You live, you learn

Åh blir så frustrerad på PBLen. Har ju fått nya grupper nu med den nya terminen och i vår förra grupp pratade alla ungefär lika mycket. Jag fick träna på att vara tyst och släppa in andra i samtalet och inte prata ihjäl alla varje vecka. Det funkade bra och vi fick till riktigt bra diskussioner. Men nu i vår nya grupp, vilken omställning! Alla är ju jättetrevliga, så det är inte sånt det handlar om, utan det största problemet är att INGEN SÄGER NÅGOT! Jag som ska lära mig att låta andra prata blir råstressad om det är tyst i mer än 10 sek vilket det är så fort jag inte säger något. Men visst, jag skulle kunna sitta och styra hela lektionen själv och prata sönder alla, men det är ju inte riktigt det som är tanken. Får helt enkelt jobba ÄNNU mer med mig och vänta ÄNNU längre på att andra tar sig in i samtalet istället för stressa upp mig när det är tyst. Känns väldigt frustrerande, men jag går ju i skolan och är där för att lära mig, inte bara vettiga saker om djur, utan även hur man kan bete sig i olika sociala grupper.. I'm learning... Har ju bara haft ett par träffar hittills så det blir säkert bättre när alla känner sig mer trygg i gruppen.


När jag kom hem tog jag en promenad med Kajsa. Blev en vända ut i skogen och hon lufsade glatt på bredvid mig. Mitt lilla mystroll

image description


B-day

Dagens facit..

Äta frukost
Mocka
Plugga
Åka till skolan
Handla
Leka med hästarna
Plugga
Sova


Blev inte mycket gjort nu på eftermiddagen... Kände all energi rinna iväg och då är det ingen ide helt enketl

Eurohorse



Sitter och funderar på vad jag ska shoppa på eurohorse. Kommer vara där lördag och söndag i SLUs monter (B09:72 tror jag) mellan 9-12 på lördag och 12-15 på söndag, kom och säg hej för all del


Siktar i alla fall på att köpa fler hönät, fick två  i julklapp av mina söta föräldrar, som dom har i boxarna nu, men jag vill att dom ska ha i hagen också.
Sen borde jag köpa några nya grimskaft också, och så vill jag ha ordentliga transportgrimskaft också, har dock inte hittat några jag gillar än, men kanske där.
Och om det skulle vara så att jag har en massa pengar över av någon oförklarlig anledning så ska jag nog köpa en flashig filt eller något annat kul också. Kan ju inte bara köpa tråkiga nyttosaker heller..

Appertizer

Att dissikera en kräfta var... hmm.. lite spännande och väldigt intressant. Dock var det rätt svårt att se dom olika delarna och utse vad som var vad. Hjärtat till exempel, var inte ett hjärta som jag tänkt utan en liten slemblobb.
Oavsett är jag iaf väldigt glad över att jag valt att inte äta kräftor.. Kan inte påstå att det såg direkt aptitligt ut..

Gick även med på att vara med i programnämnden istället för Mirja som kände att hon tagit på sig lite för mycket. Var som tur var inte så mycket man behövde göra, utan typ ett möte i månaden som man dessutom får betalt för, yey!

Blev inget med hästarna idag, var och handlade efter skolan och så var jag så sjukt hungrig och när jag var klar var det mörkt ute. Får ta  igen det imorgon innan skolan, för efter blir det att jobba lite.

Har iaf sökt lite sommarjobb, skulle vara kul om man fick någe vettigt så man inte behöver göra något orelevant för mitt framtida yrkesliv

Dissect me

Det var ju dissektion av kräftor idag. Det hade jag glömt.. Nå får se hur detta går.


D-day

Dagens plan..

Äta frukost
Mocka
Plugga
Åka till skolan
Handla
Leka med hästarna
Plugga
Sova

Splash

Har bestämt mig för att testa om Honey bär på splash-anlag. Har beställt testformulär så imorgon (om jag kommer ihåg) ska jag rycka lite hår från henne och skicka in det. Så håll en tumme att hon bär på det, för om hon gör det kanske det blir ett litet skäckföl i framtiden



Done for the day

NU är jag nästan klar. Har ont i ryggen av allt pluggande och det är bäst att jag skyndar mig ut med Honey innan det blir allt för mörkt. Känner mig ändå väldigt duktig som pluggat så mycket som jag har ihelg.




