Nugget






Honey, you're home!




















Så efter lång väntan är hon äntligen hemma hos mig!
Ice Farceur's Honey

Resan startade 0730 och vi var hemma igen runt 0000. En lång dag, men det var det värt!
Passade på att stanna i Skara och kolla på mitt (ev) blivande boende. Det hade varit perfekt till 100% förutom den lilla detaljen att djur inte får vara inne i huset. Går ju jättebra nu så länge det är varmt, för då kan Bobbsan sova i bilen, problemet är ju när det blir kallt och djävligt.. Nå det får vi lösa på något sätt. Var iaf ett mysigt litet hus, fullt möblerat och EGET STALL!! Stora fina hagar, men det blir nog att köpa en munkorg till Kajsa så inget otrevligt inträffar. Har även kirrat hö och kommer mest troligt att köra på pappersströ som kostar typ inga pengar alls. Grejt!

Efter kaffe med Göran (den (ev) blivande hyresvärden) och Hans (boendepimp, samt mammas kusin) fortsatte vi söderut mot Åseda. Hela dagen var det sjukt varmt och jag svettades floder. Efter ett tag märkte vi dock att det var mycket mer effektivt att köra med rutorna nere än med AC som luktade damm.

Väl framme hos Lina och Daniel blev det lite mer kaffe och kontraktskrivande. Sjukt läskigt! Jag fick nästan blackout och fick tänka till när jag skulle fylla i personnummer och liknande, men det blev nog rätt. Efter att allt var kirrat och klart var det bara hästen som fattades. Lina hade lasttränat henne i ett par dagar och det hade gått jättebra, nu var det ju inte riktigt samma sak tyckte Honey. Annan bil, annan transport, 2 främlingar som stog och kollade på, hon ville alltså INTE gå in. Men efter ett tag stog hon ändå inne, luckan var stängd och vi rullade iväg. Blev lite hastigt på slutet och jag hann inte riktigt säga hejdå till Lina ordentligt, men men. Vi hade kamera i transporten och kunde hålla koll på henne vilket kändes skönt. Var dock ett fingeravtryck eller motsvarande på skärmen som gjorde att om jag kollade snabbt såg det ut som att hästen låg ner och jag fick hjärtstopp varje gång. Men hon stog som ett snällt litet lamm hela vägen och gick lugnt av när vi var framme. Tog en liten runda med henne så hon fick sträcka på benen och släppte sen in henne i hennes nya box. Stackarn drog en 4 min kiss så fort hon kom in, så det var inte så konstigt om hon hade lite bråttomt på bensträckaren!
Dom andra hästarna tyckte det var lite spännande, men var väldigt lugna ändå.

Bobby var med under hela färden och var en riktig liten guldkille. Han sov så gott i sin bur, och gnällde inte en enda gång fast det blev väldigt sent innan vi kom hem och han fick äta och sova på en stillastående plats.

I morse for jag dit i ottan, liftade med Jonas när han åkte till jobbet. Möttes av glada gnäggningar av tre små hästar. Släppte ihop Kajsa och Honey på en gång och det gick hur bra som hellst! Dom luktade på varandra och började sedan äta gräs alldels intill varann. Var inga problem när det var utfodring utan dom delade så fint på allt. Efter nån timme när det blev SJUKT varmt var det dock lite värre. Hagen blev full av bromsar och båda tyckte det var rejält jobbigt. Honey vallade runt Kajsa så hon blev helt slut. När jag var färdig i stallet tog jag in henne och gav henne en svalkande dusch, och rejält med myggmedel. Honey fick ingen dusch då hon är lite skeptisk mot vattenslangar, och att börja med det idag känns väldigt overkill, så hon fick nöja sig med ett myggmedelsbad. Öppnade även  upp till den andra delen av hagen där det finns lite skugga, mer gräs och framförallt, lite mer VIND!
Det gjorde susen och båda hästarna satte genast igång att äta nöjt.

Nu ska jag nog chilla på balkongen en stund innan det är dags att åka tillbaks till stallet i eftermiddag. Kajsa ska ridas, och Honey ska kelas med. Eventuellt en liten promenad, beroende på hur hon känns.

Monday monday

Så var en midsommar helg över. Torsdag när Jonas spelat fotboll färdigt åkte vi till Falkenberg. På fredagen blev det middag med Patrik, Marlene och barnen och Jonas mormor, och så givetvis hans mor och far. På kvällen åkte vi till Emma och Robban där det övriga gänget (Kalle, Josefin, Martin och David)
Var kul att träffa dom igen.
Lördag skulle vi till Göteborg. Planen var att åka så vi var framme runt 10. Väckt blev jag 0940..
Nå bättre sent än aldrig, vi var framme runt 12 och checkade in. Rummet vi fick var ett käckt handikapp rum med ett kikhål för stående höjd, och ett för sittande.
Vi spenderade dagen på Liseberg, ätandes glass och bortspenade pengar. Dock vann Jonas två chipspåsar. Vi fick även uppleva lite Amsterdamfeeling igen när ett gäng småkillar satte sig på bänken brevid oss och började röka på. Tja så kan man ju också göra...
På kvällen gick vi ut och åt thaimat och sedan 3D bio. Såg sista pirates filmen. Helt ok.
Söndagen spenderades på stadens gator och torg. Jonas ville ha nya jeans. Det hittades och även lite annat. Jag slog till på 3 tröjor. Två av dom kostade 30 kr och den tredje hela 45. Tror jag glömt hur man köper kläder och beter sig i en stad.
Men överlag var det en väldigt trevlig och mysig helg. Var lite skönt att inte behöva oroa sig för att hunden var ensam hemma och sådär. Han stannade ju i Falkenberg. Mötte upp Annica på söndagen och fick tillbaks honom innan vi åkte hem.

