almost there

Hann med en tur med Honey på ängen idag innan det blev kolsvart. Tog det lite lugnt och red mest igenom henne i skritt och trav, och det gick SJUKT bra. Efter lite okoncentration i början slappnade hon av och gick super, stabilt, lugnt och fint. Vilken fantastisk liten häst jag hittat mig!
Fick lite filmat med henne under förra veckan och jag ska försöka få tummen ur och ordna till dom filmerna lite. Men det tar sån sjuk tid att få upp dom på tuben med min sega dator. Men det kommer så småning om

Sitter och försöker bli färdig med mitt projektarbete en gång för alla. Bara diskussionen kvar men den var svårare än vad jag trodde.. Nå har ju imorgon på mig också om det skulle vara så.
Lite trist att jag inte åker på djurskyddskonferensen imorgon, men samtidigt känns det skönt. Behöver verkligen två heldagar till at råplugga!

Ikväll blir det att åka in till stan och stå i puben igen. Är pirat/ninja-tema ikväll.


Dork

Vilken lång dag. Började med föreläsning med Per Jensen om domesticering. Väldigt intresant och bra!
Sen PBL på eftermiddagen och utvärdering av etologi 1 kursen. Efter det var det hem och klippa Jenni och fixa flätor på Anna Marja. Efter det iväg och kika på Marias häst som såg väldigt trevlig ut, och speciellt eftersom den är rätt oriden då hon fått föl och stått pga skada.
Sen hem och ta tag i kvällens pluggande och nu är det dags att gå och lägga sig, men först läsa nått kapitel i boken vi ska ha tenta på.. Dock känns den ju sådär seriös efter att jag läst det här:
En vanlig ridhäst, som väger 400-500 kg, äter 4-6 kg hö och upp till kanske 6 kg kraftfoder om dagen om den rids ett par timmar.

Tydligen ska det finnas ett par såna jättelustiga misstag i den så det blir spännande..


Är "ledig" på torsdag och fredag. Är ju djurskyddskonferens i Stockholm på torsdag som alla vi får gå på om vi vill, dock har jag tyvärr inte tid eller råd att göra det. Synd för det hade nog vart kul. Men istället ska jag satsa på att bli helt färdig med projektarbetet och om jag har tur (=ork) den etologiska studien också..



Tänkte ju att jag skulle få lite filmat när jag rider bettlöst, men på ridskolan får man ju inte rida utan träns och det ÖSREGNADE så att gå till Carinas ridbana kändes sådär populärt... Nå fick en liten snutt ändå

Och du anonym som skickade denna länk till mig får gärna utvecka din tanke med det..

Surprise

När jag kom tillbaks till mitt egna stall (fortfarande sjuuuuuuuukt skönt att ha eget) fann jag en trevlig överraskning.
Göran hade fixat till vattnet och denna härlighet hängde så fint på väggen



Det luktar härligt nyplast!


Real cowsense

Så var man hemma igen efter en hård vecka. Var väldigt kul att pröva på bondelivet, men jag kom rätt snabbt fram till att en bondekarriär nog inte är något för mig. Men det var som sagt väldigt lärorikt och kul.
Har fått vara med på seminering av ett par kossor, skottat skit, matat kalvar, klippt kor, vallat kor, skottat mer skit, fångat förrymda kor, matat kor, sett kalvningar och så skottat ännu mer skit!

Gården jag var på hade kossorna på frigång = dom fick röra sig fritt inne i stallet. Dom hade mjölkrobotar dit kossorna själva gick när dom kände att det var dags att mjölkas, vilket sparade väldigt på personal och gjorde korna lugnare. Var knappt någon som råmade alls när jag var där och jag upplevde det som att korna överlag var tillfreds med sin tillvaro. Fördelen med att ha dom lösa är att dom får välja själv i vilket bås dom ska lägga sig eller stå och äta vid, och samtidigt välja vilka grannar dom ska ha.



Ett stycke kalvning



Kalvmatning


Fick en favvoko som var sjukt kelig och älskade att bli klappad
Nr 245 hette hon och var extra söt. Henne fick jag hämta till roboten nästan varje dag för hon gick inte riktig alltid dit som hon skulle.