Heeh.. Insåg precis att arbetet inte ska vara inne förän om 6 veckor så jag hinner lugnt skriva om i alla fall ett organsystem till.. Sweet!

Men nu får jag allt gå ut till dom finaste

Schools out

En stor sak jag saknar när man jobbade (förutom lönen då) var att var det helg så var man ledig. Nu som student känns det alltid som att man har saker man borde göra även på helgen. Förra terminen hade jag lättare att koppla bort det på helgerna, men nu med den här kursen känns det som att det är mer att göra... Well I'd better get started

Pie




Blev en skrittur med pajen idag. Märktes verkligen att hon inte blivit riden på ett tag, så fort jag kom med sadeln blev hon sjukt peppad och kunde inte stå still på gången. Skrittade runt grannens skog och försökte få någon form av ordning på ridningen. Hon var verkligen speedad men jag gjorde lite öppnor och slutor för att mjuka upp henne. Var mycket lättare åt höger men tillslut lossnade hon lite.
Får bli lite longering imorgon igen, nu är det färdigvilat! Har även tänkt att jag ska testa ett waterford bett på henne och se om hon gillar det. Hon tuggar bitvis så frenetiskt på Billy Allen jag rider på nu. Om inte det funkar tänkte jag testa om hon gillar ännu rakare bett bättre..

What's up

Vemdalen alltså..
Det var väldigt kul, lite kallt och blåsigt första dagen men dom andra åkdagarna blev det bättre väder.
Bra backar, dock lite dåligt med offpist så vi var ute i skogen och brötade rätt mycket, vilket iof också var väldigt kul.
Gammal som jag är var jag alltid tvungen att ta en nap efter åkning och afterski för att orka med kvällen, och varje kväll var det lika skönt att sova en kladd, men sen var jag fit for fight och levde rövare hela kvällen. Dock var det VANSINNIGT hög volym på dansgolvet = mindre kul. Något bättre i pianobaren där en pianotrubadur satt och spelade hela kvällen och man fick önska lågar. Det var ju lite roligt, förutom att han inte kunde alla låtar i hela världen och dag 2 och 3 och 4 så blev det lite tjatigt, vet inte hur många gånger jag hörde Africa och I would do anything for love..
Tyvärr hade inte vi bastu i stugorna, det var lite synd. Och jämnför man med min fjällstuga i Finland så var dom här sjukt opersonliga. Kan ju inte vara så roligt att äga en så omysig stuga. Inte ens en öppen spis fanns det. Och man kan väl inte kalla det stugor för det var ju radhus...
Var iaf lite skönt med semester från hästarna, fast varje kväll och morgon stannade mitt hjärta en sekund och jag trodde jag glömt hästarna, var en ovanlig men avslappnad känsla när jag kom på att det inte behövdes


image description

Ostkake-öl-blåbärssoppe-glassbåts-paus

image description

Linus mobil var tydligen öltät

image description

Jenni

image description

Ravinåkning

image description

Mera öl i backen

image description

Frosseri! OLW var och bjöd på chips och annat i backen. Fick med oss en låda till förfesten höhö



Enough is enough

Har suttit med mitt PA hela kvällen, nu är jag less! Får vara slut på skolarbetet för ikväll.

Longerade Honey en stund på förmiddagen idag. Är fortfarande lite halt så det blev mest skritt och väldigt lite trav. Hon har börjat bli väldigt duktig på att vända på kommando. När vi höll på så kom sopbilen instormandes på vägen, super miljöträning eftersom den både luktar och brötar på rätt rejält. Hon kollade och blåste upp sig lite men litade ändå på mig och stog snällt brevid. Lille vännen.

Imorgon ska vi nog gå ut på en promenad och hoppas på bättre underlag, asfalten är ju iaf framme på vägen och det ska bli sol imorgon så förhoppningsvis går det att gå

That was close

Här sitter jag och pluggar hejvilt och märker inte att klockan går! Tänk om jag missat på spåret, då hade ju hela veckan varit förstörd. Huga!

Home

Hemma igen.
Har varit ett par väldigt roliga dagar kan jag meddela, dock får det bli en bättre uppdatering senare för nu orkar jag inte.


Även att min älskling fyller år idag. Grattis babe!

Snowstorm

Så var man medlem i SWR och även numera en av klubbens ombud till distriktet så det blir att åka på WRAS konvent två gånger i år. Blir säkert spännande!
Kanske även dags att fixa licenser för året.. Fick livstids licens till Honeypie av Jonas i julklapp, men min måste förnyas.


