About my day

Honey och Bobby har blivit riktiga kompisar. Dom stog och pussades genom staketet igår medans jag mockade hagen och när jag lyfte in honom i hagen fortsatte dom fiffla på tillsammans



Bobby var liite skeptisk först, men när Honey stog helt still och sänkte huvudet vågade han fram och sniffa lite



Var ut på promenad idag med Kajsa och Bobbs. Han hitta nå rådjursspår i skogen och ville sätta av efter det, men lugnade sig lite efter ett tag.

Har även gjort endel på projektarbetet. Har nu lite drygt en hel sida text, bara typ 5 kvar att skriva...

Så var hemresan till jul bokad. Blir att åka tåg för det var det absolut smidigaste och billigaste med för den delen. Dock tog alla mina slantar slut efter att den var betald, så jag får låna pengar av Jonas till nedresan efter jul..
Dumma staten som tar mina pengar

Började projekt få Honeys svans ren idag. Kan ju meddela att det blev en markant skillnad..



Före





Efter

It's like that

Har gjort massor idag.
Började med att jobba lite på mitt projektarbete. Skrev inte sådär våldsamt mycket men hittade ett par bra källor till att använda senare. Sen har jag gått med hunden, mockat hagen, städat stallet och tvättat bilen.

Nu ska jag försöka med arbetspass två för dagen och se om det går lite bättre än igår..

Woops

Mönstrena för tävlingen nästa helg har kommit upp och jag insåg att horsemansipen inte var en w&t klass som jag trodde. Nå det blir spännande ändå, ett rätt enkelt mönster. Har ju inte så höga krav på Honey eftersom hon bara ska tycka att det är roligt att tävla


Candycane

Nu är Bobbsan här. Mötte upp Jonas i Vänersborg igår och käkade lite thaimat och bytte grejer. Jag fick vinterdäck, vinterjacka, och ett stycke hund. Jonas fick ett par kg papper. Bra deal tycker jag.
Han får sova inne hos Göran och det gick bra igår.
Idag har vi vart på promenad med Matilda och hennes råsöta hund Boris. Bobby var lite odräglig och drog rätt mycket, men men. Får väl ha överseende med att han dels inte har sådär allt för mycket social träning och dels är det jakttider också..

Tog även ut Honey på en tur, blev barbacka idag för jag var så slö så jag orkade inte med sadel. Orkade inte ens byta kläder så jag måste sett rätt lustig ut med mina halkigaste byxor + gummistövlar. Men det gick bra att rida ändå, fördelen med barbacka är ju att man känner hästen så mycket bättre än med sadel. Tränade på det vi lärde oss hos Per och det gick riktigt fint, hennes trav börjar bli väldigt bra. Kan inte preci påstå att hon är lika stabil barbacka som Kajsa "fotöljen" Kavat, men det gick ändå.

Tanken var att jag skulle in till stan och kolla film, men jag blev helt sjukt trött så jag passar på det och stannar hemma istället

Another day, another problem

Har suttit med mitt projektarbete hela dagen och det känns ändå inte som att man kommer någonstans. Är så mycket att läsa och hitta källor så jag blir helt trött i skallen. Nå har iaf fått ihop lite text.

Var iväg och tränade med Honey idag. Hon var så duktig. Hon har ju fått stå tillbaks lite på sista tiden iom SM och jag har prioriterat Kajsa, men nu blir det andra bullar. Kajsa är numera glad pensionär och Honey ska det bli ordning på.
Fast det som sagt var ett tag sen vi gjorde något var hon jätteduktig. Gick så snällt på transporten efter lite frustande både på dit och hemvägen. Var lite mycket att titta på i ridhuset också, några andra hästar och så, men det gick bra ändå. Är ju tävling för henne nästa helg så det är bara köra hårt fram tills dess.

Imorgon ska jag hämta min älskade lille hund. Bobby ska få vara här till nästa torsdag då Jonas ska på kryssning under helgen och kurs till veckan. Ska bli mysigt att ha den lille tussen ett tag

What about it?

