Honeypie

Så har vi då varit första gången hos Per och tränat. Känns så himla kul att äntligen ha en bra tränare inom rimligt avstånd och inte 100 mil bort. Yey!

Fick med mig Jonna också som sällskap så resan blev lite trevligare. Dessutom hade hon med sig sin kamera och fick massa bilder och ett par korta filmer. Dock tar det trehundratusen år att ladda upp filmerna med min ruttna dator men sakta men säkert...

Kan ju iaf bildbomba lite så får filmerna komma en annan dag.



Cut it all

Idag klippte jag Kajsa. Efter att ha pratat med Katarina om vad hon trodde var smartast, att klippa eller inte, så blev det en halvklippning. En klippt häst måste ju vara trevligare än en oklippt extremsvettig sak.

I övrigt har jag inte gjort så mycket. Flätat Honeys man, packat bilen för imorgon och varit och handlat. Har även läst ett kapitel i evolutionsbiologiboken. Bara två kap kvar att läsa till på torsdag.
Och på onsdag ska vi ju till Borås Djurpark med skolan, och torsdag är det clinic med Andrew McClean. Ska bli väldigt kul!



Såg att jag missat lite vid benet. Får ta tag  i det imorgon. Nu ska hästarna hämtas in för kvällen

To die alone

Jag glömde ju! När jag skulle kolla vattnet i hagen möttes jag av en förfärande syn. I ena tunnan fann jag en död mus. Stackarn måste simmat för livet alldeles förgäves. Ska försöka flytta tunnorna lite så inget stackars djur kan hoppa i dom igen







Bloodbath

Good news och bad news..

Var och tränade med Honey idag. Tyvärr var ridhuset bokat hela helgen som smarta jag inte kollat upp. Var någon islandshästträning där. Men dom var bara i ridhuset så banan var ledig och det var strålande sol!
Tyvärr har Honey fått nå fix om att hon inte kan åka transport. Så fort jag lastat på henne och stängt bak börjar hon leva rövare hejvilt. Det bankas, sparkas och hoppas. Idag hade jag hö åt henne och trodde hon skulle bli lugnare av det, men tji fick jag. Hon hade slitit sönder IKEApåsen jag hängt upp åt henne och på nått sätt hade hon lyckats söndra den lilla grep/sopupphängningsannordningen som satt på sadelkammardörren. Tror hon försökt äta upp den precis när vi åkt  i ett gupp för hon hade ett litet sår på undersidan av läppen också. Min lille klant



Lite hade hon skrapat upp sig på mulen också..
Däremot gick ridningen SUPER. Hon var så fin och följsam och galoppen börjar funka jättebra.
Om hon bara kunde vara lugn i transporten så skulle livet bli lite lättare...
Har iaf inte märkt av några fler älglöss på någon av hästarna så tydligen så hjälpte Switch, WOHO!

Nu håller jag på att tvätta mina skabbiga stallkläder och har även passat på att dammsuga och skura lite här hemma.

Var jättefint väder idag, perfekt gå på långpromenad med bobbsan-väder
Well jag får nöja mig med att kolla på lite bilder på honom istället. Men på torsdag kommer mina killar!



Funderar även på att klippa Kajsa lite halvt. På halsen och bogen. Hon har redan fått sån abnorm päls och blir svettig rätt fort. Tänkte att det kan nog vara lika att klippa henne så vi kan träna ordentligt utan att hon dör av överhettning och är en stor svettblobb på SM. Får bli imorgon kanske



Så såg hon ut igår. Syns inte så tydligt men hela pälsen står RAKT UT. Plus all skit hon legat i. Hon är för söt

And so it begins

Så var denna lediga dag snart slut.
Blev att åka till ridhuset med båda ändå, fast jag velade lite fram och tillbaks hur jag skulle göra med Kajsa
Har köpt kort där nu så nu är det bara rida! Inte länge kvar till SM, huga.

Åkte först med Honey. Hon stressade upp sig rätt så rejält under resan och var bra svettig när vi kom fram. Hade inget hö i transporten eftersom det är så kort resa, men det får nog bli att hänga in ett hönät åt henne i fortsättningen.
Ridningen gick jättebra! Första gången sen vi flyttat som vi tränat ordentligt och hon var förvånansvärt duktig. Hennes galopp är väldigt trevlig och det är så kul att se att hon verkligen försöker sitt bästa. Märkte knappt av någon irritation av älglöss heller så förhoppningsvis slipper vi dom små sattygen nu!