Sitter bara och väntar på att det är dags att åka nu. Är riktigt snöväder ute, så man får bra snowboardfeeling.
Hoppas jag kommit ihåg att packa allt. Bussen går 2330 och innan det ska jag hämta upp Björn också så stackaren slipper gå ända från Valhall.

Reproductive systems

Åh vad trött i huvudet man blir av att sitta och plugga just idag. Har iaf nästan skrivit klart om 4 djurs reproduktions organ. Har börjat med Parus Major (Talgoxe) och jag har lärt mig att hanfåglar av tättingsläktet kan lagra spermier under parningssäsongen, så fiffigt.

Har även kollat upp varför kackerlackor är så tåliga och packat och diskat och städat.
Kollade ut genom fönstret och insåg att det faktiskt snöar. Spännande, tänk om det är vitt på backen när vi kommer tillbaks från fjällen, det hade ju varit guld!

Väntar på att Jonna kommer så ska jag visa henne vars allt finns i stallet och vad hon ska göra medans jag är borta. Skönt att man har folk man kan be om hjälp så även jag får åka och ha lite roligt. Är sjukt peppad!

Kanske en kopp kaffe på det här!


Didn't we almost have it all?

Fredagkväll, vad gör man? Jo jag tänkte plugga lite..
Hela dagen gick åt till att klippa folk men lite hann jag skriva innan På spåret började. Idag var det ett relativt enkelt avsnitt och dom åkte till bla Piteå.

Var in och pratade med Göran en sväng precis. Han ska ta ut och in hästarna medans jag är i Vemdalen och Jonna fixar resten. Då säger den fantastiske lille mannen att han pratat med kommunen och sagt att huset inte längre är allergibostad. (Det huset jag hyr hyrs ut till turister om somrarna och har hittills haft djurförbud inne = Bobby får bo  inne hos Göran när han och Jonas kommer hit) Så nu kan lille söte Bobbytuss få vara här inne nästa gång killarna kommer. Så mysigt! Mitt boende gick från att vara super till att bli perfekt! Lovely!!

Ride camp

WWR kommer att arrangera RideCamp 2012 i juli. Det är ett 4-5 dagars (western)läger då amerikanska blivande tränare kommer hit. Vem som helst får vara med oavsett ras på hästen. Det enda kravet kommer att vara ett medlemskap i SQHA och AQHA (då de sponsrar resorna för tränarna). Vi har börjat ta emot anmälningar/intresseanmälningar. Mer info och anmälan ring:
Linda - 0767706141


Scorpion king

Idag blev det lite mer skrivet. Hittade en väldigt bra artikel om skorpioners parningsmetod, väldigt spännande faktiskt.




När man ser såna djur är jag väldigt glad att jag tycker om hästar, man kan ju inte direkt påstå att en skorpion är sådär söt så man blir kelsugen...
Skriver inte så mycket om hästarna nu eftersom dom får vila bådatvå. Dock var det plusgrader idag så förhoppningsvis är underlaget ridbart när jag kommer hem från Vemdalen.

To cut, or not to cut

Varje gång jag flätar manen på Honey är det lite som blir över. Det som är närmst manken och hamnar under padden. det är för kort för att kunna göra något av och jag funderar på om man skulle klippa bort det helt enkelt

Vad tycker ni?

image description

Det bara är där...

Handyman

Kom inte så långt med maskarna idag. Motivationen fanns helt enkelt inte.

Däremot betalade jag räkningar och har även bestämt mig för att ta reda på vilka sykunskaper min hjärna besitter.
Tog ju faktiskt symaskinskörkort nångång på 1800-talet men har dock inte sytt mycket mer än på sin höjd, lagat benskydd nån gång ibland. Blev dock så imponerad av mig själv efter att jag lagat täcket för ett par veckor sen så jag bestämde mig för att sy något mer seriöst.
Drömmen vore ju att kunna sy sina egna showkläder, men det är nog ett bra tag tills jag kommer dit. Har storslagna planer på att börja med en svanspåse så Honeys man kan räddas (någorlunda) från den blivande leran som kommer komma när det blir några plusgrader.

Så om jag inte skriver något på ett tag kan det ha och göra med att jag har lite svårt att komma åt tangenterna eftersom det sitter en symaskin fast i fingret. Nej riktigt än ska jag inte börja. Men så småning om!


I'm loving it




Man blir aldrig less!