Nu har jag lite bättre med tid och ork för att snabbdra helgen.

Laget kom i torsdags, Shira och Indicaana skulle ju bo i mitt stall så det var riktigt fullt med hästar och grejer!
Även mitt lille hus var rejält fullt med folk, blev mysigt.
När dom kommit packade vi in Kajsa och åkte till Axevalla för att träna. Var endel andra ryttare också där, men det gick rätt bra ändå. Själv tog jag det lite lugnt ioch med Kajsas ben, men det gick bra.

Fredag var det dags för alla kvalen. Åkte iväg alldeles för sent så det blev lite stressigt med veterinärbesiktning, bangåning och framridning. Hann precis galoppera ett varv i varje varv innan det var vår tur in på banan. Först  ut var trailen. Kändes som en ok ritt trots ett par missar, men jag var snuskigt nervös!
Men det räckte till att gå vidare, dock inte med någon större marginal, tror vi gick vidare som ekipage 12 av 15

Nästa ritt var pleasuren tror jag. Den kändes inte alls bra, hon rejvade runt och vi var nog inte ute på spåret mer än max 2 ggr under hela ritten. Men även där gick vi vidare och det trodde jag verkligen inte!

Och så sista klassen var horsemanship. Den kommer jag faktiskt inte ihåg hur det gick och kändes men vidare gick vi iaf. Så det blev tre av tre vilket jag inte trodde!

Linda och Jeanette som också skulle kvala gick det också bra för. Jeanette gick vidare i trail och westernriding och Linda i horsemanship och westernriding

Under lördagen red jag ingen klass så vi fick sitta och kolla hela dagen. Var väldigt skönt att bara kunna ta det lugnt. Det var kosseklasser och reining som stog på schemat och vi hann kolla endel av det, Linda skulle rida reiningkvalet och när hon var klar med det (gick dock inte vidare) for vi och hämtade våra hästar och åkte till Hanaskede och tränade.

Söndag var dagen D med alla finaler. Nu åkte vi iväg i lite bättre tid så det blev inte riktigt lika stressigt som det blev på fredagen.
Första klassen var trail. Där kände jag mig väldigt nöjd med min ritt, Kajsa skötte sig fint och dom missar vi fick var helt pga mig.
Blev tyvärr inte placerade, men när Jonas kollade närmare på domarprotokollen visade det sig att dom räknat fel på 10poäng på mig så jag blev placerad ändå. Kom 6a med endast 1poäng från delad 4e plats! Ena domaren hade rankat mig som tredje bästa!

Horsemanshipen individuellt var jag väldigt nöjd med. Hon gick väldigt fint och sansat och jag blev förvånad över att vi inte blev inkallade till prisutdelningen då det var väldigt många som ridit bort sig på mönsterdelen. Senare visade det sig att vi blev placerade även i den klassen, kom femma, så varför vi inte fick vara med på prisutdelningen har jag ingen aning om!

Pleasuren individuellt gick sådär, hon kändes bättre än vad hon gjorde på kvalet men vi blev inte placerade ändå.

Trailen för laget vann vi :)

Hur pleasuren för laget gick vet jag inte, det kändes bra men jag vet inte vad vi fick för placering

Westernridingen däremot gick inte alls. Allt gick bra, och första bytet gick ok, men sen slarvade jag totalt bort det andra bytet och vi slutade på delad 4e plats. Nåväl, kunde vart sämre

Med laget låg vi ändå i topp hela dagen fram till sista klassen som var reining. Där höll det tyvärr inte längre och dagen slutade med att vi fick silver.
Men hey, ett SMsilver är ju inte heller helt dåligt.






Honey och Shira som blev jättekompisar, så pass så Shira smet ut ur hagen vi byggt åt henne för att kunna vara med Honey



Lite kossor



En liten bild från trailfinalen



Försökte fånga iaf en stop på bild, men eftersom jag bara hade mobilkameran blev dom inte av bästa kvalitet.