Nu har jag precis klippt honom igen. Förhoppningsvis hålls han lite svalare nu i sommar.



På onsdag åker vi och hämtar min nye häst. En svindlande tanke!

Kajsa for the win!

Sådär så var första tävlingen på hundra år avklarad!

Åkte härifrån redan på fredagen för att inte ha så sjukt långt på lördag. Fick övernatta hos Jeanette som också är med i laget och bor i Molkom. Tidigt i ottan mötte vi upp Evalill, Linda och Katarina och färden fortsatte mot Borlänge och Lövåsen.
Väl framme var det lite kaos med boxar och fållor. Alla var utmärkta, men vi hade inte fått våra, men efter lite tjorvande och jagande av människor löste det sig.

Första klassen var trail för laget. Om jag inte minns fel var det 25 startande då den gick klass i klass med "vanliga" tävlande som inte var med i WA.
Mitt i ritten kom jag på vad jag höll på med och blev sjukt nervös lite hastigt, men det gick bra ändå. Kajsa skötte sig som en liten ängel.
Eftersom vi inte ställde upp i klassen privat utan bara för laget var vi inte heller med på prisutdelningen för klassen. (Prisutdelningen för WA är i slutet på dagen efter alla klasserna) Och efteråt var det flera som kom fram och frågade vad vi gjorde för osynligt fel som gjorde att vi inte vann. Men när jag kollade protokollet visade det sig att jag hade vunnit hela klassen med 3.5 poäng till godo till tvåan! Väldigt bra start på dagen!

Klass nr 2 var pleasure. I den var det bara WA deltagare så vi var 8 ekipage inne på banan samtidigt. Den vann vi också!

Vår sista klass för dagen var westernriding. Tror vi var runt 15 startande i den, som också gick klass i klass.
Allt gick bra tills det var dags för första bytet, jag gjorde inte tillräckligt tydlig hjälp för det och hon ville inte byta, så jag semivrålade "BYYYYYYT" med en röst från mordor. Tydligen så var det ett ypperligt sätt att få henne att byta på. Nästa byte gick lite bättre.
Även den klassen vann vi! Hon är så duktig min lille fis!!

Totalt vann vårt lag den delsegern, vi hade vunnit alla klasser och fick totalt 118 p. Laget som kom tvåa fick 102 om jag inte minns fel. Nu har vi alltså vunnit dom två deltävlingarna vi varit med i, och nästa (och sista) blir den 10e juli. Sen är det distriktsfinal i Gävle i augusti och vinner vi där också blir det riksfinal!


På lördag var det dags för B-klasserna. Första gången vi ställde upp på den nivån så jag var lite lätt nervös. Märkte direkt på morgonen att Kajsa var väldigt trött från gårdagen, inte så konstigt iom att vi varit ute i princip HELA dagen. Första klassen för dagen nu var horsemanship. Vi var bara tre deltagare då två tydligen strukit sig.
Kajsa var som sagt rejält trött och jag fick driva på henne, men det gick bra ändå, vi vann! Skitkul att vinna första B-tävlingen!

Nästa klass var pleasure. Kommer inte ihåg om vi var 8 eller 9 som var med. På halva banan hörde man inte vad speakern sa, så vid ett tillfälle galopperade vi glatt på innan jag såg att alla andra skrittade. HOPPSAN!
Vid ett annat skulle vi göra halt och sedan jogga. Ok tänkte jag och började driva på, när jag sekunden efteråt insåg att speakern sagt RYGGA.. Även att hon hostade till ett par gånger mitt i allt och jag tänkte att allt var kört.
Men se det var det inte, utan vi kom 2a!!

Så var vi framme vid sista klassen för helgen. Det var trailen. Kajsa var så trött så jag funderade nästan på om jag skulle stryka oss, men det var en rätt kort bana så vi körde på. Vi fick starta först, vilket jag inte gillar, men inget att göra åt. Tog oss runt hela banan iaf, fast det var på håret kändes det som. Kajsa var som sagt väääääldigt trött! Slutade iaf med att vi kom 3a med bara 0.5p efter tvåan. Men det var mycket bättre än vad jag trodde. Hon som vann hade också en fjording. Alltid lika kul att se duktiga fjordisar!

Så totalt under helgen blev det 4a första placeringar, 5 om man räknar med lagsegern, 1 andraplats och 1 tredjeplats
Sjukt nöjd, och sjukt stolt över vaniljbullen som fick väldigt mycket beröm från alla håll och kanter!