I have faith in you

Sitter och skriver om maskar. Går rätt så bra segt kan jag lova.

Ingen ridning idag heller, men det var plusgrader på morgonen och jag blev glad. Hoppas på att underlaget blir lite bättre..
Myste med hästarna och gullade lite extra med dom, Kajsa stog bara och njöt när jag borstade henne, och Honey har blivit väldigt duktig på att stå still fast hon är lös.



Nej tillbaks till maskarna nu

Give me five

Yey, fick femma på tentan i DVE.

Snart är det möte om GBG Horseshow, sen hem och projektarbeta

Flight of the conchords

Hade en föreläsare idag som påminde väldigt mycket om Mel i Flight of the conchords.



Sjukt bra serie för övrigt, ni som inte sett den har missat något! Synd att den inte görs längre..

It's hard to say what it is

Försökte komma igång med mitt projektarbete lite, men det går rätt segt... Kom iaf igång lite med att skriva om daggmaskars reproduktionsorgan.

Hade som sagt tänkt åka till ridhuset med Honey idag, men jag gjorde aldrig det. Tänkte att eftersom jag ändå ska bort till Vemdalen nästa vecka och eftersom det är så sjukt halt precis överallt kan hon lika gärna få lite semester två veckor så underlaget förhoppningsvis blir bättre. Har inte tid eller råd att åka till ridhuset varannan dag för att rida henne ordentligt, och här går det inte att gå någonstans..

Imorgon är det möte om GBG Horseshow. SLU ska dit och vi elever får ställa upp och hjälpa till om vi vill. Blir säkert kul, var så länge sedan jag var på något sånt..

På lördag är det även årsmöte i SWR. Var lite i valet och kvalet om jag skulle vara en anonym medlem eller engagera mig i klubben tills jag fick förfrågan om att vara med i styrelsen.. Det avgjorde det hela! Lika bra att vara aktiv, kommer ju vara kvar här i minst två år till så..



Den som ändå hade ridhus på gården...

Finally

Fan vad bra! Grattis Roffe!
Så himla roligt att han vann och att det var med så stor marginal! Kanske inte kul för stackars Marcus, men han är säkert glad ändå.
Verkligen på tiden att han fick lite välförtjänt uppmärksamhet

Good luck

Hoppas Rolf-Göran Bengtsson vinner Jerringpriset. Skulle ju verkligen vara på tiden!

A new start

Så var nya kursen igång, tror det blir riktigt intressant. Den heter Djurs systematik, form och funktion.

Tog ut Honey en sväng och försökte longera lite, men det är riktigt skitunderlag. Faktiskt sämst hittills i år. Imorgon får det bli en tur till ridhuset istället så hon får röra på sig ordentligt.

Where are you?

Var en som skulle komma och hämta sadeln ikväll och ta den på prov nån dag, men hon hörde aldrig av sig. Försökte ringa och skrev sms men inget svar... Hmmm... Nå har ju ett par andra intresserade också så den blir nog såld förr eller senare. Det är iaf en sjukt bekväm sadel. Lite synd att sälja den egentligen, blir verkligen så sant att lille Kajsa är pensionär då, men jag behöver pengarna...



Who let the dog out

Världens snyggaste lille hund.


If I were alone

Mmm drömmjobb mmm
Om jag inte hade pojkvän, hästar och skola


Welcome home

Hemma i Skara igen efter en trevlig helg med Jonas och Bobby. Ogillar avstånd.

Ny kurs börjar imorgon och på lördag är det årsmöte i SWR och senare på kvällen bär det av till Vemdalen. Ska bli kul de!

Kanske dags att äta lite middag nu.

Just a ride

Har suttit hos Carina nästan hela dagen och snackat skit. Hemskt vad tiden alltid går fort när vi pratar! Jonas har varit iväg och jagat älg hela dagen så Bobby fick följa med mig. Han och My kommer bra överens, men hon kan tycka att han är lite väl på ibland. Är bara bra att han får sig en ordentlig tillsägelse av henne, dock fattar han inte alltid vad det betyder. Han är lite trög den hunden.

Nå snart kommer Jonas hem iaf och då ska vi käka. Ikväll blir det på spåret och chill i soffan.