Farmer tan

Jag är alltså ute på praktik den här veckan. Är på mjölkgård med frigående kor och mjölkrobot. Väldigt intressant och jag lär mig massor. Dock är jag sjukt trött när jag kommer hem på kvällarna och lär inte vara sådär allt för aktiv här. Kan dock meddela att det gått riktigt bra med hästarna, hade ett superpass med Honey tidigare idag. Fick till finfina fattningar! Och igår fick Kajsa lite träning, hon är fortfarande lika mjuk och följsam som hon var när hon reds varje dag. Mitt lille gull! Ska försöka få med Jonas och fota och filma lite. Kanske på lördag

Home sweet home

Skönt att vara hemma. Hade första sovmorgonen på väldigt länge i morse. Det var skönt! Idag har vi varit en sväng till Säffle och gått runt lite.
Imorgon ska vi inte göra något speciellt. Är väldigt skönt att vara hemma och sova i min egen säng och mysa i min egen soffa med min egen hund och kille.

Har även testat sadeln lite bättre på Honey nu. Tycker den känns bra och hon jobbade på riktigt fint med den, idag gick det ruskigt bra att rida!
Dock är jag själv lite partisk, så vad tycker ni?


Please fit

Var ju hos Per igår som sagt. Sadeln jag hade beställd hann inte komma innan jag skulle dit tyvärr.. Men han hade en jag fick prova som han tyckte satt fint och kändes bra att rida i också. En TexTan reiningmodell.
Ridningen gick iaf bra, hon är svagare i vänster varv och det märks tydligt i galoppen då hon inte orkar balansera upp sig utan lägger sig på insidan. Fick lite övningar att träna på för att stärka henne. Högervarv är hon mycket bättre i. Överlag var hon mycket lugnare än förra gången vi var där, och traven har blivit rejält mycket stabilare. Kul att det går framåt!
5 min efter att jag satt mig i bilen och börjat köra hem fick jag sms avisering om att sadeln kommit. Typiskt.

Nå jag hämtade iaf ut den idag, och provade lägga på den lite fort ikväll. Tyckte att den kändes rätt så bra faktiskt. Fick i två fingrar mellan manken och sadeln och den kändes som att den låg jämnt över ryggen. Ska prova rida med den i morgon när vi kommit till Åmål så får jag känna lite mer och se vad Honey tycker om den



 

 

Har även packat nästan allt som ska med, får väl se vad jag glömt när jag kommer fram.
Kan nog kanske vara en bra idee att packa lite kläder åt migsjälv kom jag precis på.. Och ett par skolböcker också för den delen!

Har ju börjat med en ny kurs nu, Djurskydd, Välfärd och Etik aka DVE
Väldigt intressant, men samtidigt tror jag det kommer bli den svåraste kursen denhär terminen. Finns inget rätt eller fel och ju mer vi läser om det, desto mer känner man sig som en hycklare..

Hade etikdag idag och fick börja med föreläsning av Johan Beck-Friis som var väldigt intressant! Först var det om import av gatuhundar till Sverige och sen aktuellt om djurskydd. Som sagt, väldigt intressant! Han var en riktigt bra föreläsare så alla som har chansen, lyssna på honom!

Nå men som sagt, packa till mig också....



Loosing sleep

Hjälp vad trött jag var... Vaknade precis efter en två timmars nap på soffan.. Sjukt trött! Vänta på att ta in hästarna och sen gå och sova ordentligt!

Let's go for a ride

Var och tränade hos Per tidigare och såhär såg det ut när vi åkte hem. Som att köra i mjölk!


Rest

Känns som att det varit en riktigt lång dag idag.

Ridning på förmiddagen, skola, plugg, och så var Maria här och jag klippte henne.
Tänkte att jag skulle åkt och pumpat däcken på bil och transport, men det orkas inte. Får göra det imorgon efter skolan istället..
Hoppas även på att sadeln hinner komma, det hade ju verkligen varit guld!


All I want is you





 

Skulle lätt kunna tänka mig en sånhär i juleklapp.. Svart eller rosa (fast nog hellst svart) spelar ingen roll. Eller kanske röd..? Varför inte blå?  grön?

 

Nej svart!