Men det kommer bättre bilder och film så småningom!




I love the way you move

Så var SM över. Kajsa var superduktig hela helgen och en längre uppdatering kommer kanske imorgon, jag är ännu för trött idag


Fly out

Har varit och spelat lite badminton med några från klassen. Det var sjukt länge sen man gjorde det sist, så det var roligt.

På något konstigt sätt finns det alltid, ALLTID en megafluga i mitt hus VARJE kväll. Har ingen aning om vars dom/den kommer ifrån, men jag slår ihjäl (yep) en varje kväll, men kvällen efter är det likväl en ny som flyger runt och stör abnormt mycket.. Ytterst konstigt

Men nu är det verkligen inte långt kvar... Har iaf lärt mig fredagens mönster


Ponylove

Fick ett par babybilder på Honey från hennes uppfödare Ingela



Precis nyfödd



Här är hon 4 månader tillsammans med sin mor

Sötaste lilla hästen

Move it

Sitter och laddar ner alla resterande P3 Dokumentärer jag har kvar att lyssna på. Är väldigt trevligt att lyssna på det när jag lullar på i stallet, har ju ingen radio där, och det är nog lika bra, för då hade jag bara lyssnat på randomradioprogram, men nu, nu kan jag ju istället lyssna och lära mig. Gud så vettigt av mig

Flyttade in lite hö och strö i ladan förra veckan




På torsdag går jag skola till tre och efter det blir de hem och göra iordning stallet för helgens besök. Jeanette och Evalill ska ju ha sina hästar hos mig. Kostar ju endel (1100.-) att ha dom uppstallade på Axevalla
Som tur är (kan man säga) ville Linda ha sin häst på plats och det passar ju rätt bra eftersom jag bara har plats för två extra..

Good to go?

Så! Efter gårdagens dramatik med Kajsas återkommande hälta har jag lite bättre trevligare nyheter. När jag tog ut dom i morse var hon fortfarande något halt och lite tjock i höger ben. Tänkte att jag skulle avvakta till eftermiddagen innan jag ringer hovis igen. När jag kom hem och sprang med henne visade hon INGENTING!!
För att vara på den säkra sidan longerade jag henne också för att kunna se lite bättre och hon hade ett helt annat steg än vad hon haft dom senaste dagarna. Mycket mera framåt! Kändes riktigt bra att se. Även att högerbenet också gått ner rejält bara sen imorse.
Men bara för att vara på den säkra sidan bad jag Göran kolla lite, han tyckte dock att det inte borde vara några problem iom att hovis fick ut allt igår, så nu håller vi tumme ännu hårdare för att det ska vara bra inför helgen!



Urgrävt..

Känner mig inte helt 100% på att hon "håller" nu, men grundmagkänslan är betydligt mycket bättre  idag än var den var igår.
Reservplanen är att låna en häst till WA klasserna och stryka mig individuellt. Alltid bra med en plan-b men det hade ju inte riktigt varit samma sak att tävla på någon annan än tjockis.


Help!

Fy vilken stress. Kajsa har ju varit haltfri hela helgen, fint tänkte jag, då kan jag rida idag. Sagt och gjort, på med grejerna och ut i hagen. Började värma upp och tyckte hon kändes liiiiite knackigt, men tänkte att det berodde på underlaget. Men när jag börjat galoppera var det tydligt att något inte var ok. Ut på grusvägen och trava och såg en rejäl hälta på samma ben som tidigare. Ringde hovslagaren på en gång som kom efter en timme. Av med skon och han hittade något som skulle kunna varit en liten hovböld, alldels ute i sulkanten bak i trakten. På samma ställe där hon reagerat när Göran gått igenom henne. Men han fick bort allt  så förhoppningsvis borde hon vara helt ok inom den allra närmaste framtiden. Förhoppningsvis redan imorgon!
Har aldrig varit med om sämre timing!

Vilket drama!

What a star

Raport från helgen.