Jonas har hittat en lägenhet lite närmare jobbet som han ska ta, en etta på 50 kvm. Lite onödigt stort med en trea för bara honom och hunden, så han har sagt upp denhär lägenheten. Och tydligen var det någon som ville komma och kolla på den på måndag så vi får allt se till att röja upp lite tills dess. Ska även se till att ta med resten av mina kläder och sånt när jag åker hem

På söndag är det även en som ska komma och hämta Kajsas sadel. Hon bor i Skara så hon ska få prova sadeln om den ligger bra på hennes häst innan hon bestämmer sig. Man vill ju inte köpa en sadel som man inte är säker på passar häst och ryttare! Och passar den inte hennes häst har jag ett par andra intresserade också, gött!

Måste även komma ihåg att ta med mina täckbyxor och sånt när jag åker härifrån på söndag. Annars blir det kallt i backen i Vemdalen!


Come home now

Ligger på soffan i Åmål och väntar på att Jonas och Bobby ska komma hem. Pratade med Jonas nyss och han tror att jag precis kör från Skara, sicken luring jag är!


Like peas in a pod

Kom på att det kanske är en smart ide att packa lite..



Not the best day

Var till ridhuset idag. Lastningen är numera inget problem, jag kan skicka in henne utan några (större) problem. Däremot är hon fortfarande lite hetsig och vill gärna åka så fort lämmen är uppe. Det ska vi träna på lite mer.

I ridhuset gick det sådär, hon var sjukt laddad och började med lite rodeo. Vet inte riktigt vad det är med henne, men VARJE gång vi är där är hon stirrig mot läktarsidan.. Lite jobbigt i längden.
Hon ville inte riktigt slappna av, och tuggade väldigt på bettet. Vet inte om det är den nya tanden som stör eller om det bara var det att vi inte kunnat göra något ordentligt på ett par dagar iom underlaget överallt, men hennes fokus var någon annan stans idag. Gick bättre på slutet så då gav vi  upp och åkte hem.

Imorgon åker jag till Jonas efter skolan. Har inget obligatoriskt på fredag, bara kursutvärdering och så skulle vi få tillbaks tentorna, men den får vänta. Snällaste Petronella tar hand om hästarna igen.

Börjar ny kurs på måndag, i den här ska vi dissikera djur. Kommer bli obehagligt men ack så intressant!




Honeys svans skulle behöva ett bad..

Why did you leave?

Igår

image description




Idag


Just a fling

All den fina snön har nästan helt smält bort redan! Det öser från taken och det är flera plus grader.. Vet inte vädret om att det brukar bli kallare på nätterna?
Nu skiter jag i det här och går och lägger mig med Frank istället

Read my mind

Varför är det aldrig något bra på tv? Verkligen bara skit ikväll... Kanske man skulle läsa en bok eller nått istället?


Ellee kanske inte ändå.. Fast jag har ju iof Frank Andessons självbio, kunde ju vara intressant...

We had joy we had fun

Blev en fin liten tur idag. Red med grimma eftersom hon bitit sig i tungan. Dock såg det mycket bättre ut idag, så imorgon blir det en tur till ridhuset och rida ordentligt. Det var lite halt under snön, men mycket bättre än vad det varit på ett par dagar iaf. Efter ridningen lekte jag en stund med hästarna i hagen, började träna bugning med Honey, tog en stund innan hon förstog vad jag ville, men sen gick det bättre.
Tränade även lite "inkallning" och Honey fattade direkt vad hon skulle göra och kom travande när jag visslade. Kajsa gjorde som hon alltid gör, tittade på mig, tänkte en stund och ansåg att jag var för långt bort för att det skulle vara värt att gå...
När vi gjort det en stund busade jag och Honey lite, hon hoppade, stegrade och frustade hejvilt. Kommer nog inte bli några problem att lära henne stegra på kommando när den dagen är här.. Först lite mindre dominanta trix...

image description

image description

image description

image description

image description

image description



Perfect day

Har precis slutat för idag, solen skiner, det är -1 och ett perfekt lager snö över Skara. En perfekt dag att rida efter lite lunch!


 


Light my day

Det märks verkligen att det håller på att bli ljusare, varje morgon när jag tar ut hästarna är det lite ljusare. Skönt! Längtar verkligen tills det är ljust om kvällarna och man kan rida efter skolan igen.
Dock verkar det som att vi inte kommer ha så mycket lektioner i nästa kurs. Blir många lediga onsdagar.... Lite irriterande, kunde hellre vart måndag eller fredag så man får långhelger istället. Nåväl, bättre än inget

You'r the one for me fatty

De dagar jag inte rider äter jag konstant. Sitter på soffan och trycker i mig mat, godis och mackor som en riktigt liten tjockis. Tur att jag ändå går ner i vikt utan ansträngning höhö. Feta minst en dag i veckan is the shit!

