I get around

snart är det dags för avfärd. äntligen

tror även jag lyckats packa allt jag ska ha med både till jonas och till utlandet.
ska bara diska så är jag redo
1218 imån är jag framme. längar ihjäl mig efter lite särlek

going went gone

min bil ger mig hjärnblödnig. den ville verkligen inte starta idag. inte leva öht.
det var tråkigt
skulle på middag hos linda och lamia, men det tyckte inte haxen. fick åka buss istället, men det gick ju det också.
var väldigt trevligt och god mat. lax och potatismos mums. med b&j till efterätt. vad mer kan man önska sig. även en hel del smarta tips om resan bjöd linda på. ska bli väldigt skönt att fara. jag fryser som ett nyfött rådjurskid här i vinterkylan. kanske dags att ta fram min rediga vinterjacka.
även att jag blev bästa kompis med deras livsfarliga hund axie. han var rågullig och semila sig i min famn och ville bli kliad. så nu är hela min tröja full med hår och om man jämnför så kanske inte bobby släpper så mycket egentligen.

även råstressigt på jobbet. fullt att göra hela dagen! 14 styckna tror jag jag hann med totalt. inte ens en kaffepaus fick jag. får väl dricka mer för att kompensera imån höhö
imån är de iaf halvdag. slutar 13 och tänkte att jag ska fara och hälsa på anna, sen ner på stan och växla penkis. även mina glasögon ska hämtas. ena glaset höll på att trilla ut så jag for och lämnade in dom och tydligen måste det beställas nya bågar för det går inte fixa med dom gamla. men undertiden får jag använda dom. mina extra jag har ger mig skavsår på näsan. typ.

så måste jag även packa. packa varma kläder till falkis, och packa kalla kläder till abu dhabi! +så mycket mer det bara ryms, vilket antagligen inte blir så mycket. men det får jag göra imån så jag har nått att roa mig med tills tåget går!
vill vara hos min varma älskling nu!

medina

så jobb imån. nästan hela veckan jobb faktiskt. redigt bra! min senaste lön var ju inte sådär väldigt översvallande så det känns väldigt bra att få göra nått.

gjorde även högskoleprovstest igårkväll. det gick mindre bra haha, fast med tanke på att det var 5 år sen jag gick skola och 8 år sen jag gick skola och ansträngde mig, så var det väl ok. lär väl gå bättre med lite träning



just nu: nöjd

friday I'm in love

åh vad jag längtar till fredag!! ska bli mummans mums att få åka till min söta kille igen!

working class heroine

orkade aldrig fara ner på stan. kännde mig så slö. var och promenderade med fia och marie på bölesholmarna på morgonen. det var ju väldigt fint där ute. fast jag kan tänka mig att det är ännu finare på sommaren när det finns löv på träden.
fick även starthjälp av fia så golfen är numera vid liv igen. ett tag till.
for och pumpade däcken och passade på att fara och kasta massa skräp på gimonäs. hade bilen full! känns redigt bra att börja tömma skit
tog även en sväng till stallet och hälsade på hästarna. en ny hade kommit också.
saknar min ponnie massor!

så har jag sökt lite jobb, ringt umeåenergi och sånt. har ingen lust att vänta längre!

funderar på att testa lite gamla högskoleprov och sånt, bara för att testa.
funderar också på att gå till ok och köpa lite choklad. är extremt sugen. och dessutom har jag inte ätit godis på väldigt väldigt länge..
får väl se om jag orkar gå dit. är ju rätt långt. eller inte

borde egentligen fara och handla lite mat. min kyl är typ tom. men det känns ju också onödigt eftersom att jag ändå åker på fredag.