Sen på kvällen blev det en tur med Kajsa också. Jonna (som jag skrev om igår) var också där med sin unghäst, och så var det en till tjej som hade en quarter. Alltid kul att "rida i grupp"
Kajsa var lika duktig som alltid, men hennes päls har redan blivit rätt så lång = snabbt trött häst
Får fundera lite på om jag ska spårklippa henne lite, kanske kan vara en god ide.

Nå nu ska jag fortsätta kolla på den dåliga filmen på tv, sen blir det bädden.
Imorgon är det en tur till Hornborgarsjön som gäller

Here you got some



Låt oss börja rundturen i hallen. Detta foto är alltså taget när jag står  i hallen. Vyn är över köket och delar av vardagsrummet. Det blåa som anas till vänster i bild är toalettdörren



Bakom den ser det ut såhär. Litet och trångt, men det är första gången på väldigt många år jag bor så jag kan se migsjälv i spegeln på toa, alltså inte bara toppen av mitt huvud utan hela nyllet.



Resten av köket ser ut på detta vis. Har en ugn, spis och micro (och en väldans massa disk)



Detta är alltså mitt vardagsrum som jag spenderar mest tid i. Gärna semiliggandes på soffan (som är lite obekväm) kollandes på tv



Andra sidan av vardagsrummet ser ut såhär. Man kan även se min kyl och frys i rejäl storlek. Gilla.
Stegen används som handukstork



Klättrar man upp i stegen möts man av denna syn. Jag sover till höger och har verkligen inte bäddat för detta tillfälle (eller någonsin annars heller)


Så nu har ni fått se lite bilder av mitt hem. Men det bästa är ju ändå att uppleva det live så kom gärna och hälsa på


Read my mind

Sitter i biblioteket och pluggar lite. Har egentligen slutat 12 men eftersom jag faktiskt tänkte anstränga mig och gå på pubmötet vid 16 så var det ju lika att stanna kvar. Och som en liten bonus har jag gjort massa skoljobb som annars blivit liggande lite längre. Imorgon är vi dock helt lediga och jag har storslagna planer på att åka och träna båda hästarna (och kanske plugga lite mer på kvällen)
I lördags(?) träffade jag tjejen som hade varit intresserad av att bo där jag bor och hade lite saker i en av Görans ladugårdar/förråd. Hon går EoD trean och rider också western, så vi ska försöka rida ihop ibland. Alltid roligare att rida i grupp. Hon ska även följa med till Per på måndag.

Nu ska jag försöka göra ett sista läsryck innan mötet.


Kill them all

Vart ute på promenad med båda hästarna idag. Först en sväng med Hansan på runt 40 min. Hon var väldigt duktig och höll sig bra bakom, både i skritt och trav. Sen med Kajsa som höll sig lite väl mycket bakom, fick dra henne mer eller mindre bitvis.. Men båda fick röra på sig lite iaf.
Har även vart och köpt Switch och förhoppningsvis hjälper det mot dom där förbannade äckliga älglössen



Annars får det helt enkelt bli så att jag klipper dom, men det vore ju lite tråkigt..

Imorgon slutar jag redan kl 12 men tänkte stanna på skolan och plugga lite fram tills det är pubmöte på eftermiddagen. Har lite PBL att göra och så måste jag läsa ett par kapitel i Evolutionsbiologiboken

Saknar mina killar...

Creep

Dags för en liten uppdatering kanske

Var ju som sagt på Nordens Ark utanför Lysekil förra veckan. Var jätteintressant att få veta mer om deras arbeten att rädda utrotningshotade arter och se parken. Vi gjorde massa saker hela tiden och åt sjuka mängder mat och fika. Nu kommer jag ju givetvis inte på något specifikt vi gjort eller lärt oss, men mycket var det iaf..

Har suttit nu ikväll med mitt PBL arbete och kollat upp kycklingstatusen i Sverige. Svensk Fågel slaktade runt
78 000 000 kycklingar förra året. Alltsåå 78 MILJONER! Det är helt sjuka mängder, men ändå är 50% av all kyckling i butik importerad och 80%(!!) i den offentliga sektorn och på resturang! Helt galet.

