Just go with it

Har en liten paus från skola och nollning. Hade bara en timmes dator och biblioteksinfo idag sen har jag varit till Skövde och hämtat strö till hästarna. Fick 4 gigantor balar helt gratis eftersom det var första gången jag hämtade, då får man tydlige prova gratis om man gillar det. Inte nu för att dom kostade sådär abnormt mycket att köpa sen, typ 50-60 kr eller nått, men gratis är alltid gott. Är så himla skönt att kunna ta sin egen transport och bara åka och hämta när det behövs. Me like.

Skolan so far känns väldigt bra. När lärarna berättar om vad för kurser vi kommer få läsa och vad vi kommer att få göra låter allt så himla intressant! Blir nog bra dethär tror jag. Även att ingen i klassen skrattat och  pekat på mig än, utan dom flesta verkar rätt trevliga. Dock är det lite svårt att ha koll på vilka som faktiskt går i våran klass men det löser sig nog. Ett par har man lärt sig känna igen iaf.

Igår var det kårpub med maskerad, "ursäkta jag har kommit fel"-tema. Jag hade ju inte med mig sådär våldsamt mycket kläder så jag tog min pyamas. Sjukt bekvämt! Och jag var verkligen inte ensam om det heller utan det fanns en hel drös pyamasbeklädda nollor.

På torsdag ska det vara sittning med klädsel kavaj. Ingen pyamas accepterad alltså, men jag skulle få låna någon klänning av en annan tjej i klassen för jag tog ju givetvis inte med mig något annat än jeans och stallkläder och det känns ju sådär pepp att komma i skitiga trasiga jeans och stövlar..

Nå snart är det dags att åka tillbaks till stan för avslutningsnollning, pust. Ska bli riktigt skönt med helg så jag får ta det lugnt och jättemysa med hästarna. Dom verkar iaf trivas förträffligt!

Busy

Sjukt dåligt med bloggande på sista tiden jag vet, men jag har vart så väldigt upptagen. Tävlingar, transportköpande, flyttande och uppackande!

Har iaf överlevt första dagen med nollning och allt. Imorgon blir det mer, på onsdag är det kårpub och på torsdag sittning.

Men frukta inte kära läsare, det kommer bilder så småningom

Hi there

Long time no blog
Blir inte mycket mer ikväll heller, har sjukt mycket att stå i
Men kortfattat, helgen var super, Kajsa skötte sig jättefint (bortsett från ett "litet" misstag från mig) kom tvåa etta etta tvåa och vann totalt WA så det blir SM i oktober! Yey!

Flytt ihelg vilket jag inte fått in i skallen än. Kanske dags att börja förstå det snart. Kommer sakna Jonas och Bobby så sinnessjukt mycket!

Good girl

Alltså vilken häst jag har köpt! Dagens pass gick hur bra som hellst. Tränade på lite av det jag såg på Per clinicen tidigare idag och det gick SÅ HIMLA BRA!! Till och med galoppen funkade fint. Hon tyckte det var så jobbigt så hon bockade till ett par gånger, väldigt lustigt. Nej det blir verkligen att åka och träna regelbundet för Per när jag flyttat ner, om det går såhär bra bara av att kolla på när andra rider för honom, hur bra ska det inte gå då att rida själv?


Nå nu tror jag iaf att jag packat allt. Var inte så mycket jag kunde bära ut till transporten eftersom jag ska använda nästan allt till Honeys ridning imorgon, men lite fick jag ut iaf. Går nog rätt fort att packa resten ändå.
Tvättade Kajsas man och svans idag också, det behövdes verkligen kan jag lova så nu blev hon tävlingsfin.
Är så skönt att vi har två "egna" resdagar så vi inte behöver åka okristligt tidigt eller efter tävlingen när man är trött.
Nå kanske dags att börja gå och lägga sig lite så jag orkar upp i ottan imorgon. Ridning innan det blir avfärd


Stretcha sig lite

Learn to fly

Idag följde jag med Carina när hon skulle rida för Per Larsson. Tyvärr ösregnade det, och vi var utomhus, men det var väldigt intressant. Carina var supernöjd, och jag fick massa ideer och tips på vad jag kan göra med Honey så jag är riktigt peppad för ridningen ikväll.
Han verkar vara en bra tränare och bor ju dessutom bara 5 mil från Skara, så det blir definitivt att åka dit regelbundet så jag får koll på vad jag gör med min (ev) blivande reiner.

Innan vi for red jag ut med Kajsa. Tänkte låta henne ta det lite lugnt idag eftersom det blir en lång resdag imorgon. Vi plöjde lite i skogen och tog oss på nått sätt ut till vägen tillslut.