happyland

så har jag alltså städat som aldrig förr. gått igenom mitt tryck-in-allt-jag-inte-vill-se-men-måste-ha-nära- skåp i köket. blev endel skit att kasta därifrån också.
hittade även en pärm full med gamla bilder när vi hade fotokurs i typ 6an. rätt så roande.
totalt blev det 1 sopsäck och 3 påsar fulla med skit som nu ligger ute i bilen i väntan på att kastas. ska ju ut och promenera med marie imån så kanske hon kan bju på lite starthjälp

städade även upp i min datahörna och rensade den gamla datorn på sånt som inte andra behöver se. har ju flyttat över allt jag ville ha iaf så det var bara tömma skitet. papi sa att jag skulle ta med den hem till jul så den får väl fortsätta leva ett tag till. annars hade jag kastat den på tippen
blev en påse full med gamla sladdar, laddare, bärbara telefoner och annat som måste sorteras när det slängs.
känns väldigt bra att bli av med mycket. men jag är rätt trög ändå. när jag öppnar en låda jag inte kollat i sen jag flyttade  in, dvs snart 2 år, så är min första tanke "åh, dethär MÅSTE jag ju spara. kan ju inte leva utan min lgmobilladdare, eller min handlingsplan från arbetsförmedlingen från -87"
brukar oftast ta mitt förnuft till fånga och inse att om jag inte behövt det på två år så behöver jag inte det idag heller
får även stoppa migsjälv från att börja packa ner mina tillhörigheter i lådor, bära ut dom på gården och sätta mig och vänta på jonas som ska hämta ner mig till vårt blivande gemensamma hem.
inte packa än linnea, inte packa än linnea, inte packa än linnea. nytt mantra att hålla sig efter

tog en städpaus där vid 16 nångång och for ut och sprang i regnet. var rätt skönt. sen dammsögs det hejvilt och skurades. ja det heter skura, inte torka golvet, golvet är ju redan torrt men smutsigt och man blöter ner det när man skurar. alltså är det helt fel att säga torka golvet, så alla ni som gör det sluta!

imån ska jag ringa massa viktiga samtal. typ till bredbandsbolaget, umeå energi och statens olja. bör även dra ner på stan en liten liten sväng. tur att jag är ledig ännu en dag då.

nu fortsatt chill på soffan



soon to start

så. en timme extra idag alltså.

ska snart ta och fortsätta mitt städande från igår. dammsuga och såntdär annat trevligt. eller inte. är extremt sugen på att börja packa men det känns lite lite tidigt än.. eller?
jo kanske lite. men snart! enligt planen ska allt vara packat och klart innan jag åker hem på jul så två månader alltså!


hungry

pjugh. har haft en väldigt hurtig dag.
var ute och gick med fia och marie på dan och drack lite kaffe och snackade skit.
kom hem och bytte däck på bilen. sen tog jag itu med mitt kära hem. har rensat ut lite onödiga grejer som legat och skräpat. eller ja, mestadels stallkläder. kom på att jag inte behöver ha hur mycket som hellst så jag kastade hejvilt.
gick sen lös på skåpen ovanför garderoberna. totalt blev det över en sopsäck med skit som ska ut!
+ att jag håller på att tvätta och nån av mina jävla grannar snor mitt tvättmedel!!!
grymt irriterande. köpt eget din snåle fan! ska sätta upp en arg lapp. grr

dammsugning och skurning får allt bli imån!

nu är det dock dags för lite föda. jag är hungrig


även att såhär ser koftan ut som jag fick som min mommo gjort
 


suprise

fredag.

första hela jobbdagen på 3 veckor. var extremdrygt att kliva upp i morse kan jag meddela. och vid 11 tiden tyckte jag att dagen borde snart ta slut. ujuj man är ju lite förslappad kanske

blev ingen promenad med marie ikväll, imån istället. for ut och sprang istället. och det snöade. så jag sprang alltså i snöfall. får väl se hur länge det tar innan det blir riktig vinter här. imån ska jag nog byta däck på bilen tror jag. inte nu för att jag använder den eller så, men bara så det är klart när det är dags


min pojkvän är lätt världens bästa med dom absolut bästa överaskningarna!

wrooooom

imån är alltså första dagen jag måste ställa klockan för att hinna till jobbet. det får jag se till att komma ihåg så jag kommer mig dit på morgonen.

