hello again

jamen nämen. det var ett tag sen. blir inte mycket uppdatering nu för jag har inte riktigt tid. sitter på åmålsbibliotek eftersom teliatanten ljög när jag ringde och beställde tv och internet. hon sa att det skulle ta 8-10 arbetsdagar att få ingång skitet. ok fine. dag 9 idag och så får jag papper om att dom kommer att starta vår anslutning den 6 september. eh what?
ringer och frågar vad som är på gång. OJ, men du har ju beställt ett paket och då tar det ca 15 arbetsdagar. du har fått fel information. tack som fan.
nå när vi väl får igång skitet hemma kunde jag ringa dit och kräva kompensation, och det ska jag banne mig!

iövrigt är allt bra hittills.
vi har hunnit med
ikea
fisketur till lysekil
besök av patrik och marlene med familj
svampplockning
och ett X antal långpromenader


big deal

fortfarande inte riktigt ok. eventuellt känner jag mig lite bättre. har inte hunnit känna efter så noga än.

nå nu ska jonas köpa bil

sleeping all day

bläk. idag har jag mått kasst.
vaknade och det kändes som att mitt fejja var tre gånger så stort som det brukar. även extremt ont i halsen hade jag.
men eftersom det var bra väder så blev det inte att köra upp ett släp idag. kanske lika bra det eftersom jag inte var så pigg på att lasta något. jonas for och fiskade med kalle, robban och rory istället, medans jag gick ut och sov på altanen i 4 timmar. det var skönt
far dock haft ont i skallen hela dagen och känner mig inte alls ok. men förhoppningsvis går det över inatt.
imorgon ska vi på sjönevadsmarknad. enligt ryktet finns det smakrika våfflor.

imorgon ska jonas även köpa en ny bil. blir en santa fe. en rejäl jäkel. tycker det dock är lite kul att jag med min lille bil får dra mycket mer än vad jag skulle få göra med hans gigantbil. OM jag inte tar BE kort dvs. funderar nästan på om man inte ska göra det. dom flesta bra och rejäla transporterna kräver ju också BEkort. och om man dessutom ska ut och slira på dom värmländska vägarna i vinter kan det ju vara skönt med fyrhjulsdrift på bilen


soon I'll be gone

så har vi bokat släp. hämtar dom på fredag kväll och packar in allt då. kör kanske upp redan då beroende på hur sent det blir, får vi se på fredag. ska bli fantastiskt skönt att ÄNTLIGEN få ett hem igen. saknar min soffa väldigt mycket.

ikväll blir det att fara och fiska igen.
längtar även ihjäl mig efter min älskade älskade häst. ska snart bestämma hur jag gör med stall och så. ska bara dra ut på det liite till. men sen blir det av att boka transport. saknar mig gula bulle

doghouse

bobby har börjat äta skor. mina skor. det är vad jag kallar mindre bra

thrill me

bror och maddis var här från torsdag till fredag. vi bodde i jonas mommos stuga i askomme. dom kom rätt sent med bussen, men vi grillade lite och umgicks. tog sjukligt kort tid innan killarna kom in på ämnet "det millitära" och sen var det nästan omöjligt att prata om något annat.

på fredagen guidade vi dom runt i falkenberg. fick se alla pärlor som ätran, stranden, en skola som kunde vart jonas gamla men som inte alls var det, jonas hus och mor, systembolaget och arbetsförmedlingen.
sedan åkte vi till liseberg. jag och maddis var SJUKT peppade och väldigt inställda på att åka allt. jonas och marcus hade väl något mer tillbakahållen entusiasm.
men det var iaf väldigt kul. vi åkte allt också. allt vi bara hann med och la ögonen på. men jag måste dock säga att jag blev väldigt besviken på balder. trodde den skulle vara mycket längre och mer nära döden  upplevelse än vad den var. dåligt där
 
  


åkte även flumride två gånger och kållorado två gånger. gillar vattenåk, men man blir ju blöt..






igår gjorde vi inget speciellt. tog det mest lugnt under dagen. på kvällen for vi till golfbanan och sov i tält och fiskade. dock fick vi inget men det var väldigt nära, larmen pep hejvilt men fisken hade inte fasnat. vaknade vid sju och då hade det börjat regna lite så vi for hem och åt en redig frukost.


a story


efter en veckas semster är jag tillbaks här igen.
ska se om jag lyckas komma ihåg det mesta som hänt

börjar då med amsterdam. var hur skönt som hellst att komma iväg och se något annat. lite semester bara jag och jonas.
att ta sig från schipol in till stan gick finfint. vi hittade ett tåg som tog oss till centraal station. därifrån tog vi våra ben och gick till hotellet som låg på andra sidan staden. var inte allt för svårt att hitta fast den enda karta vi hade var en väldigt taskig mobilbild. men tillslut kom vi då fram till vårt hotell som var rätt sött. men inget för någon med klaustrofobi.
vårt rum bestog av en säng.
kan även tilläggas att vi natt 2 kom på att det fanns en varm filt till sängen och inte bara ett iskallt lakan = vi fick lite mer ork som resultat av den varma sömnen.
frukosten var dock helt ok på hotellet.