Var och hämtade hö i fredags. Två fina rundbalar blev det. Välte in dom i ladan, för att sedan komma på att det kanske är smart att ha en i stallet så jag slipper springa över hela gården med hö, så jag välte/rullade ut igen och vidare in i stallet. Jämnfört med att släpa runt dom där förbannade störpåsarna var det en bit kaka att rulla höt.
Såg väldigt fint ut och luktade gott även.

Lördag var tävlingsdag. Skulle starta klass 8 och 10 efter lunch, så jag tänkte att jag hade gott om tid. Vilket misstag. Kollade facebook på morgonen och en av dom som skulle vara med skrev att flera klasser var strukna och att det inte var många startande, så det var ju bara att panikpacka bilen och kasta in hästen (som fö gick på väldigt snällt och fint) och köra iväg.
Dom var så snälla på tävlingen så dom pusslade om lite och körde andra klasser i väntan på mig.
Kom fram och hann rida fram ca 5 min innan det var dags att gå in på banana. Första klassen var horsemanship och vi var 5 startande. Honey skötte sig SUPER! Var hur cool som hellst inne på banan, stog snällt och väntade på vår tur, lyssnade fint på hjälperna. Var lite tittig men det var ju inte så konstigt, nytt ställe, nya hästar och lite folk som satt och kollade på. Var bara skritt och trav men hon stressade inte så mycket jag trodde utan skötte sig som sagt jättefint!
Det slutade med att vi vann den klassen! En riktigt fin start på vår tävlingskarriär kan man ju lugnt säga.

Direkt efteråt var det pleasure. I den klassen var vi 4 och också det skritt och trav. Hon var fortfarande lugn och fin, lite hög i formen men jag krävde inte desto mer av henne utan koncentrerade oss på att ha ett lugnt tempo istället.
Vi slutade 4a där.

Efteråt pratade vi lite med dommaren som tyckte att hon såg stressad ut, och var ojämn i formen, men jag tror han jämnförde henne lite för mycket med en quarter. Dom har ju ett helt annat grundtempo och naturlig form.
Är iaf som sagt väldigt nöjd och stolt över henne!
Hon var så cool och fin. Stod och gäspade på luneup och brydde sig inte heller något om att det var en hingst med.

Klubbens kassör som hade prisrosetterna var inte med, hon var hemma sjuk, så vi fick inga rosetter tyvärr, men dom skulle skickas, så Honeys första blågula är på väg!


Idag har jag och Kajsa varit ute på promenad. Hon haltar inget längre så imorgon ska jag rida. Var ute ca 45 min och hon fick jogga brevid mig bitvis.
I veckan ska vi till ridhus och träna på bla trailmönstrena. Ska bli kul. Helt sjuk att det bara är en vecka kvar tills SM

Godnight


Panic on the streets of London

Mönstrena till SM har kommit. Fick ett lätt hysteriskt anfall när jag såg dom, kommer vara sjukt nervös nästa helg. Nå det går som det går får man väl tänka. Är dock inte ett dugg nervös för imorgon, kanske av naturliga skäl..

Har hämtat hö idag. Dom balarna var sjukt mycket lättare att få in än ströbalarna som jag kånkade runt på igår. Har även ridit Honey och det gick väldigt bra, och nu tänkte jag putsa tränset lite för imorgon. Ska även tvätta svansen på damen ifråga, men det får bli senare ikväll
Kajsa såg riktigt fin ut i benet imorse, knappt någon märkbar hälta alls så jag siktar på att rida på måndag. Yey

Odd moments

Så har ju ryttarmeddelandet till SM kommit också. Enligt adresslistan var det bara skickat till 70personer, men det kan nu varit flera massutskick...
Och Kajsas ben är mycket bättre. Siktar på att rida henne på måndag igen!

news

Huvudvärk...
Var och hämtade strö i Skövde igår. Skulle även hälsa på Hans och hans Tanja. När transporten var fylld med strö ser jag att ena bakdäcket är nästan platt. Kör till närmsta bensinstation och inser att ventilen läcker, så jag pumpar upp däcket, köper superlim och limmar ventilen (alltså inte IN i ventilen som pappa trodde utan där ventilen går ihop i däcket) kör till Hans och får middag. När vi ätit åker vi till Hans gode vän som är en gummigubbe och lämnar släpet där över natten. Åker tillbaks och klipper Hans och sen kör jag hem. Blev lite senare än planerat men men.
Hämtade släpet idag men ordentligt lagad ventil. Yey.