var en sväng på stan  idag. köpte lite livsviktiga saker typ cykelllampa och ost
även ett par sånahär 
har länge tyckt att såna är extremt fula så tillslut kände jag mig tvungen att köpa ett par


har bestämt att tiden fram till jul ska gå råfort.
nu är det ju fredag imån, och nästa vecka jobbar jag förhoppningsvis mycket. sen åker jag ner till min älskling  igen, och under helgen blir det november!!  på tisdagen åker jag och lamia till dubai. ska bli grymt skönt! efter det blir de lite mindre än en vecka hos jonas och där ska jag gå till syon och anmäla mig på komvux och sånt.
sen är det tillbaks till umeå, jobba två veckor och slut på november!
sen är det bara en fjuttigruttig liten månad kvar och december börjar med en veckas ledighet och jobba dom tre sista veckorna innan jul. sen är det slut. slut på jobb, och slut på väntan!

done and done

så var det alltså gjort. jag sa upp mig idag! känns hur bra som hellst. helt sjukt skönt faktiskt! var lite nervös över hur min stackars chef skulle reagera men hon tog det bra. verkligen världens bästa chef!
men nu är jag ett steg närmare flytten och min älskling.

jag jobbar min sista dag den 23e december, tar ut semesterdagar på mellandagarna så jag kan stanna hemma lite längre, och när mitt kontrakt går ut den 31a så blir det inte förlängt = jag slipper karensdagarna!
kan inte säga nått annat än sweet

är ledig imån och då ska jag faktiskt söka lite jobb. måste ju som sagt ha nått att redovisa för ams när jag ska dit på återbesök i december.

var ute och promenerade med fia och marie ikväll. riktigt trevligt och skönt väder.




åh vad allt känns bra idag

true colors

jag bestämde mig för vilodag idag. jag och den ensamma stackars plusgraden tog ett gemensamt beslut om att jag fick stanna i sängen en stund till istället för att fara ut och springa.

jonas är och väljer tapeter till sovrummet men borosan är ju inte så hemskt kul i längden. jag som ville ha nått brunt.. jaja vitt blir väl också bra.

ska kanske göra lite lunch snart. börjar ju min hårda arbetsdag snart.

that's all?

blä!! all pepp jag samlat ihop under flera dagar bara kom ut som ett "jaha"
så grymt irriterande. nå får göra ett nytt försök imån. eller kanske på fredag.

fashion

så första arbetsdagen på tusen år idag.
börjar först vid 14 nångång så jag fick lite sovmorgon.

har precis kommit hem efter min morgon jogg och det var sjukt bra väder. dock inte lika trevligt som igår när det duggregnade. då kände jag mig så pigg och tjock så jag sprang lite extra, men idag var det lite drygare. nöjde mig med den vanliga rundan. druckit en kopp the till frukost, men lugn mor. ska snart äta lunch.


10 dagar kvar

mirror mirror on the wall, who's the cutest of them all?

en liten bildbomb på min sötaste lilla gris

            

turn it up

så har jag mailat arbetsförmedlingen och ringt falkenberg och bokat tid. vad duktig jag är.
kanske ska söka lite jobb också när jag ändå är i gång. men först äta lite lunch


önskar att min hyresvärd kunde dra igång värmen i huset snart

hello old friend

så var man hemma igen efter tusen år.
har iof vart riktigt skönt att vara så pass länge hos jonas och sen ett par dagar hemma i pajala också. och träffa marcus som också var där

var i övertorneå igår hela dagen. i mommos hus. tog lite grejer som jag ville ha, bla en jättefin blå kofta som hon stickat

fick bilsjuts till luleå av pappas kusin rolf som vart uppe. skönt att inte behöva åka buss precis hela dagen iaf. så hann jag även träffa linda en sväng. var kul att ses, men kunde ju vart ett trevligare samtalsämne. tänk vad folk kan bete sig...

möttes av ett berg post på hallmattan bla ett från akassan som vill ha mitt arbetsgivarintyg. helt ok om det inte vore så att det blivit inskickat 2 ggr redan. vad är problemet?

