jag använt klart armbandet så hade jag ju inte gått och fråga vad det kostade att laga. jävla överklasstyp! (ja hon var en rejäl jävla överklasstyp!)
nå jag kommer använda den tills den ramlar i bitar! hoppas bara det tar sin lilla stund och att jag märker när det sker

ikväll åker vi till borås. jonas och anders fisketarmar har skrikit till och det är verkligen vår tur att hälsa på dom. har ju inte sett deras hus än.


just det, gjorde ju NKprovet igår och det gick nog fina fisken tror jag.

jump onboard

känns som att jag inte gör något vettigt på dagarna. idag har jag åstadkommit följande: (skolmässigt alltså)

* gjort min biologilabb


det är prover på
1 insidan av kajsas senskydd. dom var tvättade, men jag tror nog det kryllar av bakterier där ändå
2. tangentbordet på min lap
3. under bobbys tassar
4. i min mun
5. lampknappen på dass
6 iphonen

nu står dom på elementet och gottar till sig.

* har gjort och skickat in redovisningen på pHmätningsundersökningen vi gjorde på NKn förra veckan

* pluggat till NKprovet jag ska ha imorgon

* försökt räkna matte, men var inte alls upplagd för det

* börjat skriva bakterierapporten


känns lite som att allt bara rinner iväg

RSS 2.0