Idag har jag bokat första träningstiden hos Per Larsson nästa måndag ska jag och hansan dit. Ska bara försöka bli av med alla hennes förbannade älglöss som stör henne vid ridningen. Tips någon?
Det är ju en av fördelarna med att bo i norrland, man har inte såna vidriga saker



Har även börjat ha hästarna inne på nätterna nu. Tycker att det var på tiden.



Hey there

Tillbaks efter en vecka på Nordens Ark. Det var väldigt trevligt, fast det var storm dom första dagarna. Fick iaf lära mig massor, snudd på korvstoppning, se amurtigrar, järvar, snöleoparder, pilgrimsfalkar och uttrar med fera andra djur.

Kom hem runt 16 och har myst med hästarna hela kvällen. Honey fick sig ett ridpass och Kajsa fick vila och kärlek. Hittade älglöss på Honey och blir mer och mer övertygad om att det är dom som gjort att hon vart så hoppig. Hittade ju såna på Kajsa också men hon bryr sig inte nämnvärt. Något olika hästar jag har ♥

Är sjukt trött och det ska bli väldigt skönt att sova i "egen" säng inatt. Fick en sån tempurbäddmadrass av Annika som Jonas hade med till Åmål och jag tog med den hit. Sjukt stor förbättring på sängstatusen!




Är det en przewalskihäst eller fjord?



Åt middag i varhägnet och dom sprang runt alldeles brevid och lekte. Väldigt fränt!



Amurleopard



Amurtigrar

It's always raining in my head

Idag var jag och Kajsa till ett ridhus och tränade. Första gången ordentlig träning på två veckor, det var jobbigt kan jag lova. Ridhuset ligger strax under en mil härifrån och det var stort och fint. Bra underlag också. Tänkte att jag ska köpa kort där när vi kommer från Nordens Ark och åka regelbundet. Det bästa var att ett ridhuskort "följer med människan" så jag behöver inte köpa varsitt till hästarna utan det räcker med ett till mig. Yey 1

Idag har det regnat nästan hela dagen. Hade lite funderingar på om man skulle åkt till kårpuben ikväll, men eftersom vädret är sådär spännande att cykla i så sket jag i det.

Hansan har varit lite konstig på sista tiden. Helt normal och som vanligt i all hantering och skötsel, det är i ridningen. När man kommit igång och blivit varm och ska trava/galoppera så börjar hon sparka med bakbenen. Vet inte riktigt vad det beror på, men om jag rider ut och lallar i skogen gör hon inget. Tror och HOPPAS att det kan ha att göra med att hon börjat sätta vinterpäls nu, eller eventuellt med sadelgjorden. Nå ska prova byta gjord på henne imorgon och se hur hon reagerar. Igår började hon hålla på lite, men slutade efter ett tag när jag ignorerade henne så det kan ju vara någon form av unghästtrots också...Skumt. Ska testa imorgon som sagt, sen får hon kanske vila nån vecka till och se om det blir bättre, får även ringa och rådgöra med vet och höra. Har ju aldrig varit med om en pälskänslig häst förut, Kajsa är ju inte den som bryr sig i onödan om man säger så...
Dock gick lastningen super idag, hon vandrade lugnt och sansat ut genom framrampen. Yey 2!

På fredag slutar jag 12 och åker till Åmål direkt. Ska bli så kul och skönt att få se mina killar igen. YEY 3






Bobbylove

Stupid girl

Lyckades med konststycket att försova mig idag. Började 10 och hade ställt klockan på 08 så jag skulle kunna snooza ett bra tag och käka frulle och allt i lugn och ro. Visst började jag med att snooza på, men någonstans misslyckades jag med att se skillnad på den stora gröna SNOOZE och den stora röda STOPP knappen.. Vaknade tjugo i tio.. Nå jag hann i tid iaf om än på håret

Ikväll tog jag en tur med Kajsa. Hennes kondis måste upp en bit! Sen blev det mys med henne och Honey.

Imorgon ska jag handla matlådor en gång för alla så jag kan ta med vanlig lunch till skolan! Skulle även behöva en ordentlig kalender och en pärm eller liknande för att hålla reda på alla papper man får. Nå får bli att fixa imorgon.
Beställde böcker igår, drygt 1200 kr för fyra böcker. Helt sanslöst!!

