I'm leaving

Ja jag lever. Dock gör jag inte mycket väsen av mig just nu.
Jobbar, rider, äter och sover typ.

Imorgon är det avfärd mot chappen, hemkomst på söndag och direkt avfärd mot mitt kära norrland! Nästan en hel vecka får jag vara hemma, lovely!

Midsummerseve

Är och firar midsommar i Falkenberg. Igår käkade vi lunch hos Patrik och Marlen med diverse släkt. På kvällen for vi till Kalle och Josefin och åt middag. Gjorde helt enkelt inte mycket mer än att äta igår, men gott var det. Och trevligt med!
 
Inte mycket mer att rapportera för tillfället.
 
Resa hem över marknaden är bokad! Ska bli så kul att komma hem och vara hemma lite mer tid för en gångns skull, blir måndag till söndag!

Que

Hmm.. Sitter och försöker boka resa hem över marknade, men det vill sig inte. Hata SJs hemsida! Sitter för tillfället i telefonkö och har plats 30 i kön. Skit


Crazytown

Just det, en lite rolig sak som Kajsa gjorde när hovis kom var att börja stegra och smälla med frambenen när vi skulle kolla hovarna. Hon har ALDRIG betett sig så men idag var hon riktigt vild. Stegrade rätt samlat dock får jag säga och gjorde även lite spansk skritt på stället, hon tänkte väl att det var lika att slänga i allt när hon ändå höll på. Efter 3-4 min av fjanteri kom hon på att hoppa runt på detta vis var rätt energikrävande och stog lugnt och fint resten av tiden


Long day

Bläk klockan är 19,14 och jag har snart varit vaken i 15 timmar. Börjar kännas lite nu kan jag säga.
Var och jobbade på morgonen och idag gick det bättre.
På väg hem stannade jag i stallet och tog en tur med Paj. Hon var lite smått nervös i början när jag tog in henne och steppade runt som aldrig förr, är inte riktigt härdad med att vara ensam och så nytt ställe också, men hon lugnade sig faktiskt väldigt fort. Och träningen gick riktigt bra! Var som en liten bomb att sitta på i början och Kajsa gjorde inte precis saken bättre genom att stå och trycka i hagen bredvid och gnägga frenetiskt. Men när hon märkte att det var samma procedur som vid alla träningspass kunde hon slappna av och frusta loss. Och strax efter det gav Kajsa upp och började äta igen.
Angående bytena måste jag våga släppa henne lite tidigare så jag inte låser mig och håller fast henne så hon börjar studsa, försökte göra det mer och mer idag och det gick riktigt fint! Men det är något jag måste träna på.
När Paj var klar gick jag och Bobby på en långtur. Han sprang som en liten vante och var nöjd över att få vara i skogen igen. Han trivs inte alls i stan och jag förstår honom, på landet vill vi bo!
Var ute och gick runt en timme och det var nog ganska lagom eftersom det hade hunnit bli soligt och varmt. Nu ligger han och fiser en bit bort och jag tror nog han är lite nöjd med dagen ändå.
Idag kom hovis också och skulle fixa tant Kajsas skor som hon slet bort. När jag tog in henne märkte jag att hon slitit bort en av bakskorna också! TRE skor inom loppet av en vecka. Det är ungefär lika många skor hon slitit totalt på 18 år!
Men hovis och jag diskuterade lite hur vi skulle göra och kom fram till att det smartaste var nog att plocka bort den sista stackars skon också och låta henne gå barfota. Har ju funderat på det tidigare men varit rädd att hon ska bli så öm i fötterna eftersom hon är så vansinnigt plattfotad, men dom här dagarna hon har gått utan har gått bra och hon har inte visat något förutom just när man går på grus. Och där dom står nu är det mjukt i hela hagen. Hennes hovar växer ju så snuskigt sakta också och hon hade slitit sönder sig lite när hon drog framskorna så jag hoppas att dom hinner växa till sig lite ordentligt nu under sommaren och att det ser bättre ut till hösten.
Har precis lagat mat, (MED KRYDDOR!!!) och funderar på om man skulle försöka orka kolla nån film eller så innan jag kommer att däcka. Mycket mer än det blir det inte idag kan jag meddela
Min bus

Through my eyes

Pajs fina mun när tandis var här
Hittade ett getingbo i sadelkammaren i transporten. Population: 1
Ett bevis på att Kajsa faktiskt också galopperar i hagen ibland
Den fina outfitten tant får ha på sig för att överleva sommaren. Hon blir så väldigt störd av flugor i ögonen och munkorgen är ju för att... ja... I alla fall försöka begränsa gräsintaget något..
Har ju börjat träna byten och hittills har det gått bra. Ska bara bli mer tajmade, men vi lyckas byta i alla fall. Alltid nått!

