Full of life

Har som sagt gäster ihelg så det blir inte mycket bloggat. Får bli mer uppdatering när jag är ensam i skogen igen


Eat

Kvällsmacka botar huvudvärk. Är väldigt godissugen. Ska köpa på mig ett berg ihelg. Jonas kommer imorgon och så får vi även finbesök av Anders och Elisa, blir kul det.


Disslike

Det blev aldrig något quiz för mig. Fastnade på soffan med lite huvudvärk. Ogilla

Let's rock

Kom på att det ju är quiz ikväll. Sista för iår så man kanske skulle åka in till stan en sväng. Ska bli skönt när hästarna går ute på nätterna också så även jag kan gå på en pubkväll/vanligkrog utan att behöva ta taxi/cykla hem.
Blev ingen ridning idag för det ösregnade ju till och från. Nu ser det dock trevligare ut ute men jag orkar inte. Och ska jag in till stan hinner jag ändå inte helt enkelt.


Worms

Sitter och fixar med PPn till imorgon. Ska ha redovisning om trikiner, såna här mysiga saker som sätter sig i musklerna. Inget att eftersträva kan jag lova

Money money money

Sjukt trött idag. Vet inte riktigt vad det är men jag gissar vädret. Grått och mulet så har det regnat lite till och från också, hur kul är det?
Har bestämt mig för att skriva upp allt jag köper under hela maj så jag får se vad det är jag lägger pengarna på egentligen. Har börjat med att betala lite räkningar idag, ogillar speciellt att bilförsäkringen skulle betalas. Som tur är är det ju inte varje månad i alla fall. Ska bli lite intressant att se i slutet på månaden

The moon

Det är varmt ute än. Ett par såna här nätter till och hästarna kan börja vara ute om nätterna. Skönt!


Timing is everything

Idag var vi inte riktigt i fas med varandra jag och Paj. Jag fick aldrig riktigt till det i höger varv utan det kändes som att hon bara vek sig istället för att ställa sig genom hela kroppen.. Däremot fick vi till ett par riktigt fina övergångar så det var ju positivt

Hope

Varit på sommarjobbs intervjuv. Håll en tumme att jag får det, skulle vara riktigt roligt!
Ska snart in till stan och gå på programnämnds möte, är ju lite diskussion om SLU skulle flytta hela Skaras (och andra städers) verksamhet till Uppsala.. Jag röstar starkt NEJ! Tycker det är super att läsa i Skara och dessutom vore det nog väldigt negativt för EoD i många avseenden att hamna i Uppsala istället..

Hobgoblin

image description

Heal me

Ska snart ut till stallet. Haft ännu en parasitföreläsning på förmiddagen. Och efter lunch hade vi PBL. När dagen var slut åkte jag till osteopaten. Hon sa att jag hade väldigt mycket låsningar och var riktigt stel, inget oväntat alltså. Efteråt kändes det lite bättre men jag blev så sjukt trött. Har ätit lite middag och ska försöka släpa mig ut som sagt. Idag blir det ett pass med Paj.


Please me, tease me

Imorgon ska jag göra något åt min stackars rygg som fortfarande inte gett med sig. Jag har kört både good cop och bad cop men ingen metod har funkat. Pina den tillbaks gjorde inte saken bättre, och inte heller att gosa ner mig med en vetekudde heller..
Nå imorgon ska jag i alla fall till en osteopat. En kursares sambo jobbar som det och behövde klippas så vi kör helt enkelt ett litet tjänstbyte, sjukt smidigt! Hoppas bara det hjälper annars vette tusan vad jag ska göra..

Bite me

Har myggmedlat hästarna första gången idag. Var sjukt mycket flygfän och skit i hagen idag så jag kände att nu var det dags! En fet nackdel med sommaren!

Monday

Föreläsning om parasiter idag. Det finns riktigt läskiga små saker där ute!
Efter skolan åkte jag ut till Götene och fick lite kaffe hos Maria. Alltid lika trevligt. Idag var jag riktigt vuxen och hade med mig lite fika när jag åkte ut.
Fick även låna hennes bosal som jag ska rida med från i morgon. Idag blev det bara en promenad med båda hästarna. Har tänkt att jag ska låna högtryckstvätten och fräscha till transporten lite. Eftersom Pajen har en tendens att trampa ner allt skit så väldigt i golvet så är det ju enklast att få bort med en htt.

What a day

Så var helgen slut och vi var hemma igen. Kom hem runt 23 igår så det blev mycket tidigare än vad jag trodde.