Nå kvällen gick mest åt att släpa dom där förbannade pappersströpåsarna från transporten och in i ena ladan och stallet. Nå nu behöver jag inte göra det på ett tag iaf. Däremot ska det släpas hö imorgon, pust...

Tillägg.. Lyckades smälla ena frambommen i transporten på mitt finger igår så nu är det rött, blått och utsmyckat med ett fint sår. Dessutom är det typ 10 grader kallare än alla andra fingrar. Kanske borde amputeras..

Tillägg II.. Tävlingen på lördag är flyttade. Blir i ett annat ridhus än det Honey är van vid, men det går säkert bra ändå. Tanken var först att Honeys förra ägare Lina skulle komma upp ihelg och vara med, men hon fick förhinder. Nå det kommer ju fler tillfällen. Nu får jag istället med mig Jonna så jag inte behöver vara själv. Blir nog bra

Pain

Min älskling är halt!
Tog in henne och hon gick som vanligt, började rida fram i kohagen och hon gick på som vanligt. Det var i galoppen jag märkte att något inte var ok så jag hoppade av och hon gick knackigt fram, så ut på grusvägen och trava lite. Var väldigt svårt att se vilket ben det var hon markerade på, men det var tydligt att nått inte stod rätt till.
In och ringa Göran som var på veterinärmuseet men skulle komma hem på ett tag. Stog och myste och flätade manen på henne undertiden.
Han kom och klämde igenom hovarna och konstaderade att det mest troligt är sömtryck på vänster fram. Blir ju alltid LIVRÄDD när det är något. Kajsa är ju inte den som har ont för något litet om man säger så.
Han tyckte iaf vi skulle avvakta och kolla igen på morgonen och är det något då så får vi plocka av skon.
Min lille snuttis!


Longing for

Ska nog försöka gå och sussa lite nu. Skoldag imorgon. Ska även försöka komma ihåg att gå och kolla efter glitterspray. Någon som känner för att påminna?



Sommarbobbs


Ok

Har suttit hela dagen och försökt hitta vetenskapliga artiklar. Det blir iaf så att jag inte gör mitt projektarbete om hästens pälssättning som jag först tänkte, utan på hästens tänder. Blir nog intressant det också!

Planen var ju att åka och träna med Kajsa idag, men det har semiösregnat hela dagen så det sprack..
Däremot har jag bakat, (läs bränt en kaka) till PBLen imorgon. Får väl se hur det smakar

Har även teckant försäkring på transporten. Slog på stort och tog helförsäkring som går på 317kr/år. Tyckte jag kändes överkomligt

Så har ju Hans varit här idag igen och jag fick DVDn ikopplad så nu är det ljud så det ryker om det i mitt lille hus. Härliga tider!

Shine

Jag kom på att Honeys träns har ju sett lite tråkigt  ut, ena conchon hade försvunnit så jag bestämde mig för att fixa det. Passade även på att limma fast lite fler kristaller på det. Så antingen blir det detta träns nästa helg, eller så kollar jag om Kajsas showträns passar och tar det. men jag tror nästan det är lite väl grovt för Honey.



Man ser ju att stenarna är pålimmade, men det syns inte på långt håll

Wait for it...

Sitter här och läser lite evolutionsbiologi. Kan meddela att det inte är den mest spännande bok jag läst i mitt liv. Men men, har iaf läst ett kapitel och jag tror jag nöjer mig med det för idag. Imorgon har vi ju "eget arbete" dvs ledig hela dagen, så det får bli mer läsande då. Ska även ta tag i mitt projektarbete en gång för alla tänkte jag.