So tired of trying

En liten snabb uppdatering.
Jag och Bobby har alltså flyttat in till Skara stad nu, men bara över sommaren. Flyttade hit i torsdags och jag längtar redan tillbaks till skogen. Visst är det lite smidigt att ha typ ica och så nära, men jag föredrar ändå att bo på landet utan Ica.
Hästarna körde jag på bete igår. Kajsa har lyckats slita av sig båda sina framskor vilket inte var så lyckat. Hon har ju så platta mjuka hovar och var väldigt besvärad av att gå på grus. På gräs däremot gick det mycket bättre som tur var, men jag ska jaga hovis så fort som möjligt. Dock hade hon slitit sönder vänster hoven lite så vi får väl se hur det går att slå på en ny sko igen..
Paj och jag var ju och tävlade igår igen. Blev bara två reiningklasser den här gången och jag är så nöjd! Hon har verkligen gjort stora framsteg och känns numera mycket tryggare inne på banan. Kan stå lugnt och vänta på signaler mellan momenten och tittar inte alls på domare eller publik! Skönt att det går åt rätt håll. I första reiningklassen kom vi trea och i andra diskade vi oss då jag tydligen har lite svårt att räkna till 4, men skit samma, jag är som sagt supernöjd ändå!
En sak som däremot inte så är bra är att hon fortfarande är orolig i transporten. Så fort man stänger luckan börjar hon sparka, steppa runt och försöker hoppa över frambommen. Har en lina under bommen också, men på nått sätt lyckas hon ändå ställa sig utan att lyfta huvudet för mycket.. Ska se om det inte går att göra någon typ av vägg under frambommen så hon inte kan vika knäna. Vet inte hur jag ska få henne att känna sig trygg i transporten vid alla tillfällen, men i höst när vi är tillbaks i Stenum igen ska hon få sitt kraftfoder i transporten varje dag tills hon känns bättre. Får hoppas att det blir bra. Men egentligen tror jag inte det är transporten i sig som är problemet, utan att hon blir lämnad ensam. De gånger Kajsa är med, eller någon annan häst, står hon som ett litet ljus. Tips någon?
Ska snart gå sista promenaden med Bobbsan, får nog bli till Ica och se om dom har en visp att bju på..
Imorgon är det jobb igen, börjar kl 06.00 i Skövde = min klocka ringer 04.57. Suck

Death

Sitter på skolan och har skickat in det sista uppgiftena för iår så nu har jag sommarlov på riktigt. Dock blir det inte sommarlov som i ledigt för nu håller jobben på att rulla in hehe. Cash is king.
Var ju på tävling i lördags. Började dock väldigt skit med att köra fel så jag kom 30-40 min sent till platsen. Min klass skulle nästan precis starta och jag var gott stressad. Hade sadlat på Pajen och hon stog vid transporten när jag vände mig om och gick två meter bort hör jag ett brak. Kollar bak och ser hästen som slitit sönder transportkedjan, stå rakt upp på bakbenen och tippa över! Hon reser sig upp och löper ut på en äng brevid och jag tycker hon ser ut att galoppera skitkonstigt med häger bak. Jag får panik och börjar typ storböla som ett barn. Pajen stannar dock och ser ut att fundera på vad tusan som hände och jag kan fånga in henne lugnt. Tar ut henne i ridhuset och longerar, övertygad om att alla ben i hennes kropp är sönder och det är nödslakt på plats som gäller, men nej. Hon visar inget och har inte fått en skråma på hela kroppen. Dock verkar hon vara lite tagen av vad som precis hände men hon är i alla fall hel! Jag däremot är rätt bra chockad och grinar på friskt men snälla Nettan lugnar mig så gott hon kan. Till råga på allt börjar det ösregna och jag är sådär peppad på livet och överväger att åka hem.. Men jag styr om lite och ställer upp i en klass som blir pleasure w&t bara för att jag ändå var där och för att lugna mig själv och lägga fokus på något annat. Hon skötte sig fint. Efter lunch vände vinden, det blev sol och jag kände mig mycket bättre till mods så jag stannade kvar och red dom klasser vi anmält oss till
Först var det wr och vi gjorde våran bästa runda hittills! Hon skötte sig super, var lugn och fin inne på banan, brydde sig inte om varken domare eller publik och vi slutade på en andra plats med 68p!
Nästa klass var reining beg och den gick också väldigt bra, bortsett från lite onödigt tramp i spinen är jag nöjd. Kom tvåa även i den klassen
Sista klassen var reining open och även nu gick hon lugnt och fint. Spinnen funkade inte riktigt åt vänster, men höger gick mycket bättre och även här slutade vi på en andra plats!
Kom hem med tre rosetter, en vetevärmare, en keps och två presentkort på westernridskolan.
Igår longerade jag henne en stund, tänkte att hon borde vara lite öm där hon smällde i, men hon visade inget och reagerade inte alls när jag tryckte och kände igenom henne över hela kroppen. SKÖNT!
Så trots en mardrömsstart på dagen gick det ändå rätt bra.
Nu tar vi nya tag inför tävlingen på lördag, och nu börjar det vara dags att träna byten ordentligt.

Keep it close

När jag ändå är igång kan jag ju bju på en bild från helgen. Var ju i Stockholm och firade min duktiga systers läkarexamen och det var familjemiddagar och baler att gå på. Ytterst trevligt!

image description

Jag och mina käre bröder på bal. Helgens huvudperson (efter mig såklart) hade inte kommit än så hon var lite svår att få med på bilden


It's alive

Sitter på skolan och har förhoppningsvis blivit klar med mitt systematik arbete. Nu är jag trött och kissnödig så nu skiter jag i det här.

Och nej har fortfarande inget internet hemma därav den ofantligt pinsamt dåliga uppdateringen, men jag lever

Bjuder på lite hästbilder i alla fall. Håll till godo
image description


image description

RSS 2.0