no cake

nu får det nog räcka för idag. räknat sen 9 i morse med en kort lunchpaus.
hade inte jag vart så trög hade allt gått lite lättare.
kanske lite biologi innan stallet?

borde gå med hunden också. var ut vid 8 i morse och nu är klockan kvart i fyra, men han ligger och snusar i soffan och säger inget. kan nog vänta en stund till

hell yeah!

jag klarade fysikprovet! fan vad skönt

nu kokar kaffet och det är dags för matte igen.

stupid girl



igår när jag skulle hämta kajsa från hagen var hon inte ensam. en brun liten ponny stog brevid henne och betade glatt. det var en av dom i grannhagen som smitit över. hur han gjort det vet jag inte riktigt för staketet var helt överallt. nå hon vart glad över att ha en kompis ett tag iaf.
när jag red var hon lite hostig så idag får hon vila. bara hon inte håller på att bli förkyld eller nått


har kommit till en väldigt svår del i matten. bror marcus hjälper som tur är till, men just nu står det rätt still i min skalle.
hade fysikprov igår och det gick väl sådär. tror nog jag får godkänt iaf och det är ju huvudsaken

så istället för att sitta och glo på det fula mattetalet jag inte förstår bjuder jag på en bild



mitt skoskåp

satisfaction

vilken helg!
var tävling i lördags och det regnade precis hela dagen.
kom dit alldeles för tidigt också för dom var jätte sena. men det är ju inget man kan veta om i förväg...
kajsa var iaf jätteduktig och vi vann alla klasser vi ställde upp i. western riding, horsemanship och pleasure.
domaren tyckte att vi skulle tävla på riktig nivå och inte lalla runt på såna här lektävlingar som vi tydligen var överkvalificerade för. hopps...
får väl hoppas att det blir någon riktig tävling här i närheten snart då.
var iaf väldigt kul att komma ut lite igen




när jag kom hem efter en heldag i ösregnet hade jonas lagat en fantastiskt trerätters middag som väntade på mig.
började med en galet god förrätt bestående av kantarell och västerbottensostpaj
huvudrätten var quornfileer med rotfrukter
och efterrätten var en galet god chokladfudge kaka med hallonsås och grädde
var hur gott som hellst!
sen mös vi på soffan resten av kvällen. kan meddela att jag var rätt så nöjd när jag gick och la mig på lördagkvällen.

på söndagen blev det också att kliva upp tidigt och åka till stallet. det skulle storstädas. fick ett skavsår på ena handen efter ungefär 3 sekunder. men rent och fint blev det iaf.
kajsa fick vila och gå i hagen utan munkorgsgrimman också. tyckte hon var värd det min duktiga fantastiska lilla ponny. men idag ska jag rida igen och jag längtar redan
på kvällen lagade jonas paella till middag som också den blev hur god som hellst. han är väldigt bra på att laga mat kan jag lova! och så kollade vi på sagan om ringen filmerna. film ett och halva film två. fast jag somnade rätt snart in i film två...

nu mpste jag nog dra igång med dagens pluggande. fast jag känner mig extremt omotiverad
ska ha fysikprov lite senare idag och det känns som att det ändå borde gå rätt bra


it's bringing me down

idag går det skitdåligt att plugga. min hjärna vill inte alls vara med. på matten och fysiken iaf. eller matten. fysiken gick rätt bra. kemi och biologi gick också bättre. är framme vid första laborationen på biologin också nu.

har precis betalat månadens räkningar. en stor del av mina små slantar försvann men nu är allt payat och klart för nästa månad. om det inte skulle vara så att vi helt plötsligt börjar äta abnorma mängder så vårt matkonto måste tripplas eller liknande.
hittade även ett csn papper i högen av allt viktigt att ta itu med, som tydligen ska skickas in för att jag ska få nå pengar.. nå bättre sent än aldrig

till lunch blir det lite förgiftad svamp från igår
sen ska jag nog städa lite tror jag. ingen ide att försöka lära mig matte när hjärnan tydligt säger nej

any kind

igår sov jag vid den här tiden. det var skönt.
idag är jag dock inte riktigt lika trött

jonas var och plockade svamp till middagen. direkt när vi ätit fick jag ont i magen. tänk om han svampförgiftat mig. så tokigt det skulle vara. fast det har iof nästan gått över och dom värsta förgiftningarna märker man väl inte av innan det är försent heller.
så åt han ju själv av maten också. om han inte smusslade undan all svamp när jag inte såg. nå får väl se om ett par dagar eller så

halo

är less på att plugga nu. har suttit med fysiken hela dagen men jag tror nog jag förstår nu. det mesta iaf. prov på måndag så vi får väl se hur det går

ska äta lite lunch snart tror jag och sen lite matte innan stallet kanske...