jobbar ju inte imån men har ändå endel att göra. är det inte för kallt ska jag försöka städa bilen lite. maila ams och ringa akassan. och även komvuxansvarige i falkenberg

nu ska jag bara chilla. först duscha kanske, min busshinna är tjock

go to bed

så börjar det ordna upp sig lite. tror jag.
var och snackade med syon här ibyn tidigare idag och fick svar på rätt många funderingar jag hade. ska bara boka tid med komvux människan i falkenberg när jag åker dit i november så jag får reda på det sista
även en eventuell backup plan är på väg

tog en promenad till stallet här. var rålänge sen jag var där sist, men det hade väl ändå inte hänt så mycket. 3 nya hästar fanns det som jag inte sett förr, men i övrigt var det som det brukar

snart ska vi äta grillmat och pappas kusin rolf är här.

ledig på måndag och då ska jag ta itu med mina papper som ska skickas in till ams och lite sånt.
även lite planer på att städa insidan på bilen eftersom jag inte kommer frakta runt hästhår, spån och hö längre




vaknade mitt i natten och var övertygad om att jonas också var här. det var ju lite drygt när jag kom på att han inte alls var det...

coffe and pie

har suttit och bråkat med studera.nu i tusen år känns det som. jag ger upp för idag.
ska träffa syon imån och förhoppningsvis få lite hjälp. men drygt 18 borde väl inte vara omöjligt att komma upp i?
ska klippa lillebror, mami och papi snart. och sen baka blåbärspaj. mmm

snow

så var man hemma i pajala igen. första gången sen i somras. har kommit massa snö och är glashalt ute (enligt ryktet) själv har jag nyss stigt upp och ätit frulle. funderar på att eventuellt jobba lite på mitt personliga brev så det inte blir så stressigt på måndag. fast iof så har jag ju en gammal version hemma. men ja, det kanske kan vara på sin plats med nått nytt.

sov i källaren i vattensängen inatt. det var lite småkallt fast jag hade 4 täcken på mig. drömde att mami och papi köpt en gård och 5 hästar och jag och johanna fick välja vilka av dom vi ville ha.


outlast

har vart ute och sprungit med bobby över en timme. har var superduktig och skötte sig hur bra som hellst. är kul när det går åt rätt håll
ska även tvätta idag. måste ju packa ikväll också. och kolla tåg till gbg
ska bli kul att åka hem till pajala men trist som vanligt att åka från killen.
även diskat lite och ska snart börja göra lunch


give me something

fick tag i min handläggare som var väldigt trevlig så nu slipper jag känna panik
däremot så MÅSTE jag faktiskt söka lite jobb så jag har nått att visa upp när jag ska dit på återbesök i början på december... hmm, vad ska man då hitta att söka?

dan har jag spenderat med att städa som sagt, försökte fixa grejen åt papi men det gick sig inte
och for ner till stranden och lekte med hunden lite. kul med lite variation på våra promenader än samma ställen hela tiden

yummy

ny vecka, nya möjligheter.

har börjat dagen med att sova rätt länge. bobby är nog fortfarande lite trött efter hans 6 timmars jakt i lördags. men han haltar inte nå mer iaf och det är ju bra

har även ringt arbetsförmedlingen och lämnat meddelande åt min handläggare att hon (ja det var tydligen en hon..?) ska ringa mig så fort som möjligt. han den otrevlige jag pratade med i fredags som i princip skällde ut mig och sa att jag var en dålig arbetssökande som snyltade på systemet tyckte att jag skulle gå och skriva in mig här på ams. men det känns ju lite onödigt eftersom jag faktiskt inte bor här. nå får väl se vad hon säger när hon ringer då. kvinnor brukar ju vara lite lättare att ha och göra med.

undertiden ska jag nog städa lite här. jag och jonas har gemensamt samlat ihop ett gigantiskt klädberg i sovrummet som jag tänkte fixa till lite
och när han kommer hem på lunch låna hans bil så jag kan fara och fixa den där lampgrejen till papi. undra om man ska ringa dit först eller...