Åkte som sagt i lördags tillsammans med Sara och hennes fjord/islandskorsning Ferguson. Hästarna blev lite kära i varandra så det var inga problem.

image description


Var framme hos Ida i tvååker runt 19 och eftersom det fortfarande var ljust och fint tog vi en ridtur för att röra lite på hästarna. Det gick SJUKT bra! Allt vi hade bråkat om hos Per satt direkt, hon lyssnade superfint, höll formen och var allmänt underbar så det blev en riktigt kort ridtur. Sen åkte vi hem till Jonas mamma och pappa och sov.
Söndag morgon tog vi vårt pick och pack och körde ner till Slöinge. Jag skulle rida reining och westernriding både individuellt och för laget. Tänkte att det nog skulle vara bra att vara inne på banan så mycket som möjligt så därför körde jag på 4a klasser. På framridningen var hon lite spänd och då blev jag också spänd, men så kom jag ihåg att andas och slappna av och genast gick det mycket bättre! Första klassen var WR indivudellt, och det gick rätt ok. Hon var lite fiolsträng under ritten, men vi tog oss runt utan att nolla i alla fall vilket var målet (hehe lite skillnad på förra årets mål med Kajsa men rätt mål för rätt häst)
Tror vi slutade 7 el 8 av 13 tror jag. Nästa klass var WR för laget och det gick lite bättre, hon slappnade av något mer och nu blev vi 8 av 20 ekipage! Över förväntan!
Cissi som också red för laget blev 4a. Sedan var det dags för reining, först individuellt vilket gick sådär. Var rätt nöjd fram till andra rollbacken där vi kom ut i fel galopp och det blev lite strul. Även volten bort från collectingring var lite läskig tyckte hon. Tror vi kom 8 av runt 13 ekipage igen så jag är ändå nöjd. Sista klassen var som sagt också reining och nu gick det ännu bättre. Att stå still mellan momenten funkade bra och vi fick rätt galopp efter rollbacken. Blev 12a denna gång.
Inga perfekta resultat, men som sagt är jag jättenöjd ändå. Det går verkligen framåt speciellt om man jämnför med hur det gick på RiS.

Var också kul att Marlen kom ut och kolla, hade inte träffa henne på ett tag så det var roligt.

Tävlingen överlag flöt på väldigt bra, skönt att det inte var så många extra klasser utöver WA eftersom det var 10 lag.
Totalt slutade vi på en 6e plats med bara en poäng från femmorna. Gick mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå, men dom andra ryttarna var jätteduktiga. Blev som sagt väldigt förvånad över att jag placerade mig och fick poäng i både re och wr så det var roligt!
Det kommer nog mest troligt lite bilder från dagen också så småning om..

Brainiac

Smarta jag hade inte tagit med tid för lunch i min planering. Go Linnea


Could be better

Så nu har jag lugnat mig lite.
Hur det gick alltså...
Tja började bra med uppvärmningen och så. Men när Pajen såg att det fanns kor i ligghallen i ridhuset spårade allt. Hon kunde inte gå förbi eller ens in närheten av dom, lyssnade exakt noll på vad jag ville, spände sig, ställde sig, stannade osv osv osv = jag mindre glad
Det var som sagt under  uppvärmningen. När Per sen kom höll vi oss till den nedre delen av ridhuset och då gick det lite bättre. Jobbade mycket med formen och få henne att hålla kvar och ge en mer ärlig form. Har ju känt att det varit något som inte riktigt vart som det ska speciellt i höger varv och Per sa att hon ställt sig som jag bett om, men inte varit med på det till 100% och det är det jag känt när jag ridit.
Hon fipplade på rätt mycket med bettet och efter ett tag bytte vi till bosal. Jag bad Per hoppa upp och känna lite på henne och i början fattade hon inte riktigt vad han var ute efter, men poletten trillade ner rätt fort! Sen var det min tur och eftersom jag aldrig ridit med bosal tidigare fick jag verkligen göra en omställning i hjärnan. Men Pajen verkade tycka det var skönt att slippa något bett som irriterade och på slutet gick det helt okej bra.
Ska se om jag kan hitta någon som kan låna ut en bosal ett tag tills tandläkaren kommit, det vore ju grejt
Han sa även att jag inte ska ta det som ett personligt nederlag de dagar det går lite sämre så jag får verkligen jobba på att släppa det och se framåt istället!
image description
image description
image description
image description
Fick ett par suddiga bilder när han satt upp på henne. Var kul att se någon som verkligen kan rida göra det

Kill your darlings

Det gick pinsamt dåligt. Mer tänker jag inte skriva just nu

Headline

Har bokat besiktning på bilen. Vore ju skönt om den gick igenom på första så jag slipper lägga tråkiga pengar på att laga något, kan ju göra så mycket annat roligt för bilpengar.
Funderar på att äta lunch men kan inte komma på vad jag ska göra, hatar att laga mat. Är nog en av dom mest tråkiga sysslorna man kan göra, det blir ju bara massa disk av det. Väntar fortfarande på att matpillret ska uppfinnas
Väntar på att klockan ska gå så jag kan gå ut till stallet och göra klart allt och åka iväg!
Har varit och köpt potatismjöl idag så antingen ikväll eller imorgon blir det att tvätta man och svans. Hon är skitig som en gris!

image description
image description
Lite stretching

Weekend

Så var tentan skriven, den var mycket lättare än vad jag hade förväntat mig så jag borde nog kunna kravla mig upp på en fyra.
Det är kissdåligt väder, blötkletigt regn så man blir inte så värst peppad. Men ikväll ska jag till Per så jag är glad ändå. Ser verkligen fram emot det ska bli så kul!