På tal om, nu blev jag hungrig igen

Redhead



Färgade håret igår.

Gangsta

Tur att man bor i trygga skogen och inte mitt i Skara. Så misslyckat det blev, stackarn.. Får fortsätta vara fattig.
Men på Valhall är ju där allt händer, bombhot, kanibaler, mord och annat spännande. Som sagt, skönt att man bor i skogen.

Who else

Ingen ridning idag. Har kommit nån cm snö men inte så det räcker att rida på. Försökte fixa lamporna på transporten istället. Bytte det orangea positionsljuset men dom vitröda fick jag inte loss... Får väl fixa det när den ska på service om nån månad. Påskjutsbromsen måste ju pillas på så jag kan backa ordentligt.

Märkte även att lille Honey har bitit sig i tungan. Hon håller på att tappa sina I3or och det är precis där hon har bitit sig också. Såg ut att vara ett rejält bett, men hon verkade inte ha ont för jag fick pilla på det utan protester. I övrigt såg tänderna bra ut, är lite väl bra på att skrämma upp migsjälv när det gäller tänderna tror jag, var ju övertygad om att Kajsa skulle vara mycket värre än hon var. Men hon har inte visat något obehag dom senaste dagarna vid ridningen, och hon äter som vanligt, så jag behöver nog inte oroa mig. Kom ihåg att kolla i munnarna på era hästar, det är viktigt!

Fått en ny duschgrej också så idag var vattnet redigt varmt. Yey!

Imorgon blir det att åka till skolan. Har ingen lektion än, men vi ska gå igenom vårt arbete och det vi ska opponera på så jag kanske borde sätta igång att läsa lite så jag är något förberedd imorgon..
Eller ska man kanske äta lite först?


Crazy eyes

Istället för någon seriös ridtur gullade vi lite i stallet.
Tränar på att ha henne lös på gången och det börjar gå riktigt bra. Trampar runt en del än, men det går bra, hon är ju bara en bebis än så länge. Har inte riktigt anammat Kajsas stil "sov så fort du får en chans" men det kommer säkert så småning om höhö





En blöt suris

Kiss the rain

Verkligen skitväder idag. Det började snöa lite, riktigt rejäla flingor. Dock var det blandat med regn så INGET låg kvar på marken. Försökte ut och rida, men det var i princip en omöjlighet. Prövade i ena hagen först, men det var både halt och stenhårt. Gick över till andra hagen och tänkte att den skulle vara lite bättre, och det var den också på en yta av 4x25m.... Gav upp efter en liten stund och tänkte skritta ut så vi iaf gjorde något idag, men det var en ishinna över gruset så det gick inte heller. Vände efter 3 m..

Tänkte tanken att åka till ridhuset imorgon men det var visst bokat hela helgen. På måndag kanske för fortsätter det såhär går det ju knappast att rida imorgon heller..

Istället lagade jag ett täcke som gått sönder. Kanske inte så snyggt, men vem bryr sig, det är tätt iaf.





I'm feeling yummy head to toe

Världens godaste. Skulle kunna trycka i mig en hel fabrik på en gång!




Man blir aldrig less

Come on baby light my fire

Var och köpte nya lampor till transporten idag. Blev nya positionsljus också, får se om jag lyckas få fast dom. Dock får det bli lite senare eftersom det jättesnöar just nu.

image description

Är i valet och kvalet om jag ska rida idag. Eftersom det har snöat nån timme så lär ju Honey vara lite blöt.. Men det är ju så förbannat roligt att rida henne... Nå vi får väl se

Not good enough

Kollade precis på Twighlight som gick på tv. Film nr 2. Såg den första för typ ett år sen eller nått när den också gick på tv. Förstår verkligen INTE hypen om dom filmerna, det är nog några av dom absolut sämsta jag sett.. Ok kan tänka mig att böckerna är bättre och att grundstoryn kan vara helt ok, men vad är felet med  filmerna egentligen? Ofantligt dåligt skådespeleri, storyn hackar och hoppar, alla verkar vara helt besatta av den tjejen.. Nej verkligen inget för mig!

Nu ska jag ta in dom små liven och sen gå och krama kudde tror jag. Hoppas på bättre underlag imorgon så jag kan ta en tur med Honey.