Work it

Så var ÄNTLIGEN alla däck bytta och klara. Och alla fruktansvärda låsbultar är kastade långt ner i soptunnan! Såna ska jag aldrig ha igen! Säkert bra om man har dyra stora exklusiva fälgar, men jag tror allvarligt inte att någon vill sno mina skitiga saker.. Fast man vet ju aldrig, Skara har ju högst antal brott per invånare i Sverige!

Blev ett pass med Honey i morse, gick riktigt bra, hon har börjat hitta formen väldigt fint. Lite ofokuserad bitvis, men tusen gånger bättre än i somras! Även galoppen börjar sitta mer och mer, hon har fortfarande lättare att fatta rätt från skritt, men vi jobbar på det



Trött och nöjd efter morgonens träning

Har även börjat med min etologiska studie som vi ska göra i en kurs. Kollar på mina kära hästars ätbeteende när dom får sin frukost i hagen. Jag har vetat att Honey jagar bort Kajsa från höet ibland, men jag vill veta mer HUR OFTA hon gör det, och hittills hade det varit mycket mindre än vad jag trodde att det skulle vara. Och med jagar bort menar jag att Honey tar den höhög som Kajsa står i för tillfället.
Tror jag måste skriva ner min hypotes innan jag blir förblindad av mina resultat och glömmer vad jag trodde från början..

Nå dags för arbete ett par timmar innan jag segar ihop totalt

And the story goes on

For till verkstad idag för att få bultarna lossade. Var knappt så gubben trots alla sina fancyflashiga maskiner och manicker fick loss dom. Men tillslut släppte även den sista jäveln. Körde direkt och köpte ett par nya så jag kunde byta ut dom som var totalkvaddade..



Ja ni ser ju skillnaden. Den gamla är rundare än en badboll..

När jag kom hem och glatt skulle byta däck med mina nylossade bultar gick det superfint fram till sista däcket där ena skitbulten fortfarande vägrade lossna. Till råga på allt var det låsbulten. Ska åka in till Ford och fråga om dom har en nyckel jag får låna lite fort för min funkar inte..

Men transporten fick nya fina däck iaf. Tack vare Mandas superverktyg och mitt järnrör hade dom bultarna ingen chans. Transporten 0 - Linnea 1


The bomb

Har fått bilderna som Tobias tog under SMet så här kommer en liten bildbomb..



Kvaltrailbanan



Travserpentin



Bommar mot rygghinder



Ryggning i L, sedan rakt ut i galopp



Bro



Vända i box, skrittbommar ut



Sjukt koncentrerad på framridningen för pleasure





Pleasure. Satt bitvis med väldigt hög hand (som här på bilden), men hon sprang som en liten toka så jag fick hålla henne mycket mycket mer än vad jag hade velat..







En del av ekipagen på lineup efter pleasuren. Totalt var vi 22 i kvalet om jag inte minns fel, 16 gick vidare


Detta är alltså bara bilder från trail och pleasurekvalet på fredagen.
Vi gick som sagt vidare i alla tre klasser och jag ska se om jag kan få tag på lite bilder från söndagen. Ett par filmer finns iaf någonstans..

Honey

En liten presentation..

Ice Farceurs Honey
2007

 

Honey är en morganhäst som jag köpte i somras. Hon var inriden men hade inte fått någon utbildning, så den biten får jag roa mig med själv!
Tanken är att hon ska bli en reiner, men inget är bestämt.
Får se vad hon tycker är roligast att pyssla med.

 

Honey är efter Farceurs Fools Gold, här är han med sin ägare och Honeys uppfödare Ingela på Ice Morgans
Bilderna är från Morganriks -11 där dom vann Western Plasuren och kom tvåa i Hunter Pleasure

 

Vårt mål för nästa sommar är morganriks. Hoppas på att kunna starta alla westernklasser.

 

 


Cowsense

Var och kollade på kosseclinic idag. Snälla Maria hämtade upp mig eftersom jag har lite ojämna däck på min bil. Förhoppningsvis blir det fixat imorgon.
Var Ute Holm som höll i clinicen. Var väldigt intressant att se, men jag tror ändå inte att kossor kommer att bli något för mig och Honey, vi nöjer nog oss med att bara hålla reda på varandra.