Ask me anything

Så var quizet quizzat. Det kändes inte riktigt lika uppstyrt som det vi brukade gå på i Falkenberg för det började med massa tekniska problem, men vi slutade ändå på stadiga 19poäng av 39... Nästa vecka är det visst sista för säsongen så då får vi ta revanch!


Headshot

Red ut med Pajen idag som sagt. Gick riktigt bra, lite förvånansvärt bra om jag får säga det själv. Kunde jobba henne både i skritt och trav. Kan låta lite fjantigt kanske men för oss är det ett stort framsteg så jag är jättenöjd! Hittade en liten runda som var lagom lång. Skönt att inte behöva vända utan att kunna rida "runt"


Muddy waters

Gick sådär att kolla på biokemin. Har i alla fall skrivit ner lite mer så jag har ännu mer papper och anteckningar att ta med mig.
Har precis ätit lunch och ska ut till stallet. Tror det får bli en liten uteritt idag så hon får variation i livet. Skulle aldrig klara av att bara träna på bana (läs i hage) varje dag, stackars hästar dom måste ju få ha lite kul ibland och se andra saker!
Kajsa var super för om man hade ridit i ridhuset i för många dagar i rad så sa hon ifrån när hon fått nog. Hade man ridit där 4 dagar i rad så var det omöjligt att få till någon form av arbete den 5e dagen. Då gjorde hon lite som hon ville och det var bara att ge upp och rida ut istället, då blev hon nöjd och glad och efter det funkade allt som vanligt.
Hon har börjat få så fin sommarpäls nu också, skönt att se
Ett lerbad förevigat för ett par år sen. Inte hennes bästa sida kanske haha

Yes

Till Per imorgon! Blir en timme under hans vakande ögon, precis vad jag behöver. Stackars Paj som står ut med mig.
Ska än en gång försöka kolla lite på biokemin. Bläk bläk bläk!
Ikväll ska jag på musikquiz i stan. Eftersom jag inte gör så mycket annat än sitter här i min lille stuga och leker med mina hästar och åker in till skolan nån timme i veckan får jag inte sådär allt för mycket social kontakt. Och på Jonas begäran, han tycker att jag blir lite väl tjattrig eftersom det är honom jag pratar mest med, så ska jag bli lite mer som en normal människa och inte en enstöring som bara pratar med träd.

A special day

Paj och Shira förra hösten. Dom små busliven blev riktiga kompisar
Grattis Evalill på födelsedagen idag

I have been waiting for you

Yes. 17 maj kommer tandläkaren! Äntligen!
Stackars Paj störs nog rätt mycket av den lilla vargtanden. Hon tuggar och tuggar och fipplar och pillar med bettet nästan konstant. Ska bli skönt att bli av med den en gång för alla.

Ugly

Imorgon eller på fredag måste jag köpa jodopax och potatismjöl. Nu ska svansen bli vit en gång för alla!
Ful och gul

Progress

Lasttränade Pajen lite för nån dag sedan. Jag kan skicka in henne och hon går på jättefint, och sist kunde jag även stänga luckan utan att hon brydde sig. Eller ja, hon tittade på mig och såg extremt skeptisk ut, men hon stod still och lugnt. Yeah! Nytt pass idag kanske.


Learning skills

Haft biokemiföreläsning på morgonen. Har ju tenta på fredag men ingen i klassen vet typ vad vi ska plugga på. Fick förra årets tenta som var helt vansinnig och kursansvarige sa att tentan baseras på föreläsningarna så vi behöver inte bry oss om den gamla. Så nu sitter man och kollar på alla PPs som varit och hoppas att man klarar sig. Försöker få mig själv att förstå att det är helt ok med bara en trea, jag behöver inte få femma i allt, men jag vill inte riktigt lyssna.

Ska dricka upp mitt kaffe och sen gå ut till stallet.


What a feeling

Blev ett riktigt bra pass idag. Hade nästan glömt hur sjukt roligt det är att rida! Har ju inte gjort det på en vecka utan bara longerat och promerat med hästarna.
I början var det dock lite kämpigt, hon var lite all over the place, men så småningom kunde hon fokusera och det gick riktigt bra. Mitt i allt kom dock en rejält hagelskur så vi flydde och gömde oss under ett träd tills det gick över. Har fortfarande lite problem i galoppen, speciellt i vänstervarv. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är något som inte riktigt stämmer. Kom på mig själv med att sitta och tippa in flera gånger, det måste jag verkligen skärpa mig med!
Helt plötsligt kom solen och det blev vansinnigt varmt, ungefär samtidigt lossnade allt och jag kunde bara sitta och glida runt med henne. En fantastisk känsla!
Ringde Per men han hade inte sitt bokningsblock hos sig så jag får göra ett nytt försök imorgon. Hoppas han har nån tid innan helgen, det hade varit guld