Det är denna skylt som Honey är väldigt rädd för. Kajsa bryr sig måttligt mycket..

Ska snart tillbaks till stallet för kvällspasset. Honey ska ridas, sadeln ska smörjas, Kajsas man och svans ska tvättas, och allt ska packas för imorgon. Och så ska transporten hämtas också. Pjuh!
Bäst att ta itu med allt direkt!

Smile

Det verkar tusan så svårt att hitta ett släp med "rätt" vikter.. Puh blir helt virrig av alla släp jag kollat på..

Nå träningen med hästarna gick iaf bra idag. Först Kajsa där vi körde igenom horsemanship mönstret till tävlinge ihelg, och hon gjorde det SUPER!
Imorgon ska vi träna lite på trailmönstrena också, kolla av lite sådär. Ska bli så kul att min käre syster kommer till tävlingen! Var tusen år sen hon och Kajsa träffades även.

Och så lille fisHoney. I början av passet hade vi en liten diskussion om hur fort saker och ting skulle göras, men efter ett tag lossnade hon och gick jättefint i både skritt och trav på lösa tyglar, sökte sig framåt, nedåt mot bettet helt själv. Tänkte att vi skulle köra lite hårdare med galoppen idag, hittills har jag bara kollat så hon tar fattningarna och att hon vet skillnaden på höger och vänster (lite svårare med höger)
Givetvis sprang hon som en liten vettvilling i början, överlycklig för att få galoppera, men efter ett par varv på volten började hon slappna av mer, och på slutet gick det sååå bra! Är verkligen sjukt kul när man märker skillnad på henne.

Imorgon åker jag med Jonas på morgonen så vi har kvällen fri, precis som idag. På fredag åker han till Lysekil och fiskar direkt efter jobbet och blir borta till måndag. Jag ska med Carina och kolla när hon ska träna för Per Larsson i Färgelanda(?) och på lördag åker ju jag och Kajsa och  kommer också tillbaks på måndag.

Idag har vi fettat pizza och det var GÖTT!

Welcome to the jungle

Sitter och kollar på släp. Det är ju en redig djungel. Plyfa, aluminium, glasfiber?
Vill ha en boggie eftersom det är så mycket bekvämare för hästarna att åka i och bättre väg egenskaper. Gärna ett Umesläp också iom att det är dom jag kört mest och tyckt bäst om. Men en Boj skulle nog inte heller sitta fel. Dock absolut ingen Värmlandsvagn, det är den enda transport som Kajsa, världens mest lättlastade häst, inte velat gå på. Carina och Tobias har ju en VV och dom rekomenderar INTE att köpa en..

Kanske dethär är en bra lösning..



Eller en sånhär så den matchar med min bil, någotsånär i alla fall




Har iaf hittat några som verkar vara lite intressanta.. Den som lever får se



Let's do this

Idag blir det en riktig träningsdag. Hela gårdagen ösregnade ju bort så det blev inte mycket gjort, dessutom fick Carinas häst Axel ett kolikanfall så jag for dit och hjälpte och höll henne sällskap. Han fick parafin och b-vitamin och verkade rätt mycket piggare när jag for. Är ju så hemskt när hästarna blir dåliga!

Men som sagt, idag är det bättre väder och det ska tränas. Bara ett par dagar kvar tills stora distriktsfinalen!

Har börjat packa ihop stallet lite också. Man har ju ändå dragit på sig rätt så bra mycket grejer, det är ju täckena som tar mest plats känns det som. Men att få ner vintertäckena och så är det ju ingen direkt jättepanik med så dom kan stanna här om det skulle vara så.

Fav

Fick tusen par strumpor av min kära syster, inhandlade på världens bästa marknad. Har spottat ett par blivande favoriter



Har suttit och funderat på vilket bredband jag ska satsa på. Mobilt alltså. Blev lite snurrig i huvudet av alla siffror, men det visade sig att jag mest troligt kan köra från Görans som han har inne i huset. Yey.

Försöker också komma på hur hela flytten ska läggas upp, med flyttning av hästar, hämtning av hö och strö. Blir lite pussen, men det löser nog sig.
En sak i taget, tävling nästa helg

Give me!!

Sitter och funderar på om man inte skulle skaffa sig en sån där transport ändå. Ska kolla med Göran om han vet om det finns någon ridbana på ridavstånd, annars blir det rätt svårt att träna något öht. Verkar inte finnas någon transport att hyra i skara heller. Hittar bara några dryga 2 mil bort och dessutom kostar dom runt 800kr för ETT DYGN!! Sjukligt dyrt, och inte alls ekonomiskt i längden.