och pajen min älskling bakade igår var extremgod

pond

så var helgen slut. det som hänt i korta drag är:

vart ute i skogen och plockat svamp och väntat på jaktgalen hund som vägrade komma i drygt 2 timmar
fiskat utan att få fisk
klippt kalle och oscar
kollat fotboll med jonas bror och far
lagat väldigt väldigt god mat
ätit väldigt god mat
badat badkar
kollat film
extremmyst

och snart är björnbärspajen som jonas lagat klar och jag ska gå med hunden innan det så det är väl en god ide att röra på fläsket


poop

varför måste arbetsförmedlingen vara så jävla dumma?


sunshine

ja men just det. dubai är bokad. sol och chill. yeah!

unleash me

alltså!
man tycker ju att folk som är 40+ borde vara läskunniga. eller iaf kunna tänka lite
här är alltså jag och bobby ute och springer fredligt och lugnt på elljusspåret där det står på skylten att hundar ENLIGT LAG(!!!!) ska vara kopplade på motionsspåret. och laglydig som jag är har jag hunden i koppel. så vi följer alltså lagen som man ska göra. efter typ halva spåret möter vi en björn. nej en gigantisk lös schäfer som kommer lufsande mot oss och 20 m bakom kommer ägaren och försöker kalla in hunden, som till råga på allt heter bamse. bamse skiter totalt i sin ägare för bobby är ju mycket mer spännande. så står jag där i mitten och försöker hålla isär hundarna, medans bamses ägare ropar "han är inte farlig, han gör aldrig något" SO?? det skiter jag i! det spelar ingen roll om han "aldrig" gör nått eftersom att människan ifråga har noll koll på sin hund. och tänk om nu bobby var ett aggresivt litet monster som hatar andra hundar och hade ställt till med jätte slaggis.
och det nästan roligaste med hela historien var att när jag frågade om han var medveten om att det faktiskt var koppeltvång på spåret, fick jag svaret "jo, men jag råkade missa det"
um... what? om du visste det, hur kan du då missa det? det går ju inte ihop. hade du sagt att du visste det, men sket i det hade det ju vart med sant. jävligt störande var det iaf!

var på ikea igår med jonas mor. köpte en hylla till toaletten så jag ska få plats med alla mina pryttlar jag har.
ska även ta och skruva ihop den kanske nu kanske


what about you?

så var det då onsdag. en vecka kvar innan jag åker hem till pajko och mami och papi ett par dagar. enligt ryktet är det snö där nu. vilken tur att jag inte tog med mig mina vinterkläder. nu kan jag ju frysa istället.. nå det lär ju finnas kubik med extra paltor att klä sig i

vaknade vid 9 och for ut och sprang med hunden. lika att ha det gjort direkt. har planer på att fara och kamma honom lite senare. han är extremt tovig på sina ställen stackaren.

var som sagt på bio igår. världens minsta bio kan tilläggas. mindre än den i pajala. flickan som lekte med elden sågs, och jag tyckte den var helt ok. jonas däremot var inte så värst impad av diverse detaljer i filmen, som iof var rätt orealistiska. men det är ju ändå bara på film. även paulo roberetos insats var mycket skrattretande.

måste boka hemresa idag kanske. och även att jag och jonas mor ska åka till ikea imån eller på fredag. det ska bli roligt.

nu ska jag fortsätta kolla australias top model, som för övrigt känns extremt mycket blekare än tyra banks version, och vänta på att jonas kommer hem på lunch

running man

blök. jag borde egentligen skriva cv och skicka in det till arbetsförmedlingen. men jag orkar inte. har ju ändå 4 hela dagar till på mig.

har iaf vart lite hurtig idag och vart ute och sprungit med hunden i hela 50 min.
och ikväll blir det eventuellt bio. eller klippa kalle. får väl se om det är rätt film som går.


crash

igår var en hemsk dag.
allt gick paj!
jonas började med att ha sönder bobbys matskål så den gick i tusen bitar. sen diskade jag sönder ett glas, och dagen avslutades med att jag hade sönder hans bildörr.
det blåste storm och vi skulle ner och kolla på vågorna. skulle kliva ur bilen och öppnade dörren som flög upp och kvar satt jag med den där plastgrejen i handen. och det var ju inte bara det som gick sönder för när den blåste upp så vek den sig på nått konstigt sätt så det gick inte att stänga eller öppna den ordentligt. mindre kul att stå i storm och försöka få till en dörr. har iaf lämnat den på lagning nu och får hoppas att det inte är nått dyrt eller jobbigt som gick paj.