Help, I need somebody

Varför är det så fruktansvärt tråkigt att plugga till tentor?
Tänkte försöka sitta ett tag till och sen gå ut och rida, efter att han pratat med Evalill om hennes clinic har jag blivit sjukt peppad igen!
Och eftersom elen på transporten gick att fixa så smärtfritt tänkte jag lägga dom pengarna på att åka till Per istället. Har inte varit där på pinsamt länge så nu tycker jag att jag kan få lyxa till det lite. Det är Pajen värld, stackarn som får dras med mig hela dagarna. Nu ska vi äntligen få riktig hjälp igen.
Bilder från första gången vi var där. Förhoppningsvis ser han skillnad annars får jag skämmas

Once and for all

Sitter och kollar lite på ebay. Ska beställa lite filtar och så MÅSTE jag verkligen ha en ny padd också. Helt sjukt hur mycket dyrare allt är här i Sverige mot i USA.. Lite surt men men..
Har ingen skola idag och jag ska göra klart PAt och skicka in det. Sen ska jag rida också, måste ju preppa inför tävlingen på söndag. Men när jag kollade ut för en stund sen össöade det. Vad håller det på med? Förstår inte vädret att det ska bli sommar nu eller? Suck..

Keep your head up

Just det, en sista sak bara.. Det kan eventuellt vara så att jag har kirrat sommarjobb. Får veta mer nästa onsdag så håll en tumme..


Let there be light

Första gången på väldigt länge jag gått och lagt mig så här tidigt. Klockan är 2317 och jag ligger redan i sängen, skönt!
Nu har jag i alla fall hämtat hö och fått ljusen fixade. Det var bara glapp i kontakten så nu är den bytt och transporten alla lampor strålar som små solar precis när dom ska. Sjukt härligt att det inte var elfel utan att det gick smidigt att fixa. Fick hjälp av Hans som känner folk som kan saker, hur bra som helst!!

Har för övrigt även kollat upp lite angående sjukgymnaster här i stan. Fick tips av Kajsa om att hennes tjej är osteopat och i stort behov av att klippa sig så att eventuellt göra ett kastbyte där hade ju varit guld. Fast på senare dagar har tuffer varit lite mer medgörlig.. Nå det kan ju vara värt att kolla upp lite fort ändå, det kan ju inte skada i alla fall

Nå nu ska jag sova, mina ögon blöder lite


New

Ska snart åka och hämta hö. Förhoppningsvis de sista innan sommaren..
Ska samtidigt åka med transporten och få elen kollad. Den har ju betett sig lite sådär på sista tiden, inte riktigt helt ok. Förhoppningsvis är det något litet (läs billigt och enkelt).

La ju upp en bild på den trasiga boxväggen. Kajsa har på nått sätt lyckats trycka sönder den så den vek sig rejält. Nu är det dock lappat och lagat och det blev superbra


Big spender

Igår vad jag och Jonas till Skövde en sväng. Jonas skulle för ovanlighetens skull ha nå fiskesaker och så passade vi på att gå på stadens gator och torg. Och då hände något extremt oväntat! Jag av alla människor på jorden handlade kläder TILL MIG SJÄLV! KLÄDER! JAG! Sånt händer aldrig men jag insåg att det var rätt länge sen jag gjorde det = min garderob ser ut som skrutt och jag faktiskt behövde ett par nya jeans eftersom alla mina 13 par håller på att falla i bitar.
Även att jag var/är i stort behov att ett par skor då jag bara har typ två par man kan använda varav ett har hål rakt in i båda sulorna vilket kan upplevas lite jobbigt när det är blött ute.
Så jag kom hem med ett par skor, en tröja, ett par jeans och en skjorta jag ska försöka sy till lite och ha på tävling. Woho!

Some pics

Lite bilder från dom dagar som gått..
Bobbsan
Ett stycke trasig boxvägg
Jag och fis
Delvis avhårad Kajsa
Något mindre avhårad Paj
Moi
Och så en klippt fis. Han blev 4 år yngre och fick 1dm längre ben

Hello old friend

Så har Jonas och Bobby åkt hem och jag är ensam och hundlös igen.
Har varit riktigt mysigt att haft lillefisen här så pass länge, han har nog också tyckt det vart skönt med lite semester. Mycket utevistelse och sovande på soffan.
Har tagit det lugnt med hästarna den senaste veckan också. Har inte ridit Pajen alls sen RiS. Dels för att det har varit kissigt väder, regnat varje dag, och dels för att jag helt enkelt inte haft ork eller lust ens. Och har man inte det brukar det vara bättre att låta bli att rida än att göra det bara för att man "måste". Tror hon har mått bra av lite semester också, smälta alla tävlingsintryck från sista tiden, men imorgon är det dags igen!
Blir nog att åka till Slöinge nästa helg i alla fall, har inte hört något från tandläkaren så då antar jag att han inte kommer under veckan utan senare. Blir nog att tävla wr och re för laget, och så tänkte jag ta dom klasserna individuellt också och eventuellt en horsemanship bara för att vara inne på banan lite extra.