 

 

och så bju jag på en bild från hemmet.
vår kran på toaletten är magisk. fast båda är röda kommer de kallvatten om man vrider på bara en.


relator

klockan är halv två. jag har pluggat exakt hela dagen.
började läsa kemi och biologi i sängen faktiskt. en timme var. gjorde även första laborationen i kemi
sedan klev jag upp och började med matten som jag hållt på med fram tills nu, bortsett från en kort paus när jag gick en sväng med bobbsan. har faktiskt gått bra med räkningen idag. kul!
kom in på rationella uttrycks kapitlet som visade sig vara (snudd på) löjligt enkelt. hittills iaf

nu ska jag dock äta lite mat och kolla på fysiken fram till 16 då jag planerat åka till stallet.


schools not out

plugg plugg plugg plugg plugg plugg. väldigt jobbigt.
började med att läsa kemi i sängen. var så kallt i sovrummet så jag ville inte riktigt kliva upp. sen till skolan för en timme kemi där, sen hem och matte/lite fysik till nu. min hjärna blev plötsligt full och fast jag försökte kunde jag inte pressa i nått nytt i den så det blir paus för idag. är väldigt glad att jag har min smarta bror att be om hjälp. kanske att jag kommer klara matte c i en avlägsen framtid ändå

snart ska jag åka till stallet och traila.
kanske äta något först...?
mat är jobbigt

ska även kolla på när jag kan åka hem till jul. måste ju hitta biljetter innan det är för sent

fab

herregud vad det regnar. har småregnat sen 4 tiden och precis när jag for från stallet vid 19 började det ösregna och håller på än. hoppas det lugnar ner sig till imorgon iaf.
enligt yr.no ska det göra det och dom brukar ju kunna sin sak

imorgon blir det att kliva upp tidigt och råplugga! fick massa hjälp av marcus med matten idag så det ska nog gå vägen. siktar på att göra 5 sidor i boken.

ska även göra upp en trailbana med sanna i stallet imorgon och träna lite. det blir nog fint det. var länge sedan jag gjorde något sådant. vet att jag kanske tjatar lite, men det är helt sinnessjukt kul att ha häst igen!!


är för övrigt väldigt väldigt besviken på dom dryga 5% som röstade på sd. SKÄMMES!

so tired

pust stön och tvi. nästa vecka är det fysikprov på optikdelen. har en del kvar att göra, men det borde nog gå rätt ok.
insåg även att jag ligger en fet del efter i matten då det ska vara prov på hela kapitel 1 den 1/10. jag ligger en sisådär 4 veckor efter, men med tanke på att jag började typ 3 veckor senare så får jag väl säga att det är rätt ok. får helt enkelt ansträga mig ännu mer. fast nu räcker det för idag.





from hell

dagens stora frågetecken; vars kommer alla SD röster ifrån?

furry friends

jag och bobby har myskväll. han har fått äta grisöra och jag lite godis. nu ligger han och sover på golvet och drömmer något så det rycker i tassarna och svansen på honom. snart ska jag koka en kopp the

var ute och red med en tjej i stallet idag som visade mig lite vägar runt i kring. finns ett par olika rundor man kan rida och det är ju bra.
så blir det att tävla nästa helg. måste ju passa på när det är så nära och iom att det bara är en träningstävling så känns det rätt lugnt. ska bli kul iaf.

jonas hade fått fisk inatt. en på 6 eller nått och en på drygt 11 så han tyckte det var värt det fast det var pissväder.
men han kommer hem imorgon ändå. dom skulle tydligen inte åka så tidigt på måndag så


now I know what to do with myself

pjugh. fredag.
klev upp tidigt och pluggade matte ett par timmar. när jag kom till ett tal som inte ens min papi kom på hur man skulle lösa, gav jag upp. fick inte tag på min bror heller. läste lite kemi istället innan jag for till stallet.
hann dit och få in hästen precis innan det började ösregna.
premiärprovade min nya klippmaskin och den funkade finfint. halvklippte kajsa och hon såg ut att tycka det var skönt. hon var aningens mycket piggare när jag red idag och det gick rätt bra. hade några bommar och tydligen har hon glömt hur man lyfter på hovarna. nått att träna på där alltså.
när jag kom hem var jag rätt hungrig och insåg att jag varit i stallet 5 timmar ungefär. vad gjorde jag förut när jag inte var i stallet?