På eftermiddagen blev det en tur med Kajsa på ängen. Har inte ridit henne ordentligt sen SMet men det märktes knappt, allt satt där det skulle och vi fick till ett par riktigt fina byten. Min lilla goding! Märks att hon tycker det är mycket roligare att jobba när det inte är blir ofta



Klippte Honeys man lite efter ridningen. Den var så sliten och ful längst ner så jag kapade en decimeter för att få den lite jämnare. Finns ju lite man att ta av



Före                                                                Efter

Syns knappt att det är taget nått..


Where are you?

Har ännu inte fått min tredje rosett från SMet. Inte heller min och Honeys från hennes första tävling
Jag vill ju ha dom!



Väldigt surt att vi missade guldet, men hey, ett silver är ju inte allt för dåligt det heller. Jag och Kajsa vann ju alla våra klasser under sommaren utom en då vi kom tvåa så man kan väl säga att det var en bra avslutningssommar

Make it on my own

Sjukt less på min bil. Mitt knä gör fortfarande ont och lär nog bli blått och fint.
Ska ropa på hjälp på en verkstad på måndag för jag tror inte vanlig hederlig manpower rår på dom fula bultarna. Funderar även om man skulle slå på stort och köpa nya bultar eftersom domhär och jag har verkligen inte kommit överens ett enda däckbyte. Dessutom var nya fina (snälla) bultar inte sådär allt för dyra...



Tog en tur med Kajsa för att bli på bättre humör och det blev jag. Märks dock att hon inte tränats lika mycket på sista tiden för hon är inte riktigt lika bekväm barbacka som hon var tidigare. Men hon är så go, rider ut barbacka i grimma utan problem. Böjde igenom henne ordentligt, öppnor och slutor, hon lyssnar väldigt bra.

Tänkte att jag ska försöka få till nån film på båda hästarna nångång  under Åmåls veckan. Är ju alltid kul att ha om inte annat så för att se själv om ett par år hur det såg ut.




Fuck my life

Skulle ju byta däck idag på bilen och transporten. Lugnt och fint skulle det gå.. Har hållt på i drygt tre timmar och fått bytt ETT DÄCK!
En bult på varje ruttna däck som absolut inte går att få loss. Har haft ett extra järnrör på 2 m för att få mer hävstångseffekt men det enda som hände var att fälgkorset böjdes.

Och transporten var likadan, fick inte loss en endaste rutten bult, och eftersom det är lördag har ju ingen verkstad öppet så jag får glatt vänta till måndag... Skitbilen står nu med ett vinterdäck fram och resten sommardäck.
Jag som hade tänkt åka in till stan ikväll men nu skiter ju det sig.

Dessutom slog jag i knät och det gör skitont.
Ska ut och trösta mig med en tur med Kajsa innan det blir alldeles kolsvart

Friday night

Fredagkväll. Sitter och chillar i soffan under ett par täcken. Funderade på om jag skulle festa till det och slå på stort med en fredagsöl, men jag tror jag somnar rätt fort då höhö

Blev en barbackaritt med Honey idag. Skritt och trav, flyttningar och böjde igenom henne. Gick riktigt bra faktiskt. Fördelen med barbacka är ju att man verkligen känner när hästen jobbar.

Imorgon blir det däckbyte. 8 däck ska fixas och jag hoppas att alla är snälla

Friday I'm in love

Vilken seg dag. Hade diskussion om födosök på förmiddagen, men alla i vår grupp tyckte artikeln vi skulle läst tills dess var så fruktansvärt tråkig och dåligt skrivet, bara massa upprepningar men Mirja bakat asgoda veganmuffins som hon hade med, så det blev en stämningshöjare. Vi snackade bland annat om denna




Severalkatten som är en korsning mellan tamkatt och several. Vad håller vi människor på med egentligen?

Sen klippte jag Anna Marja och gjorde ett par inbakta flätor åt henne. Nu ska jag försöka plugga en stund och sen blir det ut till hästarna. Tror nog det blir en uteritt med Honey, hon har jobbat på så bra dom senaste dagarna så nu är det dags för lite arbetspaus.



Love

Var och hämtade in hästarna precis. Fullmåne och minusgrader! Blir verkligen att byta däck ihelg.


Älskar att ha eget stall!






Älskar mina gulingar!