It's alive

Yey! Mitt internet har kommit tillbaks igen!
Får bli lite mer uppdatering ikväll, nu ska jag passa på att leka med Jonas så länge han är här

What's new?

Sitter i skolan igen. Känns inte som att det är fredag men det är ju det.
Ska ha bakterielab, fick små plattor med näringslösning i tisdags som vi skulle trycka mot spännande saker. Jag valde Bobbys ena tass, och nu har plattorna legat och gottat till sig och förhoppningsvis myllrar det av diverse bakterier på dom nu..

För övrigt känner jag mig väldigt trött, ska försöka få tummen ur och hitta en bra sjukgymnast här i stan snart och så hoppas jag att Jonas kommer hit ikväll..

Gone baby gone

Just det, Kajsas sadel är numera inte Kajsas sadel längre, den blev såld igår. Lite skönt men samtidigt lite tråkigt. Nu är hon verkligen pensionär på riktigt! Har ju i och för sig inte använt den på hundra år, Jonas har ridit i den, men ändå.. Lille Kajsa


Chill

Sitter i skolan och är klar för dagen. Ska snart åka till Lidköping en sväng och fixa lite. Lämna CV och sånt.

I övrigt finns det inte mycket att rapportera. Det är mera lugnt

Sorry

Dåligt med uppdateringar jag vet, men som sagt ligger mitt internet fortfarande nere och det ska tydligen ta 5-6 arbetsdagar att få igång det igen. Det är lite som att vara på avgiftning... Känner mig lite lätt handikappad och isolerad. Skriver från mobilen nu men den är fruktansvärt seg, går lite bättre när jag ligger i sängen men nere på soffan är det kört.. Nåväl, ni får klara er med lite färre inlägg på ett tag tills allt blir som vanligt igen..

Vad tycks om de nya färgerna föresten?


Page up, page down

Åh vad less jag blir ibland! Ska ha litteraturseminarium på torsdag och tills dess ska vi läsa hur mycket som helst i böcker vi inte har. Dom sidorna är fint scannade och upplaggda på fronter så man kan kolla där, men SÅ FUNKAR INTE MITT INTERNET! Det är helt borta och vill inte alls vara med, inte ens telefonen funkar som den ska. Ipoop!
Har inga lektioner imorgon så då är det perfekt att ligga hemma och läsa hela dagen så jag har helt enkelt gjort så att jag åkte in till skolan igen för att skriva ut skitet. Bläk vad drygt det här kändes!

Something to see

Ett par bilder från RiS
Filmerna får ni dock inte se för det var så pinsamt dåliga ritter så dom håller jag för mig själv!

(not) Alot on my mind

image description
Eftersom jag inte duschade igår (slöade till det rejält) är mitt hår lite extra skabbigt idag. Brukar ju alltid tvätta det varje dag annars och när jag inte gör det tackar det mig genom att agera flottigt. Den stora frågan är bara om jag ska orka duscha ikväll innan jag går och lägger mig eller skjuta på det lite till tills imorgon på morgonen. Fast då blir det att jag duschar två gånger imorgon istället. Åh ni hör ju vad jag har för dilemma, kan också tolkas som att jag har extremt lite att fundera på och lägger alltså energi på såna här onödiga saker..

Why does it always rein on me

Nä, det regnar fortfarande! Då bestämmer jag mig (lite motvilligt) för att det inte blir någon ridning idag. Har noll lust att vara ute i grisväder. Ska äta lite och sen gå ut och göra stallet.
Får spendera resten av dagen med Bobbsan här på soffan istället
image description

I'm not crazy

Efter lite snabbt googlande (som absolut inte har något med levande vaccin eller blåtunga att göra) hittade jag:
Alltså finns dom i blått också, jag visste det, muahahahaha!

It's all gone

Grattis firefox! När jag startade datorn idag var Mozilla knäppt. Alla mina snabbknappar var borta, all historik, alla bokmärken, ALLT var borta! Skitdator säger jag bara. Nu kör jag med chrome istället, verkar som att det funkar lite bättre fast jag får ju i och för sig göra om allt nu, men skit samma. Trökigt
Nu ska jag ta itu med PBL, vilket är bäst, avdödat vaccin eller levande? Blir en hiskeligt spännande debatt imorgon

Still not ok

Så var det skitväder idag igen. Snöblandat blaskregn nu på morgonen, hur peppande är det? INTE ALLS!
Får gömma mig här inne och hoppas på att det blir bättre lite senare. Bläk

Doomed if..