Dom tävlingarna som finns i närheten av Skara är iaf

September
3e  SWR Axevalla (I Skara alltså)
10-11  KbWR Ulricehamn (ca 8 mil)
17 WSG Göteborgstrakten (ca 13 mil)
17 Double-W Ljungsbro (ca 19 mil)

Oktober
8-9 Träningstävling LBWestern Uddevalla (ca 10 mil)
16 WVK Götebortstrakten (ca 13 mil)
21-23 SM Axevalla

En hel värld av tävlingar inom rimligt avstånd öppnar sig!
Funderar nästan på om man inte skulle åka till träningstävlingen med Honey bara för att ge henne lite vana. Men det är ju länge kvar så vi får se..

Men som sagt, en egen transport skulle sitta fint!

Close to me

Idag följde Jonas med till stallet och ut på en ridtur. Han fick givetvis ta stabila Kajsa och jag hetsiga Honey. Blev en skrittur i solen och det var riktigt trevligt. Kajsa skötte sig exemplariskt som vanligt, fast hon utnyttjade dagen lite genom att äta extra mycket och gå extra sakta.

Sen for vi ut på en kantarellsväng igen. Kom hem med ungefär 2-3 kg skulle jag tro.

Sitter och kikar lite på vilka klubbar och tävlingar som finns i närheten av Skara, och det är ju rätt nära till flera stycken. 3e september är det en C och D tävling på Axevalla och helgen efter en tvådagars B tävling i Ulricehamn. Funderar på om man skulle ta och åka till Ulricehamn med Kajsa, är bara drygt 10 mil från Skara.
Lite synd att det inte fanns någon W&T i närheten så hade jag kunnat ta Honey på lite miljöträning och se hur hon reagerade, men det får vänta till nästa år.
Dock kommer det ju vara någon form av tävling (hopp eller dressyr, vet inte vilket) på ÅRK nästa helg så förhoppningsvis hinner jag rida runt henne lite på plats under lördagen innan det är dags att åka till Gävle.
Och så en rolig grej, världens bästa syster kommer och möter upp i Gävle och är med under tävlingsdagen! Ska bli jätteroligt!! Och det är ju då det gäller, vinner vårt lag får vi rida riksfinalen under SMhelgen i oktober så håll en tumme!








Funny thing

Hade inte koll på att det var fredag idag. Tänk jag hade kanske missat att ge hästarna mat imorgon på morgonen om jag inte kom på det, haha

Träningen med Honey gick bra idag. Först en kort uteritt med Carina och Timber. Vi hann se ett par livsfarliga lastpallar på vägen. I måndags tog vi ju första galoppen hon och jag och det gick sjukt fort! Gjorde ett nytt försök idag och det gick betydligt lugnare. Hon har lite svårare att ta höger galopp, men på andra försöket gick det fint. Blir nog bra så småning om även det där.
Är så kul att se att hon börjat sätta muskler också.

Kajsa och jag tog bara en lugn liten promenad. Imorgon kanske vi får med Jonas på en lite längre tur om det är bra väder. Det hade ju vart trevligt.

Nu ikväll ska vi inte göra mycket. Kolla tv och chilla bara.



Någon som vet vad det här är för en slags spindel? Dom finns typ i alla hörn i stallet, vidriga små kryp..

In her own way

Så var CSN fixat. Fick precis beslutet om att jag får pengar. Annars hade nog livet blivit mycket svårare.

Det verkar bli en rätt fin dag idag, inte pissregn iaf.
Tränade övergångar med Kajsa igår, det gick bra. Från skritt till galopp gick det super, och efter en stund gick allt annat också som en dans. Hon är så duktig min gule lille fis.
Nästa vecka blir det jättebad för henne eftersom det är tävling till helgen. Då ska manen och svansen skrubbas som aldrig förr! Blank och fin ska hon bli

Honey och jag tog en tur ut så hon inte bara behöver se ridhusväggar varje gång hon rids. Vi gick längst med "stora" vägen en bit och svängde av upp i skogen. På vägen hann vi dock se ett par livsfarliga saker typ Åmålskylten, partytält och skuggor. Däremot gick bron utan problem. Det är så roligt för hon blir verkligen så nöjd med sigsjälv när hon gjort något hon tycker är lite läskigt. Sen blev det man och svanstvätt för henne, första gången på en vecka men det gick hur bra som hellst.