Gårkvällen var väldigt trevlig. Vi var ett gäng som samlades hos Johanna och åt pizza. Blev en hel del prat om djur (oväntat va..) utbidningen, projektarbeten, framtidsplaner, mål osv osv.

Idag följde Henrietta med hit och vi tog en ridtur i skogen. Jag tog för första gången allround sadeln som jag fick med Honey, och den var sjukt obekväm. Efter X antal år i westernsadel har min sjärt blivit lite bortskämd.
Vi var ute drygt en timme och det var väldigt skönt väder, lite lagomt höstigt sådär.

Planen för imorgon är:
Plugga
Baka till PBLen
Plugga mer
Ev åka och träna med Kajsa

Planen för kvällen är:
Kolla på tv och äta godis tills jag spyr/somnar


Just det, har anmält mig och Honey till hennes första tävling som blir nästa lördag här i Skara. I samma ridhus som vi åker och tränar i. Blir pleasure och horsemanship, båda walk & trot klasser. Ska bli jättekul det!

Movies

Så var det fredag igen.
Hela veckan har gått så fort. Har ändå inte gjort så mycket känns det som.
Nästa vecka har vi "egen tid" på måndag och fredag så den lär ju också gå fort. Har tänkt att jag ska till Skövde och hämta strö och hö blir det nog också.

Idag har jag klippt tre från klassen. Trevligt. Nästa vecka blir det två till.

Imorgon ska vi ha pizza och vinkväll i stan, ska bli mysigt. Kommer att sova i stan hos Henrietta så jag inte behöver cykla hem på kvällen. Hästarna får vara ute tänkte jag.

Har även tänkt bju på lite filmer från bla ett par tävlingar från i somras och en kortis fårn när jag och Honey var hos Per. Håll till godo..




Detta är C Trailen från Sandviken. Gillar speciellt det som händer 1.43 samt efterföljande (viskande) komentarer..



Detta är trailritten för laget, samma tävling, minus ett par sekunder i början



Här är horsemanship mönsterdelen också den från Sandviken



Här är min trail från Avestatävlingen



Och så en liten film från träningen.


Nu ska jag fortsätta dricka the och kolla på tv.

Cheers





Trött efter ett bra pass på ängen


Så har jag fått tummen ur.
Det som hänt på sista tiden:

Förra helgen var Jonas och Bobby här som sagt, var jätte mysigt. Vi var och plockade svamp, fanns abnorma mängder trattisar. Smarr. Så var jag och Bobby på promenad med Manda och hennes söta hund Gigi
Annars gjorde vi inte så mycket, chillade mest och var på långpromenader med besten.

I veckan har det inte hänt sådär väldigt mycket heller. Varit och tränat hästarna, pluggat lite. Ska ta tag i mitt projektarbete här ihelg tänkte jag. Ska skriva om hästens pälssättning och hur den formats av evolutionen samt hur vi människor kan påverka och förstöra genom att bla klippa i tid och otid. Blir nog intressant.

Stog ju i baren på kåren igår. Var väldigt kul faktiskt. Intressant att se krogen från "andra sidan" för en gångs skull.. Det var diverse bar-överkropps-dans, X antal önsklåtar, drinkblandande, blev kallad både "snäckan" och "random tjej", stroboskopade, och åt en kanelbulle

Nu lite bilder





Omflätning av ett stycke man



Nöjd efter ett jättebra trailpass



Insåg att jag fått sjukt långt hår, det har bara rasslat iväg helt enkelt!


I'm taking it over

Åh vad dålig jag är på att uppdatera! Kommer inte bli mycket bättre på det just idag heller, Hans är på väg hit och sen kommer hovslagaren och senare ikväll ska jag stå i kårpubbens bar..

Men imorgon ska jag försöka få till ett lite mer seriöst inlägg och kanske till och med ett par filmer.. Men jag lovar inget

RSS 2.0