Nu ska jag läsa lite om kaniner så det är gjort

What did we do

Idag tog jag och Hansan en tur efter skogsvägen jag och Kajsa hittade igår. Hon var extremt hetsig på vägen och hade väldiga problem att slappna av, men efter en liten galopp blev det bättre. Var kanske så att hon hade lite spring i bena. Det var iaf första gången vi tog en galopp i skogen hon och jag, men det gick alldeles utmärkt. Fattade även rätt galopp i båda och saktade av utan problem. Hennes galopp är ju även sjukt bekväm, mycket mjukare än traven.

Sen blev det lite mer lastträning. Gick bättre idag, hon nästan springer in i transporten nu så det är verkligen inget problem. Att gå ut gick också mycket lugnare till, så ett par gångers träning till så blir det nog fint.


Har varit sjukt sugen på chips sen igår, men jag är allt för slö för att fara och fixa någora och det är nog lika bra. En macka eller apelsin är nyttigare..

Something pretty

SÅ. Nu när jag textbombat tidigare idag blir det (som utlovat) även en bildbomb..



Hästarna i grannhagen. Ett par ardennrar med tillhörande föl. Fölen är ungefär lika stora/små som Kajsa



Det syns inte riktigt på bilderna, men det är ett par rejält stadiga hästar!





Mitt IDkort under nollningen.





Släpade pappströbalarna från transporten





Ända hit släpades dom. Det var jobbigt kan jag lova.. Även att ströet gör att hela stallet luktar kontor





Stallgången. Hansans box är den längst in till vänster, och Kajsas den direkt till vänster





Hansans box full med pappersströ.





Detta är stallgången direkt till höger från stalldörren. Dörren rakt fram är in till sadelkammaren





Som ser ut såhär..




Och så, mitt hus rakt fram och förådshus till vänster.
Nej skoja bara, det är Görans hus rakt fram om mitt lille till vänster




Och så stallet sett från min altan




Bilder från insidan av mitt gigantiska hus kommer en annan dag.

A lot

Så.. Lördag, helg, paus, vila.

Om jag skrivit något tidigare så får det bli en liten upprepning då..


För att en gång för alla ta hur det gick på tävlingen i Sandviken för två veckor sedan.
Hade anmält mig till trail och horsemanship DMklasserna. Horsemans. gick först. Där kom vi tvåa, och jag var väldigt nöjd med det.
Trailen däremot sket sig rätt rejält. Allt gick bra fram till ryggningen. Man skulle rygga mellan koner, men vi ryggade PÅ en av konerna istället. Det smällde så hårt så det hördes ända ut till framridningen i ridhuset brevid. Konen blev platt... Men hade vi inte gjort den "lille" missen hade vi vunnit klassen. Nu blev vi 8a istället höhö.

I WA gick det bra. Vann pleasuren och trailen och kom tvåa i westernridingen. Första klassen jag inte vann, men jag är nöjd ändå. Vann gjorde Linda så vårt lag kom ändå etta och tvåa i wr
Totalt vann vårt lag och det rätt stort också, vi hade 131p tvåorna (BWR) 90p och treorna (DWR) 83p
Så nu är det bara att peppa för SM i oktober. Verkligen skönt att inte behöva åka ett dygn för att ta sig till tävlingen!

Så var det hela flyttgrejen också. Torsdagen innan det flyttades körde vi till Stockholm och hälsade på syster en sväng. Jonas passade på att hälsa på hans kompis Erik och som tur var bodde inte han så långt från Johanna. Köra bil i sthlm utan gps och utan att veta riktigt vars man ska = ingen hit...
Anledningen till att vi for dit var för att jag hittat en transport i Täby jag skulle köpa. Sjukt skönt med en egen som sagt.