För någon dag sen avslutade jag mitt och Kajsas ridpass utan träns. Det gick jättebra, men hon har lite svårare att hålla galoppvolter i höger varv. Men kul att veta att allt inte sitter i bettet utan det går och göra samma saker tränslöst som med träns




Movie night



Jag och Kajsa B-trailen i Lövåsen
(Lindas film)



Jag och Honey, lite skritt och trav, inget spektakulärt. Men det går åt rätt håll

A new beginning

Så har mor och far åkt hem. Dom kom i söndags och det har varit väldigt trevligt. I måndags följde mamma med till stallet och red Kajsa medans jag red Honey. Kajsa gick så sakta så hon snubblade över sina egna ben och mamma var så nöjd att åka runt i ridhuset lite.
Igår kom även Jonas mor och far, Mats och Annica så igår hade vi familjemiddag. Jonas hade lagat jättegod mat (som vanligt) och det var väldigt trevligt. Alla kom överens.

I måndags fick jag ju även intagningsbeskedet jag väntat på sen maj. JAG KOM IN! Känns så himla skönt att fått ett besked. Det ska bli jättekul och spännande att börja, men samtidigt hur tråkigt som hellst att behöva flytta från Jonas och Bobby, men vi får klara det! Det är ju "bara" 17 mil och har vi klarat Umeå-Falkenberg så är ju 17 fjantiga mil ingenting!
Boendet är ju fixat för mig och hästarna, har precis sökt CSN, vad mer är det man ska göra?

Fick med Jonas till stallet i söndags och fotade och filmade lite när jag rider Honey, men jag hittar inte kamerakabeln så jag kan föra över skitet till datorn.. Nå får leta vidare


What do we call it?

Just det. Resultaten från WA deltävlingarna..

Deltävling 1:

BWR 107 poäng
WWR 118+5 poäng= 123 poäng

Deltävling 2:

FRSW/WG 91+5= 96
BWR: 118
DWR 97+5=102

Deltävling 3:

BWR 101
WWR 112
DWR 69+5= 74
FRSW/WG 79+5=84

Deltävling 4:

DWR 84
FRSW/WG 82
BWR 102
WWR 121+5=126
Totalt

FRSW/WG 262
BWR 327
DWR 260
WWR 361

Dom +5 poängen är för att man har en junior (under 18år) i sitt lag. Men kolla!
Vad det kallas?
Jo outklässning!

Dull and delicious

Kissväder idag. Det var perfekt ridväder på morgonen men sen började det ösregna. Var ute i ridhuset med Kajsa och tränade lite smidighet och lite byten. Det gick bra men hon blev rätt trött på slutet



Hade tänkt rida ut en sväng med Honey, men hon vad genomblöt när jag var färdig med Kajsa så hon fick vila. Lite synd eftersom båda kommer få stå imorgon för jag jobbar ju 08-21

Nej nu är det snart dags att åka tillbaks till stallet igen och ge dom små liven middag

Some fun

Det har varit en riktigt bra dag idag.

Först var jag ut med Kajsa, tränade lite byten på serpentiner längst långsidan och hon var jätteduktig, bytena flöt på jättefint!
Sen var det Honeys tur. Har börjat lägga in mer och mer trav nu och det går super. Hon är lugn, samlad och bär sig riktigt fint. Har lite svårt på volt i vänster varv, men det har blivit bättre det också. Är så jättekul att det går framåt. Träna varannan dag verkar hon trivas med riktigt fint.

Efter stallet skulle jag och Bobby fara och bada. For till samma ställe där vi var sist, och nu var det två tanter där. Frågade lite snällt och om det var ok att jag tog ut hunden och badade honom lite.
"Nej det är inte ok. Dethär är en badstrand, vill du bada med hunden får du gå på utsidan (där det är stenbotten så man knappt kan gå) det kan finnas andra som vill bada här"
Men det är ju ingen som badar nu, sa jag då
"Nej men det kan komma! det kan komma BARNFAMILJER!!!!"
Hjälp tänkte jag. Om du hellre badad med barn som i 9 fall av 10 kissar i vattnet än med min hund som garanterat inte kommer kissa så fine, surkärring, gör det då! Eller så kanske hon trodde att Bobbs var en livsfarlig barnätare som är okontrollerbar, vad vet jag. Sur och otrevlig var hon iaf och förstörde lite av mitt goda humör.

När jag kom hem somnade jag på balkongen en stund. Är sjukt skönt!
Sen blev det middags dags och så kollade jag på "The Tourist" Rätt ok film.