(vår gata)




(i väntan på båten)

egentligen har vi inte gjort så mycket när vi var där. turistade lite genom att åka kanalbåt och gå på zoo. fast det hade vi lika gärna kunnat ge upp hoppet om då båten vi skulle till zoot med var sönder så vi fick vänta drygt 40 minuter på en tekniker som skulle laga båten. den stog framför oss på kanalen och puttrade, men var tydligen sönder. när teknikern kom visade det sig att det var en trappa som glappade. en trappa på en sisådär 3 små trappsteg som tydligen var en livsfara för alla ombord om den inte funkade som den skulle...
nå när den äntligen var fastskruvad ordentligt (tog teknikern ungefär 10 sek) var vi ändå tvungna att vänta på en ny båt för den första båten kunde ju inte ta en annan båts rutt. eller nått.
men tillslut kom vi då äntligen iväg med heltrappad båt ut till zoot.



(så glad blir man på zoo)


eftersom ingen av oss är intresserade av konst så sket vi i att gå på någon av alla museer som fanns i staden. tänkte att vi kan åka tillbaks dit en annan gång när vi växt upp och skaffat oss konstintresse och känner glädje i att gå på museer.

hittade ett finfint torg som hade massa trevliga ölhak där vi satt och hängde, tittade på folk och snackade skit.
det hittade vi första kvällen och blev på väg därifrån, erbjudna kokain av någon sliddrig man. inte därför det blev vårt favvtorg, utan det var för att det fanns många ställen att välja på och låg rätt nära där vi bodde. helt sant.
kan ju även tillägga att vi tackade nej till kokainet.




(det stora gröna är NEMO museet och den fula piratbåten framför är en kopia på nån båt som fanns förr. tydligen tycker folk att den var väldigt verklighetstrogen, det tyckte inte vi)


även redlight district fick sig ett besök. blev lite paff första gången man såg en nästintill naken kvinna i fönstret brevid sig. var även skillnad på nattpersonalen mot dagpersonalen. dom som jobbade dag såg väldigt väldigt mycket mer slitna ut än dom som var på natten. jag tror dock att det kan ha rätt mycket med ljuset att göra. rött neonljus verkar ha en mer smickrande effekt än dagsljus..



(en väldigt dålig och missvisande bild på redlight. men på många fönster var det stora bilder på överkryssade kameror så jag vågade inte fota allt för friskt med rädsla för att gatans pimp skulle komma)

tyckte det var lite konstigt när man gick där bland alla sexshoppar, horor i fönstrena, neonskyltar som skrek LIVE PORNSHOW INSIDE!!!! och liknande saker, att det även fanns barnfamiljer ute och spatserade.
mammor, pappor och två ungar i blandad ålder som gick och flanerade. vet inte riktigt om jag tycker att det är något jag skulle vilja ge mina barn som semester minne i allt för unga åldrar, men alla är olika. jag är dock väldigt glad att vår familj åkte på vanlig charter när vi var små. tack mor och far!

överlag tyckte jag att amsterdam var en väldigt fin stad. var knappt nå biltrafik i stan och det kan man förstå eftersom hälften av stan består av vatten. var glad att jag inte behövde köra bil där. däremot fanns det desto mer cyklar och vilda cyklister som körde som besatta dårar. ingen hade hjälm heller.




 

(jonas på en av restaurangerna vi åt på. denhär var mer som ett steakhouse och hade djurskinn på stolarna)




(en kondombutik vi gick förbi. tyckte speciellt om frihetsgudinnekondomen (4e från vänster längst ner) )


sista dagen ösregnade det och vi hade egentligen inget att göra. gick runt på stan ett tag och försökte hitta en fiskebutik som ingen visste om den fanns eller inte. vi hittade inte den, men blev rejält blöta på kuppen. tröstade oss med en av många koppar kaffe under resan, samt den enda belgiska våfflan med ben&jerrys glass till. smarr

           


fanns små snabbmatsställen där man kunde köpa hamburgare, varmkorv och liknande saker ur väggen. påminde väldigt mycket om godis och läsk automater som finns lite överallt. kändes dock aningens sunkigare när det gällde mat...

              

(jonas med matautomater)





(hejdå Holland)


leaving on a jetplane

nu åker vi till amsterdam. hejdå regniga sverige
hörs om ett par dagar

RSS 2.0