Nu lite bildbomb
(observera att pokalen är lite sne, skrattat hårt åt det)



























To fast

En av dom jag jobbar med i Säffle har två hästar på ridskolan, varav en är en fjording. Hon hade tydligen hört talas om en fantastiskt fin och underbart duktg fjording som stog på Granvik ett tag.
Och vilken fjording kan det då tänkas vara?
Just det, min vaniljbulle!
Hennes goda rykte förekommer oss..


Smell it

Så var arbetet för denna vecka färdigt. Imorgon ska jag packa, tvätta häst, putsa utrustning och börja resan mot Borlänge och tävlingar.
Och nästa helg är det midsommar i Göteborg. Jonas fick ju i julklapp en hotellnatt och när vi bokade tänkte vi inte alls på att det var midsommar. Men det gör ju ingenting. Längtar till hotellfrukosten höhö
Bra att hålla sig sysselsatt, om tretton dagar blir vi 5 i familjen. Förutsatt att den lille godbiten går igenom besiktningen nästa söndag.
Ska försöka att inte tänka och längta för mycket tills dess. Men jag tror inte jag riktigt fattat det än...

Jag och Bobby är ensamma idag. Jonas är på kurs i Jönköping och kommer först imorgon. Bobby fick vara med våran granne idag och hjälpa honom tvätta sin bil iom att jag jobbade och Jonas är borta. Sen hade vi lekdate med Ronja och lite bad i Vänern för att svalka dom lite. Tyckte han hade haft en sån aktiv dag och han var rätt trött när jag skulle till stallet så han fick stanna hemma. När jag kom hem nån timme senare möttes jag av en stor kissfläck på en av mattorna.. Hmm....

Wild one

Shit. Är hur trött som hellst. Tidig morgon och släppa ut hästarna, sedan ett trailpass. Blev mycket jobb på att försöka få loss höger bog som hon ville släpa på, och vänster sida som hon bet fast sig i. Men det gick överlag bra. De gånger vi får kämpa på mer brukar oftast vara de gånger som går absolut bäst. Börjar bli lite nervös inför nästa helg, men det går nog bra. Och gör det inte det så skit samma!

Jonas är och fiskar i Grums. Tanken var att jag och Bobby skulle åka dit, men tydligen är han på en myr typ och det är blött överallt, så vi passar på det ikväll. Ska nog inte göra mycket mer än att kolla tv hela kvällen.

Och nu är det bestämt. Snart är vi 5 i familjen, ska bli så spännande!!


work more

Väcktes av ett telefonsamtal, inskolning i Säffle börjar på måndag och tisdag. För en stund sen fick  jag ett till samtal, inskolning här i Åmål på fredag, onsdag och torsdag, så nu börjar arbetslivet!
Hoppas det blir rejält med jobb helt enkelt.

Det åskar ute igen och Bobby är lite stressad, tur att vi hann ta morgonkissen innan dethär drog igång.



Träningen igår gick bra, vi fick bra tips på hur jag ska få till bytena ordentligt. Det blir nog bra så småning om.
Tävling nästa helg. ooohhhhhhh

work

Har varit och träffat två vårdtagare idag. En här i Åmål och en i Säffle. Ska vara vikarie vid behov, och förhoppningsvis blir det mycket.
Ikväll blir det lagträning, ska bli roligt.
Bara drygt en vecka kvar tills tävlingsdebut för i sommar. Även att det bara är 5 veckor kvar tills intagningspapprena kommer...

saturday morning

Morgonpromenaden till stallet är gjord och hästarna är matade och utsläppta.
Verkar bli en riktig kanondag idag igen. Jonas ligger och sover än, klockan är ju iof inte ens 10 än.. I eftermiddag är det trailträning, första gången på väldigt länge jag kan vara med.
I torsdags fick jag frågan om jag inte kunde hålla lektion för en person. Jättekul! Igår fick jag frågan om jag inte kunde rida en annans  unghäst ett par gånger och säga vad jag tycker. Jättekul! Jag kanske kan något om dethär med hästar ändå.
Snart är det tävling. Transport är kirrad, övernattning i Karlstad så inte resan blir så sjuk lång, boende för mig och hästen på plats är kirrad, anmälningen är godkänd. Yey.
På måndag, uppvisning på travet. Det gäller att hålla sig underhållen

custard



min tjockis var jätteduktig idag!
red uppvärmningen utan tyglar och hon lyssnade väldigt bra. skritt, trav, galopp, halter, ryggningar, allt gör hon enbart för skänkel och vikten. sen fick vi till fina byten i båda varven, så himla roligt! dock med hjälp av tygeln, men ändå
hon har även lyckats med att dela upp nästan allt det översta vita i manen till andra sidan så hon liknar en fet buckskin istället för en fet fjord.

jonas har åkt och fiskat i mellerud med anders. kommer tillbaks på lördag. jag och fisbobby är ensamma tills dess. imorgon blir det morgonpromenad och slänga ut hästarna i ottan.

Idag har jag städat våra garderober. det var välbehövligt.

RSS 2.0