singing in the rain

så var jag äntligen framme hos jonas igen.
tågresan gick bra. kupen jag fick plats i var full så det vart lite trångt innan vi bäddade. och det var inga problem alls förutom att en tant snarkade som ett jävla tröskverk och höll resten av kupen vaken. en stund iaf. och i kupen brevid var det massa lumparkillar som var på väg hem till örebro som gillade att sjunga i grupp. det lät inte bra alls kan jag meddela.
var lite stel när jag vaknade, och dessutom alldeles för tidigt. hade hoppats att jag skulle kunna sova till typ 10 iaf eftersom vi skulle vara framme 1056 but no. vid halv 8 vaknade jag och kunde inte somna om. men jag hade ju datorn med mig så jag kollade lite family guy.
sen kom vi äntligen fram tillslut och min älskling mötte mig på perrongen. sen gick vi på stan, kalle och josefin var också med. strålande väder här på västkusten, verkligen. ösregn hela jävla dan!
men jag köpte mig ett par nya snowboardskor på halva priset även. känns väldigt bra. mina gamla var ju extremruttna och från -87 så det var ju verkligen dags. behöver bara ett par nya bindningar också så är jag good to go i backen. längtar till vintern hemma!

ja nu ska jag fortsätta chilla med killen.

to slow

så var det snart dags att åka. äntligen fredag kan man lugnt påstå!
ska bara städa, duscha och packa så är jag good to go. blev inte att fara och jogga idag. har gått runt och snorat på jobbet hela dagen så det känns smart att ta det lugnt. men jag tar med springkläderna så jag kan ge mig ut på färder med hunden när jag kommer ner.

blök blök tiden går så sakta

so far so good

vaknade imorse och var övertygad om att det var torsdag.
och det var det! woho. imån är det freeeeedag

var ju som sagt ute på allstar och käkade igår. ett helt gäng. 12 pers var vi. jag, fia, stellan, filip, björn och hans flickvän, jocke, anders, andreas, linus, ive och jönsson. var riktigt trevligt bortsett från den första servitrisen vi hade som gav mig tinnitus och skulle propsa på oss hennes favoriter från menyn och eftersom att hon "hade extremt bra smaklökar" så visste hon vad som var gott. folk hade sagt åt henne att hon hade bra smaklökar bla bla bla. sen var hon tyvärr tvungen att gå. toooooo baaaaad

var rätt mycket på jobbet idag. skönt att ha nått att göra som fick dagen att gå. var dock mindre kul att jag fick lov att jobba över eftersom att den kom massa folk på slutet av dagen när jag var ensam. men det gick ju bra ändå. sen for jag till fia för en helkväll med greys och lyxfällan. började med dubbelavsnitt greys som var väldigt sorliga. vägrar gå med på att han dog!
och sen ännu en idiot i lyxfällan som inte förstår hur man ska bete sig med pengar. men hon var iaf glad åt all hjälp hon fick, inte som dom förra veckan. blir arg bara jag tänker på dom!! vuxna människor som beter sig som småglin!!!

sen när jag kom hem tog jag på mig fixarvantarna och bytte tändstift i bilen. helt själv. fast den var stendöd redan tidigare eftersom jag inte kört den sen i söndags. så borde ju inte en bil bete sig egentligen. nå nu är det frächa stift i den iaf, får ta tag i resten när jag kommer hem

imån är det äntligen fredag som sagt. ska jobba, jogga, packa och vänta på mitt tåg! fick sms checka in ikväll redan. ett steg närmare. yeah!
sen blir det nattåg till min älskling och heldag i göteborg. och ännu bättre massa dagar i vilda falkenberg där det är kravaller och folk som skjuts ihjäl.

men nu ska jag nog gå och sussa. blev förkyld hejvilt på lunchen bara. borde leta upp min nässpray


gnight

RSS 2.0