har även lite lätt träningsvärk. både i magen och benen. och i händerna också. dock inte lika mycket som jag hade i somras efter min första jobbdag i stallet, men ändå. kände även mina sittben rätt tydligt ajaj.

har våldsätit stuvade makaroner (på riktigt vis, inget jävla fusk här inte) och sojakorv. det var smarrismattans. måste passa på att äta sånt nu när jonas inte är hemma. han mår inte riktigt bra av mycket mjölk, och jag som älskar plättar..

nu fortsatt chill på soffan

honey, she's home!

min fantastiska underbara lilla ponnyfis har äntligen kommit.

klev upp vid 9 igår för att plugga innan hon kom. satt och pressade mig i fram till 11 när transportgubben ringde. då var dom drygt 2 mil från säffle!
panik i lådan! kastade i mig lite mat och på med stallkläderna. har ju också ungefär 2 mil till stallet så det var bara att rejva iväg
dom hann komma dit nån minut före mig och hade precis öppnat transporten när jag kom.
hon klev snällt ur lastbilen och kikade runt. såg nyfiken ut och accepterade sitt nya hem rätt fort. det första hon gjorde när jag släppte henne i hagen var att rulla rejält.
det var rätt soligt igår och hon var helt svettig när hon lastades av, och väldigt törstig.

var ute på en kort promenad runt kring stallet igår så hon skulle få röra sig lite. kändes lite tjock i benen när hon kom och det blev bättre av en promenad.
idag red jag. första gången på 50 veckor på min alldeles egna lilla häst. hade glömt hur kort hals hon faktiskt har och tänkte att jag sadlat alldeles för långt fram, men det är bara så hon ser ut. vande mig rätt fort dock.

hon tyckte det var rätt jobbigt att jobba, men samtidigt kul. tog det rätt lugnt idag och kände bara på henne och hon kändes helt ok. orkade inte så länge, men det var lite varmt i ridhuset och så har hon väldigt fet päls.
får ta det lite lugnare nu i början så hon får tillbaks lite av dom muskler hon tappat. och så ska hon klippas imorgon

jag går mest runt med en väldigt nöjd min

        


i det övriga livet har det inte hänt så mycket
vi var och röstade idag så det är gjort
jonas åker bort imorgon och kommer tillbaks på tisdag. passar ju iof bra att han är borta just ihelg när kajsa precis kommit så jag kan vara i stallet heeeeeeeela dagarna.
han ska till värö med jobbet imorgon och stannar i borås och fiskar hos anders ihelg och på måndag och tisdag skulle han till jönköping tror jag, med jobbet det också

nu har jag gått en vecka i skolan och det känns väldigt bra att göra något. trodde aldrig i mitt liv att jag skulle säga dethär, men pappa du hade rätt (så som du kan ha ibland) matte är kul. lite kul. väldigt lite kul. när man förstår alltså. annars är det inte kul. men för tillfället förstår jag det jag håller på med
hittills har jag klivit upp vid 9 och pluggat, men från och med nästa vecka tänkte jag att jag ska börja kliva upp redan när jonas åker till jobbet runt 7 tiden. om jag ska plugga 6-8 timmar/dag är det ju lika att göra bort det på morgonen så jag är klar mitt på dagen och kan åka till min älsklis på dagen

jonas håller på att packa hejvilt. för att hinna i tid imorgon måste han åka innan han går och lägger sig typ vid 4.
jobbigt

nu ska jag fortsätta kolla idol och vänta på morgondagens träningsvärk


wait for it

en enda lång väntan.
imorgon kommer kajsa. vid lunchtid skulle hon vara här. ungefär.
jag borde gå och sova men jag är inte ett dugg trött. bara råpeppad! dum di dam. om ett par timmar är hon här!!!