Old fart

En sur gubbe förstörde min ridtur idag. Var ute med Kajsa på samma väg som jag red med Honey igår. Allt var frid och fröjd tills jag vände hemåt och red förbi ett hus och mötte en gubbe.
"Vad fin häst du har, vi vill inte att du rider här"
Umm... Tack... Ok....?
Tydligen menade han på att hästar förstör vägen, som fö var privat och någon i huset var tydligen så allergisk så dom kände av hästen när jag red förbi.. Undra varför man då väljer att bosätta sig i skogen där det finns typ harar, rådjur, rävar och andra djur man inte kan styra över...
Jag frågade varför dom inte satte upp en skylt om det nu var privat väg, så man vet det. "Det kan man ju inte göra då får man ju sätta upp skyltar på varenda jävla väg här" och folk borde tydligen fatta att just den vägen som går in i skogen är privat för att det ligger 3 små hus vid den..Eh...
OK om du inte vill att man rider på din väg, men det finns ju trevligare sätt att säga det på. Som min kloke och visa far säger "man kan be folk dra åt helvete och få dom att se fram emot det bara det sägs på rätt sätt"
True that dad!

Försökte mocka hagen med det var fruset så det gick sådär... Ska tydligen snöa här ett par dagar, yey!




Dock har dom senaste dagarnas blåst pajat lampan på transporten. Stora dörren på ladan hade blåst upp och smällt till på den lampan jag och Jonas bytte för inte så länge sen. Glaset och hållaren gick sönder, men själva lampan klarade sig lustigt nog. Får bli att köpa en ny här nån dag.



Look mum

Se så duktigt jag äter mor!




Tofu, potatis, gräddstuvade kantareller och champinjoner, rödbetor och sallad. Att det var gott och nyttigt

You are golden

Tanken med dagens pass var att jag skulle jobba Honey i skritt. Det började jättebra, hon lyssnade fint och var mjuk i kroppen. Kunde inte hålla mig utan det blev lite travjobb också. Mitt största problem med Honey är att absluta passen, hon är så sjukt rolig att rida så jag vill aldrig hoppa av!

Blev inget mockande av hagen idag för vädret var rätt otrevligt när jag ridit klart. Blåst och snö/regn så istället smörjde jag alla grejer. Sadlarna och tränsen blev rena och fina!
Har ett par som var intresserade av Kajsas sadel så förhoppningsvis blir jag av med den.



En halvtaskig bild på dom rena och fina tränsen.

Fick finbesök i morse av Maria som var i stan. Hon kom förbi och drack lite kaffe och snackade skit en stund. Spontanbesök är alltid lika trevligt!

Good ponnies

Tog in hästarna precis. Är rätt mysigt att stå vid grinden och ropa på dom och höra hur två glada hästar kommer galopperande mot en i mörkret.
Dom är så duktiga och har lärt sig att stå utanför stallet och vänta tills jag spridit ut ströet åt dom. Står så snällt och kikar in utan att röra sig. Igår glömde jag dock öppna boxdörren till Honey innan jag skickade in henne, stackarn blev helt paff och visste inte var hon skulle göra. Hon blev så förvånad att hon inte ens började äta av höbalen som hon stog med ansiktet i, lillen.

Nej nu sova som sagt...

What if

Tänk om man skulle gå och lägga sig relativt tidigt för en gångs skull...

Let's go outside

Har varit ute hela dagen. Började med en tur med Honey. Hittade en ny väg som vi utforskade och tillslut hamnade vi vid Skaras hundpensionat. Tokigt. Honey var duktig, lite tittig men kunde ändå slappna av och jobba på väldigt bra bitvis. Ett av målen med året är att bli mer säkra ute så det är bara jobba på.



Efter ridningen fortsatte jag mocka hagen, har kommit en bra bit på väg, men det är ännu mycket kvar som ska ut.



Har regnat endel i natt, skottkärran var full med vatten. Liiiite missvisande eftersom det är vatten från taket också, but still, regnat mycket.



Gjorde även en liten vattengång i hagen dom går i nu för att bli av med det värsta vattnet vid grinden. Rann på och tömde rätt bra, får nog göra om det imorgon för att bli av med det sista av det värsta.

Efter mockningen gick jag och Kajsa på en promenad. Hon var rätt pigg och tyckte nog det var kul att komma ut en liten vända. Skönt att inte ha någon tävlingspress på henne längre utan att hon bara får vara och ha det gott.
Efter promenaden stog vi och mös i stallet en stund, finns absolut INGEN häst i världen som luktar så gott som Kajsa. Efter ett tag blev hon less och tyckte det var dags för middag och fick gå ut i hagen igen.