Åh vad trött jag är. Har ont i ryggen också, men tror att det är mina kära ryggpiller som gör att jag får ont i magen så jag får välja mellan pest eller kolera lite.. Jag väljer ryggont, en vacker dag när jag får pengar ska jag gå till en sjukgymnast. Trodde jag skulle kunna göra det till veckan för det var ju en som testade sadeln och den passade. Dock ville hon inte betala så mycket som jag vill ha för den så det blir tyvärr ingen affär.. Men jag har inte precis lust att skänka bort sadeln heller så den får hänga kvar i stallet lite till då..

A new beginning

Har ändrat lite färg här. Tyckte det var dags för något lite mer vågat än dom blåa mormors tapeterna som var, så jag körde på det ytterst häftiga gråa..

Idag har vi inte gjort mycket. Mockat, gått på promenad och longerat Pajen en sväng. Annars har det varit soffläge för både mig och Bobbsan. Skönt att bara chilla. Imorgon ska jag dock göra lite skolarbete och rida, känner på mig att jag har mer ork då

Disslike

Ogilla snön alltså, inte hästen


Have a nice day

Känns som om det är söndag idag. Men det äääääär det inte, bara lördag. Tror jag under dom två lediga dagarna som är kvar ska släppa fram lite av alla krämpor jag förträngt på sista tiden. Typ förkylning, ont i halsen, ont i huvudet och andra små spännande saker min kropp hittar på att roa sig med...


April fool

Galet trött. Imorgon ska jag bara ta det lugnt. Kanske göra lite PBL också eller så skjuter jag upp det till måndag. Har i alla fall varit riktigt skönt med långledigt, fast det vore ju trevligare om det blev SOMMAR någon gång och inte vinter igen..

Rest my child

Så lite bättre info om RiS alltså..
Började på torsdagen med kvalen. Var med i wr och wh och hästen var som en studsboll på uppvärmningen. Hon blev lite bättre allt eftersom och slappnade av mer och mer när hon fick jobba lite. Dock höll det bara i sig på framridningsbanan, som fö var väldigt liten trots få ekipage!
Wr gick ändå rätt ok, jag var ok nöjd med henne. Mycket bättre än förra lördagen där hon freakade totalt. Eftersom det bara var jag som red denna klass vann vi. Woho....

I Wh klassen var vi tre stycken. Mönstret gick sådär, vi fick fel andragalopp och hon var rätt spänd. Kom tvåa då en diskade sig..

Igår var det bara ett wh kvar. Samma mönster vilket var bra, och nu gick det mycket bättre. Båda galopperna satt, men hon är fortfarande väldigt spänd inne på banan. Nu var vi två i kvalet och vi kom tvåa.

Så idag då. Stora finaldagen höhö...
Var själv i både wr och wh = bara jag rider rätt mönster så vinner jag. Inte så kul, eller vidare spännande och tyvärr kan jag inte säga att vi förtjänade att vinna.
På framridningen var hon snäll, mjuk och inga problem med övergångar. Men inne på banan! Där hoppade all hjärna ur och hon ville inte galoppera. Inte alls! Fick sitta och banka på henne bara för att få fram henne i galopp. Kändes inte alls bra och jag kan tänka mig att det såg ut därefter..
Dock fick vi till ett byte i wr medans dom andra totalt bara blev kaos. Den lille grisen ville inte ens galoppera på ärevarven..

Nå skit samma. Får vara glad åt att hon var så fin på framridningen och glömma själva klassritterna...

 

Helgens skörd. Det ser ju ut som att vi var king, men som sagt, det var vi INTE!

 

Nu ska jag bara ligga på soffan och feta resten av dagen hade jag tänkt. Orkar inte åka tillbaks till Axvall för att kolla reining

 


It's cold around me

Pust vilken lång och kall dag det varit. Helt plötsligt blev det visst vinter igen. OGILLA!
Men enligt prognosen ska det bli bättre imorgon och det hoppas jag verkligen!

Nå kvalet idag gick mycket bättre än igår. Red bara horsemanshipen.

Kommer en längre uppdatering imorgon eller nått för nu ids jag inte skriva nå mer.

More than a thousand words...


Fire it up

Ska äta lite och sen gå ut i stallet och börja packa. Känns som så skönt att ha en sen start. Så borde det alltid vara haha. Imorgon blir det tidigare dock. Första start kl 0800 och vi är med i klass 10


Clean it up

Har fixar i stallet och gått med hunden. Ska städa lite så mitt crib ser mer respektabelt ut, får ju gäst idag för tusan! Det är inte varje dag det händer.

Gillar att det är sen start idag. Hinner man göra massa annat innan.