fick även hjälp av världens bästa och smartaste pappa idag så jag lyckades komma en bit i matten. imorgon blir det mer av den saken = linnea kliver upp tidigt och pluggar på fm och är i stallet heeeeeeeeeeela eftermiddagen

something more

just det. jonas mor och far var ju här och hälsade på ihelg. första gången någonsin jonas mamma kunnat hälsa på eftersom hon inte kan gå i trappor och såna fanns det ju gott om i falkenberg.
bobby blev världens gladaste hund när han såg vilka som kom
vi var ute i skogen och plockade svamp, anns hur mycket som hellst, och på lördagen åt vi en väldigt god middag


count on me

har haft fullt upp dom senaste dagarna. dragit igång med fysiken som jag inte direkt kan påstå blir en sockerdans.  
idag har jag vart på skolan och fått igång kemin och biologin också. pjug men ska bli skönt att komma igång på riktigt. tror att biologin blir både roligast och enklast (det ena ger nog det andra)
när jag kom hem blev det en timme fysik och håll i  hatten, jag FÖRSTOG! jag lyckades räkna ut ett par tal helt på egen hand. då blev jag glad.
ska snart ge mig ikast med att klippa bobby. han var duktig och låg och sov på exakt samma plats när jag kom hem från skolan som han låg på när jag gick. lille fisen.

och så är kajsa på väg. hon for från luleå imorse och hade tydligen gått på transporten utan problem, hon känner säkert på sig att hon ska hem till matte hehe. hade iof blivit förvånad om hon tjorvat.
ska bli så fantastiskt kul!!!

nå nu klippa hund, sen en lunch, sen en timme fysik, sen en timme matte


save me

min nya ridhjälm kom idag.
har funderat ett tag på att köpa en ny och bestämde mig här om dagen att göra slag i saken. den gamla hade ju ändå ett par år på nacken så det kändes som att det var dags.
blev en sånhär som jag nog tror blir väldigt nöjd med





idag fick bobby vara och leka med sin nya kompis ronja. dom latjade runt i över en timme. jag tror att han tycker det är hur kul som hellst, och dom är verkligen rågulliga tillsammans.
ska väl försöka ta nån bild på dom nästa gång det är lekdag


oh happy day!!!

min häst kommer på torsdag. helt sjukt!

cash is king

ha!
när jag var heltidsarbetslös och stämplade var min akasse avgift mindre än var den blev nu när jag ska börja plugga. lustigt nog är min inkomst mindre på studielån än vad den var när jag stämplade. hmm, det är nått som inte riktigt stämmer här.
tack käre stadsminister för dina smarta och kloka regler. NOT!


who are you?

en sak som är lite hmm, vad ska man kalla det, otrevligt snudd på obehagligt, som jag märkt är NDs utspridning. för nån vecka sen fick vi deras valtidning i brevlådan. den var skrämmande.
och överallt i stan är det små klistermärken uppsatta med trevliga budskap som:

"festen är slut, åk hem!"
"har du fått nog snart, svenne?"
"nej till ett mångkulturellt sverige"
"utan svensken stannar sverige"

och liknande. jag och bobby tar ner alla såna vi ser på våra promenader men dom sitter ju alltid som fan!
nej bläk för ND säger jag bara

nu är det vem vet mest


god, save us all!

shit. var på första mattelektionen på 6 år. förstog jag mycket? nej.
det var jag och två killar varav en inte sa ett ord på hela tiden och den andra var en sådär som måste visa sig duktig och "hjälpa" läraren räkna ut talen på tavlan..
nå ska be jonas om hjälp att komma igång lite ihelg och på måndag ska jag på introduktion och få lösenord till databasen så man kan plugga där också. dom hade ett smart system med  uppgifter som man kan träna på som dessutom funkar lite som närvarokoll så.

har även beställt matte och kemiböckerna jag behöver. dom fick bli nya men jag hittade två begagnade biologi och fysikböcker så där kom jag lite billigare undan. 712 kr för dom andra två. helt sjukt hur dyrt det är, men jag får väl anta att det är värt det.

ikväll är jag och bobby själva hemma. jonas är på jobbgrej till imorgon.
och imorgon är det lekdag planerad med ronja, bobbys ladyfriend. blir nog bra det


love at first sight

sitter och kollar runt på lite hingstar och blev lite smått kär i denhär



Bross 172


nå vem det blir får tiden utvisa. ska även ta hjälp av fjordhästföreningens specialist som har lite bättre koll på hingstarna


something's happening

nu händer det grejer.

var på komvux igår och pratade med en väldigt trevlig människa och nu börjar jag skolan! ska bli väldigt kul. ska på introduktion på måndag men redan imorgon ska jag följa med på en mattelektion.