Pumpkin soup

Var rätt trevligt att stå i puben igår. Mycket folk och dom flesta var så fint utklädda. Vet att det var lite sent med halloweentema igår, men tydligen så var det lagt sent för att tvåorna (och treorna?) har haft hemtenta och då passade igår bäst. Var hemma strax efter två och sov som en gris tills det var morgon och dags att släppa ut hästarna. Sen sov jag vidare till 11. Alltid skönt med skola på eftermiddagen efter en sen kväll




Veronica och Petronella




Moonlight shadow

Idag blev det en tur i månskenet med Honey. Hade lång dag i skolan idag med en (enligt mig) väldigt onödig föreläsning + uppgifter så när jag kom hem hade det hunnit bli mörkt. Som tur var är det nästan fullmåne så jag såg vad vi höll på med ändå. Dock verkade hon lite störd av skuggorna, men slappnade av efter ett tag. Red i hennes allroundsadel. Får bli den tills jag hittar en som passar, men det är verkligen skillnad på en sådan mot en westernsdadel. Känner inte alls samma stöd från sadeln som jag gör i en western. Har iaf en ny  på g som förhoppningsvis ska passa. Ska till Per nästa onsdag och hoppas jag hunnit få den tills dess så han får hjälpa mig att kolla så den sitter rätt. Han hade också ett par jag kunde prova.
Blir bra med ett Perpass innan vi åker till Åmål också, har jag nya saker att träna på passande nog när jag har ridhus drygt en vecka!

När jag ridit klart tog jag på mig husmorsstassen och lagade mina favoritstalljeans som höll på att falla isär. Nu håller dom ett tag till innan det är dags för dom att vandra vidare. Mina ABSOLUTA favoriter är tyvärr utom all räddning. Nåväl, får väl vara glad att ett par gick att rädda. Det blev inte så snyggt, men skit samma


Tonight is the night

Idag fick hästarna vila. Har pluggat hela kvällen, men som sagt, nu är det inte mycket kvar på projektarbetet. Så är det även dags att börja med det andra projektarbetet som vi ska göra i grupp. Även etologiskastudien måste komma igång. Men den ska jag ju göra på hästarna här hemma så det löser nog sig

Och nästa fredag åker jag till mina killar igen



Ser så sjukt bekvämt ut!

Ska snart ut i stallet och göra klart allt för kvällen och så blir det att åka in till stan lite senare. Halloweentema som sagt så det lär nog bli mycket folk.

Chop chop

Snart är det dags att äta lite middag. Ikväll blir det att stå i puben som sagt. Ska kolla med Göran om han kan ta in hästarna så behöver dom inte komma in så tidigt/jättesupersent utan i mer normal tid.

Bytte tillbaks sadlarna idag med hon som hade min på prov och jag hennes. Var ju supersynd att dom inte passade men men. Hon var väldigt trevlig iaf och vi stog ute och pratade en bra stund tills det blev för kallt.

Har pillat lite mer på projektarbetet och det är faktiskt inte så mycket kvar nu. Kanske dags att skicka in det en gång till till Jens så han får kolla igenom det..

Say goodnight and go

Så var hästarna inne för kvällen. Det är vääääldigt fuktigt ute, helt vitt i luften.
Imorgon ska vi träffa treorna som ska mentora oss genom den etologiska studien vi ska göra. Funderar på om jag ska iakta mina hästar vid utfodring och  komma på nån käck fråga runt det. Vore ju rätt skönt att kunna göra det hemma..
Efter skolan blir det att byta tillbaks sadel. Var ju synd att inte någon av dom passade men men. Har en annan på g, men det hade ju varit riktigt skönt att bli av med min först så jag får loss lite cash. Sen skulle jag nog klippa Jonna och på kvällen blir det att stå i pubben på kåren. Är halloweentema. Kan nog bli intressant.

Nu ska jag nog gå och tryna

Typical

Provade sadeln idag, men den passade tyvärr inte. Och min passade inte på hennes häst heller. Tusan, det hade ju varit väldigt smidigt annars.
Nå då får jag lägga ut den på hästnet också och hoppas att någon vill ha den

Tasty

Fick ett ryck och impulsbakade en kladdkaka.



Nu ska här smakas!