Zooland

Älskar att ha en liten snarkande hund på mina fötter. Får försöka flytta honom lite försiktigt så jag kan gå och ta in bestarna för natten


Two in one

Så var alla djuren promenerade med.
När jag gått med Pajen började jag klippa Bobby lite. Nu är det dags att hans tussiga vinterpäls släpper. Dock orkade jag bara klippa halva honom idag, får göra resten en annan dag. Eller kanske låta det vara, vad tycks?

image description

(Jag höll på att garva ihjäl mig åt honom när jag gick med honom efteråt)



Two in one

Så var alla djuren promenerade med.
När jag gått med Pajen började jag klippa Bobby lite. Nu är det dags att hans tussiga vinterpäls släpper. Dock orkade jag bara klippa halva honom idag, får göra resten en annan dag. Eller kanske låta det vara, vad tycks?

image description

(Jag höll på att garva ihjäl mig åt honom när jag gick med honom efteråt)



Boiling

Jaså nu har dom inläggen från imorse behagat dyka upp. Jo jag tackar ja..

Har varit på promenad med Bobby och Kajsa. Nu ska jag äta lite lunch och sen gå på promenad med Pajen också. Hon kan behöva få en liten träningspaus idag tycker jag.

Nu kokar mitt vatten


Fool me once shame on me...

Meh. Har skrivit två inlägg som försvunnit. Wtf?


Not today

Hmm skrev ett inlägg nyss men det vekar inte som att det ville vara med..


We are your friends

Det är synd om mig. Har vaknat ett par gånger under natten med magkatarrskänningar. Sjukt störande! Fick kliva upp och äta första gången ett äpple, andra gången en macka och tredje gången en macka som jag visst somnade under tiden jag åt haha. Blev lite bättre men till råga på allt hade jag hostan från helvetet när jag vaknade sista gången. Lagom till tävlingen blir jag sjuk och klen. Crap

Har spenderat morgonen med att kolla på dålig tv med Bobby på magen. Han måste nog vara världens tröttaste lille hund.


Woops

Haha jag slumrade visst till på soffan så det blev sent ändå. Hopps


Let's call it the end

Funderar på om jag skulle ta in hästarna lite tidigare idag och gå och lägga mig innan det blir imorgon för en gångs skull.. Nå inte riktigt än oavsett, myser så gött med Blobben på soffan.
Imorgon ska jag försöka hinna med att börja rycka honom också, då får butiken in ännu en variant bomaterial...

Måste hålla reda på dagarna nu när det är lov, vore ju tokigt att missa tävlingarna bara för att jag är ledig och snurrig. Allt gick i alla fall riktigt bra under ridningen idag. Tränade lite mer övergångar och idag funkade avsaktningarna mycket bättre och jag red igenom båda horsemanshipmönstrena och det gick riktigt bra. Blev ett kort pass eftersom hon var så duktig.

Just det, på torsdag kommer ju min lille slav Evalill som ska grooma åt mig under RiS. Kul! skönt med hjälp av någon som kan också, var fantastiskt roligt att Jonas följde med i lördags, men han har ju inte riktigt lika mycket erfarenhet som EL om man säger så höhö.


Sale

Grattis alla småfåglar!

Nu är det rea på bomaterial. Extra mjukt och fluffigt, perfekt att isolera med. Perfekt till det första egna boet, eller behöver det gamla renoveras?

Just nu har vi två i lager:



Vår Norska kollektion; Fjord




Vår Amerikanska kollektion; Honungspaj


Fjord finns som självplock, men kontakta personalen för Honungspaj

Cutie

Fis på promenad en av få stunder han satt still


Black coffe

Just det. Anledningen till att jag gick och skulle handla mat var att jag har helt slut på kaffe, men så glömde jag köpa det!! Känner på mig att morgondagen kommer bli seeeeeg.. Hur klarade man sig innan man började dricka kaffe egentligen?


It's gonna be a long day

Har hunnit med massor och klockan är bara tjugo över ett än. Har mockat till hästarna, varit på promenad med Bobby i Petersburg som var riktigt fint att gå i. Bra spår och lite folk, bobbsan sprang mest hela tiden och tyckte också det var kul. Nu sover han som en klubbad säl här på soffan.
Sen for vi och träffade hon som skulle prova sadeln, hoppas den passar nu!
Så passade jag på att öka mitt (obefintliga)lager grimmskaft. Blev ett nytt till transporten också och det ska hon väl tusan inte kunna ha paj. Min lille pajjarPaj. Gick och handlade lite mat också, fick sån sug på barndom så jag köpte mig lite i ett rött paket. Såna åt jag när vi var i USA för flera år sen med familjen. Då tyckte jag dom var fantastiskt goda så man får ju lov att kolla om smaken ändrats något sen dess, var ju trots allt ett X antal år sedan..