Lördagen gick åt till att packa det som skulle med. Hästarnas grejer tog ju givetvis mest plats, jag hade ju bara med lite kläder åt mig..
Själva flyttandet gick fint. Honey gick på rätt direkt. Fick väl trixa lite med henne i nån minut innan hon insåg att det kanske inte var livsfarligt att gå in. Kom fram runt 21 tiden och gjorde inte mycket mer än att äta och gå och sova.
På söndag for vi och handlade lite mat och en munkorg till Kajsa så hon kan gå ute utan fara för livet. Hagarna här är ju lite grönare än dom i Åmål..
Kollade även upp vars det var jag skulle på måndag så jag inte irrade runt och gick vilse. Det var en smart grej

Dock började måndagen med att jag körde lite fel på väg in till stan, hann få semipanik innan jag hittade rätt.
När vi delats in i vår klass och fått lite info om lärarna och sådär blev vi hämtade till nollningen.
Vi i EoD delades in i lag och blandades med DSS (djursjukskötare) och BYSarna (biologiska yrkeshögskolan, typ hovslagare och klövvårdare)
Jag hamnade i grupp 8 som döptes till lag SKABB.
Vi skulle göra olika uppdrag och tävlade mot dom andra lagen. Dom som vann skulle få ett fint pris på sittningen som var i torsdags.
Under veckans gång har vi fått mer info om vilka kurser vi ska läsa, vad dom innebär och vad vi kommer att få göra under skolgången och ALLT låter sjukt intresant. I trean har vi ett par kurser vi måste välja mellan och alla låter så intresanta så det blir nog ett svårt val.
Det verkar även som att vi har en bra klass, alla är jätte trevliga och djurtokiga.

I onsdagskväll var det kårpub med tema "ursäkta jag har kommit fel" Eftersom jag inte hade mer än mina vanliga kläder med mig, och absolut inga utklädningskläder fick det bli pyamas. Och det var flera som hade samma ide som jag, men att ha pyamas på krogen var väldigt bekvämt!

Sittningen på torsdag hade däremot lite hårdare krav på kläderna. Det skulle vara kavaj på killarna (dom få som finns) och knälångt på tjejerna. Något sådant hade jag ABSOLUT inte med mig!! Men som tur var fick jag låna en hel säck med fina kläder att välja och vraka med. Var som lite julafton faktiskt. Däremot var det inte riktigt lika julafton att prova klänningarna när det närmaste en helkroppsspegel jag hade var en 24" tvskärm.. Men det gick och jag fick ett par komplimanger för klänningen jag valde.

Själva sittningen var väldigt trevlig även den, dock sjukt trångt mellan borden så man var tvungen att kliva upp på stolarna för att ta sig ut. Men det var god mat, trevlig stämning och så prisutdelning från nollningen. Och var det inte så att SKABB vann kanske? Jo det var det. Vi vann, inte bara äran utan 50kr i baren vilket var rätt fint för jag hade glömt att ta med mig cash.
Men det åts och dracks och dansades natten lång.

Det är ju tyvärr lite synd att jag bor så långt bort från stan. Än så länge går det ju att cykla om det krävs, men svårare blir det ju när det blir riktig vinter.. Men det är ett senare problem

V 37 ska vi till Nordens Ark i Lysekil och vara där på en kickoff hela veckan. Det blir nog jättekul tror jag!

Idag har jag varit ute hela dagen. Börjat slå ner stolpar i hagen så jag kan dela upp den lite. Hagdelen närmast stallet är så himla blöt och tråkig så den ska stängas av. Så har jag ridit Kajsa, hittade en rätt bra väg att galoppera efter. Efter ridningen lasttränade jag henne lite, och nu går det att skicka in henne i transporten. Tog tre försök sen gick hon in självmant.
Lasttränade även Honey igår och idag.
Igår gick hon in på 5e försöket utan problem. Ut däremot är värre. Tar jag ut henne bakåt går det fint, men genom fronturlastningen kastade hon sig.
Men idag knallade hon in direkt och kunde GÅ (om än fort, men ändå gå) ut genom framrampen. Jätteduktig!
Efter lastträningen tvättade jag transporten, rensade i stallet och fick lite mer grejer på plats och så tvättade jag borstarna också. Sen hade det gått 7 timmar och jag var hungrig så efter maten har jag bara legat på soffan och kollat tv. Imorgon blir det nog att dammsuga här inne tror jag.


Så nu tror jag att jag fick med det mesta som hänt i mitt liv dom senaste två veckorna. Lite tråkigt med bara massa text... Men JAAAAA, det kommer bilder! Men det får bli imorgon, men då lovar jag bilder på huset och stallet och hela paketet

RSS 2.0