One or the other

Är väldigt intressant när man kollar skillnaden på steg och form mellan quarter/paint och morgan






Personligen tycker jag att quarter och paintarna kunde haft ett lite mer aktivt steg, lite tydligare. Och varför svansen måste vara så lång på morganen har jag ingen aning om..
Tycker dock det är bra att man ser åt de olika hästarnas former

Vad föredrar ni?

Nej sova nu kanske. Är ledig imorgon och då ska det provas sadel

Get lost

Börjar först efter lunch idag. Tänkte att jag kanske ska ta ut Kajsa på en liten promenad innan det.
Blir även sadelbyte, ska bli spännande att se om den passar. Om inte annat hoppas jag att min sadel passar åt henne så jag blir av med den

Just in time

La ut sadeln på westernutrustningstråden på Facebook och efter 5 sek fick jag en intresserad. Hon hade även en sadel till salu som ev kan passa Honey och så bor hon dessutom nästan här i Skara så imorgon ska vi träffas och köra ett litet kastbyte och prova. Hade ju vart smidigt om det passade på båda håll

Who loves you the most?

Tog mig lite sovmorgon idag. Släppte ut hästarna och gick och la mig igen, det var skönt!
Vaknade dock av att det var en motorparad på gården. Görans ena som med sina två söner var här och hade med sina crossar. Mysigt. Men då var klockan runt halv 11 så det var lika att kliva upp.
Blev (ännu) ett bra pass med Honey på ängen, hon är en sån fantastisk liten häst!
Fotade även sadeln och ska lägga ut den till försäljning. Förhoppningsvis kan jag få en bit pengar för den och hitta en sadel som passar henne för ungefär lika mycket, det hade ju vart guld!





Double C trailride X-full qarter bom i fint skick
Köp köp köp

Princess

En tävlingsdag till ända

Åkte hemifrån strax efter 8 och var hemma igen runt 18.30



Hade ju tvättat av henne lite fort igår och inte lagt täcke på henne under natten vilket ju var dumt såhär i efterhand. För första gången någonsin hade hon två stora svarta fläckar på varsin sida om rumpa. Tack Honeypie!
Hon var iaf snäll och lasta och gick på direkt.

Första klassen var pleasure w&t och vi var 10 ekipage. Hon skötte sig jättefint och var lugn och sansad. Dock diskade jag oss genom att göra en otillåten vändning när vi skulle byta varv, jag tänkte lite fel där helt enkelt.. Men men, jag är nöjd med henne iaf!
Klass två var westerriding. Snälla Jenny som var med filmade det från läktaren. Är ju inte den bästa kameran på min telefon, men det är ju iaf bättre än något. Hon tog rätt galopp i båda varven men jag var lite sen med första fattningen, och lite väl tidigt med avsaktningen. Nåväl, det var ju vår första galoppklass så..



Den ritten ledde fram till en andraplats!

Dagen avslutades med horsemanship. Mönstret gick tokdåligt! Men (som tur var kanske) gjorde det det för dom andra också och det gjorde att vi faktiskt vann. Kan lugnt säga att det är den absolut sämsta ritt jag någonsin vunnit på hahaha.
Men som sagt, är iaf jättenöjd med Honey, hon är så lugn inne på banan. Kollar lite på läskiga saker, typ domaren men jättefin överlag. Blir nog bra med lite mer erfarenhet bara.





Prisrosetterna var också väldigt läskiga, men bara när en främmande människa kom med dom..
Var det jag som satte på dom så var de inga problem


Ready made

Så var Honeys man någorlunda flätad, svansen är tvättad och bilen är packad. Allt klart för imorgon alltså. Ska försöka komma iväg runt 8 för att ha bra med tid så det inte blir som sist med 5 min framridning.
Får även sällskap med mig, Jenny som tog hand om hästarna när vi var på Nordens Ark följer. Skönt att slippa åka själv det är ju så segt



Hade ett riktigt bra pass med henne på ängen idag. Hon har verkligen börjat få till traven ordentligt och det märks verkligen skillnad på henne från dag till dag. Tog även en tur med lille tjockis, barbacka med grimma för jag var slö och orkade inte med något annat. Hon tyckte nog det var lite trevligt att komma ut en sväng och lulla på.
På kvällen smet hon ur hagen den lille fisen. Tänkte låta henne vara ute medans jag fixade klart Honey men det tyckte inte Kajsa passade så hon kom glatt springande efter oss och in i stallet. Mitt sötaste!