Poop

Sov bort nästan hela dagen idag. Efter jag släppt ut hästarna gick jag och la mig igen, tänkte att jag skulle sova nån timme till, typ till kl 10 eller så. Vaknade runt 12 tiden. Var rätt gött att sova så länge, och kunna göra det med gott samvete också. När jag sov hade tydligen Göran varit inne och försökt fixa min dusch. Den snålar med varmvattnet så jag får rejsduscha i kalljummet vatten.. Mindre trevligt, men snabbt går det!
Tyvärr var det inte mycket bättre ändå, så vi får väl försöka fixa den på annat sätt. Fast kallvatten ska ju iof vara bra för hud och hår..

Fortsatte mocka ur hagen idag. Helt vansinnigt hur två små hästar kan bajsa. Och eftersom det varit så blött väger ju allt bajs extremtmycket.. Men men, fick iaf klart lilla delen och började tömma stora delen också. Det dryga är att det inte går att få in skottkärran i hagen eftersom det fortfarande är så lerigt vid grinden, så jag släpar runt på en pressenning som jag hivar bajset på. Funkar rätt bra, men det blir tungt att dra efter ett tag.
Hoppas på bra väder så jag kan fortsätta imorgon också. Så blir det nog även en tur ute med Honey och kanske en liten promenad med Kajsa.

One hand in my pocket, and the other one....

Idag vaknade jag upp med en hand på magen. Lustigt

image description

Train

Fick precis mail från SJ. Jag får reseersättning på hela beloppet. Yey! Nu blir det tusan att åka tåg så sleepersarna (sleeperserna?) glöder!




Bra gammal bit

Move on

Har hjälpt Tezz att flytta idag. Hon flyttade in från Malmsäter till Kaplan. Kan tänka mig att det är lite skönare att ha så nära till skolan och allt. Jenny och hennes bror hjälpte också till så det gick rätt fort.

Ikväll for jag med Honey till ridhuset. Har inte varit där på ett tag iom jul och allt. Hon var lite tittig i början, då var det 3 andra hästar i ridhuset varav en brallade på rätt bra på lina, men när två gått in lugnade hon sig rätt fort.
Galoppen börjar sitta mer och mer och hon har börjat få till en riktigt fin form nu. Ska bara bli mer stabil förstås, men det kommer!
När jag skulle åka dit prövade jag något nytt. Dom senaste gångerna vi åkt någonstans  har hon dansat in i transporten så jag tänkte chansa och se hur hon reagerade på att skickas in. Sagt och gjort, jag gick på sidan och bjöd in henne, hon ställde sig och luktade lite och halvsprang sen rätt in. Duktiga lilla häst!
Speciellt med tanke på att vi inte åkt på länge.

Imorgon ska jag mocka hagen bara det inte regnar eller är minusgrader. Måste verkligen passa på att rensa upp den ordentligt nu när dom går i en annan + att jag dessutom är ledig en vecka till.. Ska bli skönt att ha det gjort.

Är jättetrött nu, ska hålla ut en stund till innan det är dags att ta in hästarna, sen ska jag gå och sussa!

What to do...

Så var nyårsfirandet över. Vi gjorde inget speciellt, åt gott här hemma och tog det bara lugnt. Strax innan 12slaget gick vi in till Göran, Birgitta och hundarna. Görans ena sons hund, en foxterrier tik Amanda, var också hos dom. Hon brydde sig inte alls om smällarna och jag tror att det hade en väldigt bra effekt på Bobby som var pigg och vaken hela kvällen. Var bara vid ett tillfälle som han gick och gömde sig bakom en dörr, men kom fram efter typ 10 minuter. Kändes jättebra att veta att han inte stressade så mycket. Förra året i Falkenberg var det ju något värre för det lille livet.

Nytt år innbär ju också att hästarna blvit äldre. Nu räknas Kajsa som 20 år och Honey som 5, fast dom egentligen har andra riktiga födelsedagar längre in på året.

Funderar på om jag skulle börja kolla en film som verkar skitdålig eller gå och ta in hästarna.. Blev lite tidigare för dom igår då dom fick komma in redan runt 21. Dock verkade dom inte ett dugg brydda av att det smällde lite här och var. Skönt det!



Om det ändå kunde komma lite snö igen.

RSS 2.0