Nu har Jonas äntligen kommit hem. Bobby blev superlycklig och förhoppningsvis börjar han bete sig normalt igen och äta lite.
Dom hade haft det trevligt och fått en flytoverall full med fisk med sig hem.





Alone

Idag har dom två små gula bestarna fått nya fötter. För Kajsa var det verkligen kris! Hon brukar hålla sig fint 8 veckor annars, men nu på sommaren har hovarna växt tre gånger så fort. Men idag var det äntligen dags och hon blev så ny och fin om fossingarna. Även Honey var jätteduktig, fast hon var lite skeptisk i början och sneglade lite konstigt på Ida, men så tog hon det med ro och lät Ida jobba på.
Tyvärr fick jag veta att Ida inte kan fortsätta komma iom att hon har en lång resväg och massa kunder närmare där hon bor som hon inte hinner med. Helt förståeligt men synd, hon är så duktig. Men istället tipsade hon om en annan hovis som jag ska ringa om det blir så att jag blir kvar här och inte kommer in på skolan.

Tanken var att jag skulle ut och rida Kajsa i skogen efteråt, men det var så sinnessjukt varmt så jag lät helt enkelt bli. Spolade av dom båda med svalt vatten och lät dom vila istället.

Imorgon ska jag nog åka och bada med Bobby igen om det är lika varmt. Han är så ledsen över att Jonas är borta så han har inte ätit något, förutom lite gräs, på två dagar. Istället går han runt och fiser extremt äckligt! Men imorgon kommer ju Jonas hem så då blir det nog fart på aptiten.

Pratade med min käre syster nyss. Hon är ute och på båten i Luleå igen. Jag vill också gå på båten. Eller nånstans typ var som hellst skulle jag vara nöjd med.

Har iaf lyckats bli av med två av mina gamla komvuxböcker. Yey.



Say goodnight

Funderar på om jag ska gå och lägga mig eller kolla klart på skittv jag fastnade framför...hmm...

Tog en kvällspromenad till stallet med B. Han var lite trött på väg hem och nu ligger han och sover och väntar på husse. Men snart är det torsdag natt då kommer han hem igen!

I've got sunshine in a bag

Första dagen ensam i stallet. Det gick bra. Åkte dit i morse och red båda. Kajsa var lite stel i vänster sida, kan vara för att jag inte ridit henne ordentligt på ett par dagar. Sen fick hon en härligt sval dusch. Det är ju rätt så varmt om dagarna nu för tiden.
Och så lille Honey var superduktig idag! Skritt och trav gick finfint, lugnt och kontrollerat. Tror det kan vara en god ide att träna henne varannan dag och ha kul varannan dag så det inte blir för mycket och att hon inte blir less på att träna.

Efter stallet for jag och Bobby och badade. Var på ett ställe där vi var och fiskade i vintras. Jätte varmt i vattnet och Bobbsan fick simma lite. Han är så söt för han grymtar som en liten gris vid varje simtag.

Sedan bar det av hem och jag la mig och sov en stund på balkongen. Sjukt skönt!
Har precis ätit lite och om nån timme blir det tillbaks till stallet igen (tredje gången idag) och ge dom små liven kvällsmat.

Och just det, Kajsa har ju namnsdag idag! Grattis älskade ponnie


Good girls

Nu är det bara en vecka kvar tills jag får svar om hur min framtid kommer bli. Spännande värre.
Även att mamma och pappa kommer på söndag som sagt så förhoppningsvis får vi fira nästa måndag!
Jonas föräldrar ska också komma upp och vi ska ha the big parents meeting! Första gången dom ska träffas. Men det går nog säkert bra det.

Idag har jag inte gjort så mycket. Började dagen med att klippa Bobbys klor och håret mellan trampdynorna. Har köpt en finfin sax enbart för det. Sen sov jag på balkongen en sväng, vilket syns rätt snyggt på mitt numera (ännu mer) röda skinn.

Sen så blev det stallet. Buster flyttade till granvik idag så nu är jag ensam i lilla stallet. Lite trist att vara helt själv, men men. Förhoppningsvis är det ju bara ett par veckor kvar här. Inge fel att ha "eget" stall, men det hade ju vart enklare om det låg på gården istället för 3 km bort.

Blev barbacka ritter med båda hästarna. En var lugn, stabil och som en vandrande fotölj, och den andra liten, hustakslik och sprättig. Gissa vem som var vad...
Men det gick bra ändå. Honey har även blivit vaccinerad idag. Hon drog en Kajsa och blinkade knappt. Duktiga tjejer jag har!


RSS 2.0