Räknade sidorna i mitt projektarbete idag. Det ska ju vara på max 10 sidor inkl allt och jag som kännt att jag knappt börjat, bara skrivit lite inledning var visst uppe i 7 sidor.. Kanske dags att runda av det lite...

Hade tänkt att jag skulle hinna fara och bada ikväll. Tydligen är det "myskväll" på badhuset på fredagar och några från klassen skulle dig, men det hade jag inte en chans att hinna med när jag tänkte efter.
Skulle ju packa bilen, rida hästar, rulla in en ny bal i stallet (som var tre gånger så tung som den förra så jag fick be Göran om hjälp att få upp den för dörrkanten) putsa på Honey och äta middag.
Men nästa fredag ska det badas! Hoppas jag

Let's go for a walk



Från promenaden igår. Ellen med Saga, Matilda med Boris och Manda med Gigi, och så givetvis lille Bobbs



Försökte få en bild på alla hundar men det vart lite suddigt


I follow

Följ min blogg med Bloglovin

Do they know it's christmas

Så har bobbsan åkt hem med Jonas igen. Var väldigt mysigt att ha honom här ett par dagar.
Var ut på promenad idag med ett par från klassen och deras hundar och han var förvånansvärt duktig. Trodde han skulle hetsa upp sig mycket mer än vad han gjorde.

Imorgon har vi inget i skolan så det blir att plugga hemma! Har ändå kommit en litenbit med mitt projektarbete så det verkar som att det blir något av det iaf.
Så ska det packas inför lördag också, och tränas lite en sista gång. Var ute och gick med Honey ikväll och hon är ju som en stor hund, går och släpar mulen i marken och ska lukta överallt.
Ska även börja kolla runt efter en ny sadel som jag skrev igår, men det kanske är smart att lägga ut den jag har på annons först. Ska även be Per om hjälp med att hitta en goding som passar så det blir rätt och riktigt. Frågan är ju bara vad det ska bli av lille hästen, och om det är smart att köra på en reiningsadel eller leta efter någon med allroundmodell.. Det återstår att se


För övrigt önskar jag mig hönät av någon vänlig själ i julklapp/baraförattjagärsåsnällochsöt-present





Eftersom näten har så små maskor tar det längre tid för hästen att äta upp höet, vilket jag tror skulle vara väldigt bra speciellt för Kajsa + att ju längre ättid = ju mindre mat går åt (fast hur mycket mindre tjockis skulle äta är ju en fråga för sig...)
Det ultimata skulle ju vara två små till boxarna och två större till höet i hagen

finns HÄR

Så har även gulliga Petronella lovat att ta hand om mina bestar så jag kan åka hem över jul. Supersnällt!
Nyår blir nog ändå här i Skarastad

On the night

Igår fick jag lite oväntat besök. Jonas skulle ju vara på kurs(?) vid Mariestad idag och imorgon så han kom på den smarta iden att komma hit redan igårkväll. Det var mysigt!

Idag blev det lite rodeo med Honey, hon hade nog lite överskottsenergi som hon tyckte det var lämpligt att göra sig av med när jag satt på. Gick iaf riktigt bra och om hon går så på tävlingen på lördag blir jag en väldigt stolt matte!


Göran hade fått ett svinkranium som han skulle ta till museet. Ena beten hade vuxit in i skelettet på den. Kan ju inte varit sådär väldigt bekvämt..





Blev lite förvånad över hur stort det faktiskt var.

Imorgon blir det hundpromenad efter skolan och sen kommer Jonas och hämtar Bobbs och åker hem igen. Men nu är det bara nån vecka kvar tills jag har praktik och är där drygt en hel vecka. Yey.

För övrigt tror jag Kajsa trivs bra som pensionär
Ska även ge mig in i den där otrevliga sadeldjungeln också. Nu när Kajsa inte ska ridas så hårt behöver hon ingen sadel och eftersom den är för stor på Honey får jag försöka hitta någon som passar bättre

RSS 2.0