It's rather windy

Börjar bli lite less på vädret. Har varit soligt idag men samtider blåst storm så det har vart rätt kallt. Jag och Bobby har i alla fall mockat klart lilla hagen, ridit Pajen fixat stallet och varit på promenad.
Men Pajen tränade vi på mönstrena till RiS och insåg att vi måste träna på övergångar rätt mycket. Gick riktigt bra på slutets

Nu ligger vi och myser på soffan och kollar på skräptv. Mysigt med hund igen


Sleep in

Tog mig lite sovmorgon idag, det är ju ändå påsklov. Klev upp vid 8 och tog ut hästarna och kissade med hunden, sen gick jag och la mig igen. Sov till runt 12. Göttigt!
Nu har jag käkat lite frulle och ska ut och göra stall och mocka hage. Ev är det en som ska hämta sadeln och pröva den idag, vore ju skönt att få den såld. Tänkte ev åka in till skara hästsport och köpa på mig ett litet lager grimmskaft också..


To long

Hur jävla lång tid ska det ta att ladda upp saker på youtube? Har två små sketna klipp på typ 2-3 min och dom har laddat i runt 6 timmar nu, och det är fortfarande 49% kvar på det ena. Helt jävla vansinnigt!!

Är det såhär segt för alla eller är det bara ännu ett sätt min dator visar sin avsky för mig?

Global warming?

Det snöar ute.. Vad tusan?
Det är inte ok!

You dawg

Blobban tar upp halva soffan


Babyblue

Jonas gjorde SDItestet nu när han var här. Och precis som jag trodde blev han blågrön, nästan exakt i mitten också haha!
Och inte helt oväntat började han analysera varför han blev blågrön och vad det var i hans person som var blå och vad som var grön haha.

Nu har han i alla fall åkt hem och kvar är jag och Bobby. Ska bli riktigt kul att ha hunden här ett par dagar, och speciellt bra tajmat eftersom jag har lov nästa vecka också

What a day

Så var tävlingssäsongen igång alltså.
Blev en riktigt lång dag igår, och tyvärr började den sådär bra. Det snöade på morgonen när jag klev upp. Sjukt opepp!
Men i alla fall så körde vi iväg mot Tidaholm, jag, Pajen, Jonas och Bobby.
Pajen började sin hysteri med att slita sönder båda grimskaften jag hade med mig då hon inte tyckte hon behövde stå still vid transporten när jag sadlade på. Men jag fick låna ett av Therese och innan vi for hem fick jag ett av Pers snälla Johanna så jag slapp binda upp henne i longerlinan i transporten. Det hade ju varit sådär säkert.

Nåväl, hon var som en liten bomb att sitta på, spänd, lyssnade halvtasigt, och ville mest bara springa. Men det blev mycket bättre när hon fick jobba lite och koncentrera sig på det.
Första klassen var reining. Vi gick in på banan, och två sek senare hade vi ridit klart, så fort gick det! Kan inte påstå att vi gjorde volter, utan mer ägg och äpplen, bytena däremot gick bättre, hon bytte om än något sent och spinen åt höger gick riktigt bra. Glatt överaskande nog kom vi tvåa på stadiga 60.5 (HAHAHA!!!) så jag får väl säga att jag är nöjd ändå. Med tanke på att det var första gången vi red igenom ett helt reiningmönster + att vi bara tränat byten i typ en vecka.
Sen var det dags för horsemanship. Där tyckte jag vi gjorde ett bra mönster, lite väl actionladdad galopp, men i övrigt var jag nöjd med den. Railworken däremot gick (som vanligt och väntat) i 190 men skit samma. Att vara inne på banan med flera ekipage samtidigt är bra träning!
Där kom vi dock bara sjua vilken jag blev lite förvånad över då jag tyckte (heeeeelt opartiskt) att vi borde hamnat lite högre...

Sista klassen för dagen var westernriding. Alla ekipage togs in på banan samtidigt och det var mindre lyckat för vår det. Vid det här laget var Pajen rätt trött i huvudet och i galoppen mot dom andra ekipagen brast det lite, hon laddade som tusan för att springa ner till kompisarna igen så jag bröt mönstret och gjorde om fattningen ett par gånger tills hon insåg att man inte fick springa ner till dom andra bara för att man ville det. Lite synd, men jag kunde inte låta henne komma undan med det så då var det ju bara glatt skola henne lite. Tur att man kan passa på att göra sånt på träningstävlingar!

Är i alla fall nöjd med dagen överlag. Bra träning för Pajen att vara ute på tävlingar, och även jättebra träning för henne att stå i transporten fast det händer saker utanför. Ställde in henne där under lunchen och det gick finfint. Hon åt sitt hö utan att ta sönder något. Framsteg haha!

Tyvärr var det rätt kallt hela dagen, det blåste som tusan och låg på runt 1grad bara. Mot slutet av dagen blev det dock lite soligare men det var lagomt tills vi skulle åka hem.

När vi kom hem och packat ur bilen åkte vi in till stan och köpte en fet påse godis och thaimat. Sen somnade jag på soffan runt 21. Var nog lika trött som Pajen tror jag. Den enda som hade något så när med energi under kvällen var Bobby som ville busa



Är ännu mer peppad för RiS på tordag. Börjar ångra mig att jag inten ska ställa upp i någon reiningklass ändå. Men det blev så dyyyyyyyyrt.



RSS 2.0