pratade även med transportbolaget som ska köra ner min kajsa. han sa att dom kör ner redan nästa tisdag och mest troligt inget mer under denhär månaden. trodde inte alls det skulle bli så tidigt, men det passade dom bäst att köra då. nästa månad hade han ingen aning om hur det såg ut. känns ju lite dumt iom att det ändå är 2 veckor kvar av kontraktet, men vi visste ju redan från början att det nog är svårt att få ner henne exakt på dagen och dethär verkar ju vara det datum som ligger närmast... ska prata med honom igen på fredag och bestämma hur det blir.
synd att det bara är två företag som kör från norrland. och det andra var mycket dyrare och så skulle jag få hämta henne själv i skara eller skövde eller vars det nu var. mindre kul

idag har jag städat och tvättat massor så nu är jag lite trött. snart borde jonas komma hem också.
och dagens stora fråga är än en gång: vad ska vi äta till middag?

about time

kors i taket. vi har tv! det trodde jag ta mig tusan inte, men det verkar då inte bättre.
även att vi har kanal 10 så jonas kan gladeligen kolla fotboll ikväll. han vart lite ledsen när han missade matchen i fredags, men nu ska vi väl kunna börja fungera som alla andra normala soffpotatisar. det var på tiden

up to date

så då.

äntligen igång internet som sagt. får väl se hur många år det tar innan tvn funkar. nå skit samma.

det som då hänt dom tre senaste veckorna av isolering:

vi flyttade hit. allt gick bra. med två stora släp fraktade vi upp alla våra tillhörigheter till åmål. premiärkörning med släp med min bil och det gick väldigt bra. den drack inte sådär väldiga mängder heller och var väldigt stabil = mycket nöjd linnea

iom att vi inte haft tv eller internet har vi vart ute och gått väldigt mycket. sett oss omkring på kvällarna när jonas kommit hem från jobbet. hittat ett par elljusspår här ikring som är bra att gå på. vart och fiskat en hel del har vi också gjort. dock inte fått så mycket fisk, men det har vart skönt att göra nått på helgerna och så.
nu har det dock börjat bli så himla kallt om kvällarna, hösten är alltså här

bobby verkar också trivas. är ju rätt så mycket större här än i falkenberg så han har mycket plats att busa på.
har även hittat en kompis till honom. var ute och gick förra veckan när vi mötte en annan bassett. det var en treårig tik som inte bodde så jättelångt från oss och ville gärna träffas och leka ibland och det gillade bobby skarpt. dom var råsöta när dom sprang runt på sina korta små ben och busade hejvilt
alltså är då bobby den enda i familjen som hittat en kompis hittills. grattis
den enda människa jag pratat med (förutom diverse butikspersonal) är en alkis som heter lennart. han är förvisso trevlig och glad, men kanske ingen jag ser migsjälv umgås med i desto större utsträckning.
men sånt kommer väl så småning om.

självklart kommer jag inte på nå mer vi gjort nu när jag sitter här och ska skriva ner skitet.

däremot har jag börjat ta tag i mitt liv. ska till komvux imorgon och planera upp hur jag ska börja läsa. ska bli väldigt skönt att äntligen börja med det, och att ha något att göra om dagarna. 7 kurser är det visst jag behöver och 3 av dom är tydligen på distans. ska försöka sätta som mål att vara klar på 6 månader, får väl se om det är en hel omöjlighet eller om det ska gå. det bara för att slippa ta studielån längre än vad jag absolut måste. blir ändå tillräckligt mycket sånt i slutändan.

har även vart på arbetsförmedlingen här och träffat den absolut trevligaste människa under hela min och arbetsförmedlinges historia. väldigt skönt att få hjälp direkt istället för att bli anklagad av att vara en jobbsmitare for a change.

ska även ta lite bilder på vårt hem här någon dag så ni i andra får se hur vi bor. den enda nackdelen är att det är betongväggar överallt så vi har inte fått upp några tavlor ännu så det är lite tomt, men det kommer väl. även att det gått en heldel proppar konstigt (och väldigt irriterande) nog. hoppas på att hitta en balans med det elektriska inom en snar framtid..

så är det inte alls länge kvar tills min älskade älsklingskajsa kommer ner. ska bli obeskrivligt skönt!!!



så en liten uppdatering alltså på det jag kom på nu iaf. har nog inte gjort mycket mer heller. spelat mycket tvspel och många promenader.



take your time

jag dör! telia är ju som ett jävla skämt!!
efter tusen års väntan är förvisso internet igång, men tvn. nej nej, den får vi allt vänta på 1-3 dagar till. att vi ens var så dumma och trodde att allt skulle funka idag.
ett sånt jävla skämt!

RSS 2.0